web analytics

Review Netgear Orbi Voice Mesh Wifi Smart Speaker

Voordelen

 • Topklasse wifi
 • Goede geluidskwaliteit
 • Design
 • Alexa integratie

Nadelen

 • Ontbreken internetradio
 • Geen multiroom
  • Prijs: € 329

   Wifi
   Geluidskwaliteit
   Design
   Prijs
   Netgear Orbi Voice bureau

   Conclusie

   Netgear heeft met de Orbi Voice een mooie, handige en goed klinkende combinatie van een Mesh Wifi systeem, stemassistent en speaker geleverd. Op alle vlakken scoort hij erg goed, zowel qua design en wifi snelheid als qua geluidskwaliteit. Alexa werkt goed en reageert snel. Het ontbreken van meer streamingdiensten en de afwezigheid van internetradio zijn een minpunt. Over het geheel genomen is dit systeem zeker een aanrader.

   Geluidskwaliteit

   Inhoud

   Ondanks het nu nog beperkte aanbod van muziekdiensten zult u in de praktijk niet snel iets te kort komen. Tidal en Qobuz zouden weliswaar welkom zijn maar gezien de doelgroep is het wellicht overkill. De Orbi Voice klinkt verassend goed, geen hi-fi maar hij ligt prettig in het gehoor. In directe vergelijking met een Sonos Play1 klinkt de Orbi gewoon beter: het laag is minder nadrukkelijk aanwezig. Hij klinkt muzikaler, vooral doordat het hoog en laag beter in balans is. Hij weet een niet al te grote ruimte als een keuken, eetkamer of studeerkamer goed te vullen met muziek. Zelfs op maximaal volume speelt de speaker nog zonder te kraken of oversturen, erg netjes. Het is duidelijk dat er door Harman/Kardon voldoende aandacht besteed is aan de DSP om ‘m zo goed mogelijk te laten klinken.

   Alexa

   De integratie van de Alexa stemassistent werkt erg goed. We hebben op meerdere posities getest en over het algemeen verstaat Alexa ons prima, zolang er niet teveel omgevingsgeluid is. Met wat meer omgevingsgeluid, als er muziek speelt of gepraat wordt moeten we wat luider praten maar dat is met de andere stemassistenten in huis niet anders. De microfoons zijn ieder geval voldoende gevoelig. Overigens wordt de muziek netjes onderbroken als we Alexa aanroepen. Ook licht de ring bovenop de speaker blauw op zodat altijd duidelijk is dat Alexa luistert.

   Wifi

   De wifi-prestaties zijn top. Dat bleek al uit onze Mesh Wifi multitest waarin we het kleinere broertje, de Orbi micro, hebben getest. Deze grotere en snellere Orbi Voice doet er qua snelheid nog een schepje bovenop. Dusdanig snel dat we het verschil niet kunnen meten met onze smartphones, tablets en laptops. Onze devices kunnen gewoon niet sneller.

   Specificaties

   • Afmetingen 17,02 x 7,87 x 22,58 cm (Router) / 21,84 x 16,38 x 12,45 cm (Satelliet)
   • Gewicht 0,89 kg (Router) / 1,81 kg (Satelliet)
   • Wifi snelheid: AC3000 Tri-band WiFi (Router) / AC2200 Tri-Band WiFi (Satelliet)
   • Poorten: Vier (4) 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet-poorten (Router) / Twee (2) 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet-poorten (Satelliet)

   Gerelateerde berichten

   Alpha Top 10 producten 2018

   Geluidskwaliteit Inhoud 1. Inleiding2. Techniek3. GeluidskwaliteitReactiesHet einde van het jaar is altijd een tijd van bezinning. Wat hebben we allemaal gedaan? Wat is er goed en minder goed gegaan? En wat zijn nou de pareltjes die we in handen hebben gehad? De écht bijzondere producten die zijn blijven hangen? Wij zetten tien bijzondere producten voor […]

   Demo Ethernet kabels – Met muzieksamples

   Geluidskwaliteit Inhoud 1. Inleiding2. Techniek3. GeluidskwaliteitReactiesEthernetkabels: altijd een fijn onderwerp. Is er een verschil hoorbaar? Is er geen verschil hoorbaar? Waar zitten de eventuele verschillen? Wij pakken het eens anders aan. In plaats van alles uit te werken in een geschreven artikel hebben we onze sample-opstelling gereed gemaakt en gewoonweg opnames gemaakt van de diverse […]

   Geef een reactie