web analytics

Review Netgear Nighthawk X10 (R9000) router

Prijs: € 440

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Prestaties
Prijs
Netgear Nighthawk X10 - R9000

Installeren

Inhoud

Het installeren van de Nighthawk X10 is echt niet lastig. U wordt bij het uitpakken en inprikken van de juiste stekkers in de juiste poortjes keurig door een set-up heen geleid. Bij ons – Windows 10 – opende ook gewoon automatisch de browser. Netjes.Overigens raden we aan om de eerste keer met een kabel te verbinden en niet te kiezen voor wifi. De reden is dat u in de set-up uw draadloze netwerk een eigen naam en wachtwoord kunt geven. Tevens moet de router opnieuw opstarten. Een kabel houdt dan netjes verbinding. Wifi koppelt de pc weer af.

De zogenaamde Genie-wizzard herkent eigenlijk het gros van de instellingen automatisch. Denk aan de aanwezigheid van een andere router of modem en dns, subnet- en gateway-instellingen. Het enige wat een gemiddelde consument moet doen, is de naam en het wachtwoord van de wifi aanpassen, zodat deze wat gemakkelijker te onthouden is. Dit zit gewoon in de set-up, dus dat zal wel goed komen.

Wat ook handig kan zijn, is het aanmaken van een apart gastennetwerk (draadloos), zodat gasten niet op het gewone netwerken komen, maar een eigen, afgeschermd netwerk. Dan kunnen ze niet ‘per ongeluk’ in netwerkmappen snuffelen. Mocht daar geen wachtwoord op zitten. (Wat heel dom is om te vergeten).

Paar knopjes

Wat Netgear handig heeft gedaan is dat sommige zaken op de router aan- en uitgezet kunnen worden. Denk aan wifi. U houdt de knop van de wifi gewoon even ingedruk en de wifi gaat écht uit. Enige nadeel: als u de router – zoals wij – netjes in de kast hebben weggewerkt, dan is het even geklooi om de wifi weer aan te zetten . Maar goed… niet veel mensen zullen daar last van hebben. Ook is het mogelijk de ledjes uit te zetten en via een WPS-knop apparaten gemakkelijk draadloos te koppelen. En last but not least: er zit een aan- en uitschakelaar achteropt.

Gerelateerde berichten

Fiio X1 portable player

Review FiiO X1 II portable music player

Installeren InhoudFiiO heeft de X1 muziekspeler een facelift gegeven; onder de naam 2nd generation (vandaar de romeinse II) is dit instapmodel van het Chinese FiiO een interessant apparaat, zeker als we kijken naar de specificaties; FiiO belooft ons hi-res audio, een speelduur van 12 uur, Bluetooth en een krachtige hoofdtelefoonversterker. En dat alles voor 139 […]

Sonos AMP

Review Sonos AMP

Installeren InhoudMisschien heeft u ondertussen onze korte video review al online gezien, maar misschien leest u liever de review. Wij zijn dan ook één van de eersten in Nederland die de nieuwe Sonos Amp mochten testen. Daar zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee. Sinds de aankondiging van begin februari konden wij niet wachten om ermee […]

3 reacties

 1. Een router geeft alle pakketjes met data door aan de bron die daar om vraagt.
  Uiteraard verandert een router daarbij niks aan de inhoud.
  Audio is wat dat betreft niets anders dan andere datapakketjes.

  Aangezien het een package based technology is, wordt alles gebufferd.
  De relatie tussen zender en ontvanger is dan ook volledig asynchroon.
  In termen van audio: nul input jitter.

  Er is dus uitermate onwaarschijnlijk dat er enige rechtstreekse relatie is tussen geluidskwaliteit en de gebruikte router.

 2. Mooi om deze benadering te belichtten.
  Wat ik mis is wat deze router voor (draagloos) streaming oudio betekent in de zin van klankverbetering.
  Ik kan mij voorstellen dat een dure Nas niet nodig is en inplaats daarvan de router als Nas geconfigureerd wordt.
  Zeker met een zwaar pakket als Roon kan dat voordelen bieden daar de gemiddelde Nas niet berekent is op audiobestands verwerking.
  Een boeiend merk in dezen is Melco welke ook een andere benadering kiest dan die van reguliere Nas leveranciers.
  Leuk detail is dat dit merk gevoerd wordt door Dimex geen onbekende en Melco al erg lang gespecialiceerd is in audio.

Geef een reactie