Review Netgear Nighthawk X10 (R9000) router

Voordelen

 • Erg vlot...
 • en stabiel...
 • en compleet.

Nadelen

 • Prijs is wat pittig
 • Video transcoderen gaat niet lekker
  • Netgear Nighthawk X10 - R9000

   Inleiding

   Een tijd geleden hebben we de Netgear Nighthawk X10 router aangesloten om te bepalen hoe deze presteert. Het is een ultra high-end router met één bijzonder aspect wat we gaan uitlichten: een Plex-server. Want: kan dat eigenlijk wel op een router? Is de processor sterk genoeg om dit toch wel zware pakket goed te draaien?

   Er zijn heel veel routers op de markt. En eerlijk is eerlijk: er zijn veel goede routers op de markt. Gelukkig maar, want zo hebt u als consument tenminste wat keuze. Wie echter iets meer wil, belandt snel in het woud van specificaties, zogenaamde gigabit wifi-snelheden en talloze functies die de normale mens niets zeggen. Stuur gerust een mails als u het niet meer ziet zitten. We helpen hier graag verder.

   Wat is bijzonder?

   De Netgear X10 – of de R9000 – is hier ook schuldig aan. De lijst met specificaties is ongelooflijk lang. Met een paar A4’tjes komt u er niet. Laten we er een paar opnoemen: wifi-N op 2,4 en 5, AC (5 GHz) en AD (60 GHz). Auto Link aggregation, Parental Controls, VPN troughput, gigabit lan, MU-MIMO, Readyshare, USB 3.0, guest netwerk, downloader, app-control, dyndns, traffic control… ach. Laten we maar stoppen, want we kunnen écht nog wel even doorgaan.

   Wat bijzonder aan deze router is, zijn twee zaken: ondersteuning van wifi AD en de Plex server. En voor wie het wellicht leuk vindt: hij is ook Wifi AC Wave 2 compatible, wat wil zeggen dat deze router multi user mimo ondersteunt. En dat is wel leuk voor heavy users.

   Gerelateerde berichten

   Teufel Raumfeld Connector ²

   Review Teufel Raumfeld Connector ²

   De markt voor streaming audio wordt steeds breder gedragen en kent een toenemende mate van acceptatie door muziek- en audioliefhebbers. Gelijktijdig denderen de ontwikkelingen op het gebied van apparatuur en het aanbod van muziekdiensten onverminderd voort. Ook fabrikant Teufel heeft inmiddels een aardige lijn met streaming producten, varierend van (actieve) WLAN speakers tot en met […]

   Overzicht Lumin Auralic

   Videobespreking Lumin D2 en Auralic Aries G2

   Op verzoek van heel wat vragen van u – de lezers – hebben we de Lumin D2 en Auralic Aries G2 in het rek gezet. Twee nieuwe streamers. Twee totaal verschillende streamers. Want de Auralic is een streaming bridge – een dac-loze streamer – en de Lumin D2 heeft wel een dacje aan boord. Tevens […]

   HEOS 5 en HEOS 7

   User Review Heos 5 en Heos 7

   Al jaren heb ik een grote CD collectie (ruim 400 cd?s) in de woonkamer staan die ik bij gebrek aan beter moest afspelen op een DVD speler met het geluid over de TV. Zodra de gekozen CD was afgelopen moest er een andere uitgezocht worden. Uiteraard was het dan zoeken in de grote collectie naar […]

   3 reacties

   1. Een router geeft alle pakketjes met data door aan de bron die daar om vraagt.
    Uiteraard verandert een router daarbij niks aan de inhoud.
    Audio is wat dat betreft niets anders dan andere datapakketjes.

    Aangezien het een package based technology is, wordt alles gebufferd.
    De relatie tussen zender en ontvanger is dan ook volledig asynchroon.
    In termen van audio: nul input jitter.

    Er is dus uitermate onwaarschijnlijk dat er enige rechtstreekse relatie is tussen geluidskwaliteit en de gebruikte router.

   2. Mooi om deze benadering te belichtten.
    Wat ik mis is wat deze router voor (draagloos) streaming oudio betekent in de zin van klankverbetering.
    Ik kan mij voorstellen dat een dure Nas niet nodig is en inplaats daarvan de router als Nas geconfigureerd wordt.
    Zeker met een zwaar pakket als Roon kan dat voordelen bieden daar de gemiddelde Nas niet berekent is op audiobestands verwerking.
    Een boeiend merk in dezen is Melco welke ook een andere benadering kiest dan die van reguliere Nas leveranciers.
    Leuk detail is dat dit merk gevoerd wordt door Dimex geen onbekende en Melco al erg lang gespecialiceerd is in audio.

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Synology DS1618+ NAS

   Review Synology DS1618+ NAS