web analytics

Review Netgear Orbi Voice Mesh Wifi Smart Speaker

Voordelen

 • Topklasse wifi
 • Goede geluidskwaliteit
 • Design
 • Alexa integratie

Nadelen

 • Ontbreken internetradio
 • Geen multiroom
 • Prijs: € 329

  Wifi
  Geluidskwaliteit
  Design
  Prijs
  Netgear Orbi Voice bureau

  Inleiding

  Inhoud

  Soms krijg je een apparaat toegestuurd waarvan je in eerste instantie denkt “wat een rare combinatie”. Zoals deze Netgear Orbi Voice, een combinatie van Mesh Wifi Access point, Harman/Kardon speaker en Alexa stemassistent. Zoveel apparaten ineen, gaat dat wel goed? Dat vraagt om een review.

  Een goed netwerk is essentieel voor streaming. Uiteraard bekabeld en bij voorkeur ook nog galvanisch ontkoppeld door middel van glasvezel voor het beste resultaat. Maar voor bediening met een app is wifi noodzakelijk. Sowieso is wifi inmiddels bijna een eerste levensbehoefte geworden. Goede wifi in huis vereiste tot voor kort kabels, netwerk (UTP), optisch (POF), Coax (Moca) of lichtnet (Powerline).

  De mogelijkheden om een netwerk bekabeld aan te leggen verschillen van huis tot huis maar over het algemeen is het een uitdaging. Met powerline adapters is het in bijna elk huis mogelijk maar die adapters zijn op zijn zachtst gezegd funest voor de kwaliteit van de stroom in huis. Een No-go dus.

  Er is gelukkig een goed alternatief dat sterk in opkomst is: Mesh Wifi. Het is een techniek waarmee u een goed en snel wifi netwerk kunt realiseren zonder kabels te hoeven gebruiken. In onze mesh wifi multitest hebben we verschillende systemen getest, waar u ook meer kunt lezen over de mesh-techniek. Het Netgear Orbi-systeem kwam in de multitest als beste uit de bus. In deze review voelen we het nieuwste Orbi-model aan de tand: Orbi Voice.

  Uiterlijk

  De Netgear Orbi Voice is in de basis een Mesh Wifi-systeem. Verkrijgbaar als kit, RBK50V, bestaande uit een RBR50 router en een RBS40V satelliet. De satelliet is ook los te koop. Het is de (letterlijk) grotere en snellere uitvoering van de Orbi Micro (RBK23) die we in de multitest hebben gebruikt.

  De router is uitgevoerd in een hoge kwaliteit mat wit kunststof wat hem een luxueuze uitstraling geeft. De satelliet heeft ook een luxueuze uitstraling. Deze is rondom gehuld in een licht grijs gemêleerde stof met een subtiel Harman/Kardon logo voorop. De onderkant is voorzien van een soort verticale lamellen in mat wit kunststof. Bovenop zit een aanraakgevoelig bedieningspaneel, in glanzend wit/transparant kunststof. De bedieningselementen zijn onzichtbaar tot je er met je hand in de buurt komt, dan licht het paneel op. Het bedieningspaneel zelf lijkt te zweven in de bovenkant van de satelliet. Onder het paneel zitten lamellen voor de koeling verwerkt. De afwerking is van zeer hoog niveau, zo zien we bijna geen zichtbare naden bijvoorbeeld. En de overgang tussen stof en kunststof is zeer strak.

  Gerelateerde berichten

  Cambridge Audio Minx Xi

  Review Cambridge Audio Minx Xi

  Inleiding InhoudWe hebben al eerder kennisgemaakt met de Cambrige Audio Minx-serie. De kleine luidsprekers wisten ons behoorlijk te bekoren. Groots geluid uit een compacte behuizing. En daarbij een leuk ontwerp en een schappelijke prijs. Prima dus. Nu is het de beurt aan de Xi. Nee, geen luidspreker, maar een alles-in-één oplossing voor de liefhebbers van […]

  NAIM Unity NOVA

  Review Naim Uniti Nova

  Inleiding InhoudHet is voor de ware audiofiel een wet van Meden en Perzen: audio behoort te bestaan uit een stapel kastjes met elk een eigen functie. Streamer, voor- en eindversterker, voedingen, tuner enzovoort. Kijk maar eens bij de producten van het Engelse merk Naim Audio. Er is echter ook een andere markt; mensen die gewoon […]

  Geef een reactie