web analytics

Review Netgear Nighthawk X10 (R9000) router

Voordelen

 • Erg vlot...
 • en stabiel...
 • en compleet.

Nadelen

 • Prijs is wat pittig
 • Video transcoderen gaat niet lekker
 • Prijs: € 440

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Prestaties
  Prijs
  Netgear Nighthawk X10 - R9000

  Inleiding

  Inhoud

  Een tijd geleden hebben we de Netgear Nighthawk X10 router aangesloten om te bepalen hoe deze presteert. Het is een ultra high-end router met één bijzonder aspect wat we gaan uitlichten: een Plex-server. Want: kan dat eigenlijk wel op een router? Is de processor sterk genoeg om dit toch wel zware pakket goed te draaien?

  Er zijn heel veel routers op de markt. En eerlijk is eerlijk: er zijn veel goede routers op de markt. Gelukkig maar, want zo hebt u als consument tenminste wat keuze. Wie echter iets meer wil, belandt snel in het woud van specificaties, zogenaamde gigabit wifi-snelheden en talloze functies die de normale mens niets zeggen. Stuur gerust een mails als u het niet meer ziet zitten. We helpen hier graag verder.

  Wat is bijzonder?

  De Netgear X10 – of de R9000 – is hier ook schuldig aan. De lijst met specificaties is ongelooflijk lang. Met een paar A4’tjes komt u er niet. Laten we er een paar opnoemen: wifi-N op 2,4 en 5, AC (5 GHz) en AD (60 GHz). Auto Link aggregation, Parental Controls, VPN troughput, gigabit lan, MU-MIMO, Readyshare, USB 3.0, guest netwerk, downloader, app-control, dyndns, traffic control… ach. Laten we maar stoppen, want we kunnen écht nog wel even doorgaan.

  Wat bijzonder aan deze router is, zijn twee zaken: ondersteuning van wifi AD en de Plex server. En voor wie het wellicht leuk vindt: hij is ook Wifi AC Wave 2 compatible, wat wil zeggen dat deze router multi user mimo ondersteunt. En dat is wel leuk voor heavy users.

  Gerelateerde berichten

  HEOS AVR

  Video installatie HEOS AVR

  Inleiding InhoudDe HEOS AVR is geïntroduceerd op de D&M (Sound United) Dealer Conference deze zomer. We hebben eerder prototypes kunnen zien. En nu hebben we hem op de redactie. Al een tijdje eerlijk gezegd. Maar goed… we komen er nu aan toe. (Excuses Denon). We gaan eens kijken wat het apparaat kan én hoe deze zich […]

  Teufel One S

  Review Teufel One S streaming speaker

  Inleiding InhoudNu die Mannschaft is uitgevoetbald op het WK, kunnen we ons voorstellen dat Duitsland behoefte heeft aan troost. Vanuit het perspectief van Alpha-Audio zou deze troost eruit kunnen bestaan dat Duitsland wat ons betreft nog steeds in de eredivisie speelt als het gaat om audio. Zowel aan de bovenkant van de markt als aan […]

  3 reacties

  1. Een router geeft alle pakketjes met data door aan de bron die daar om vraagt.
   Uiteraard verandert een router daarbij niks aan de inhoud.
   Audio is wat dat betreft niets anders dan andere datapakketjes.

   Aangezien het een package based technology is, wordt alles gebufferd.
   De relatie tussen zender en ontvanger is dan ook volledig asynchroon.
   In termen van audio: nul input jitter.

   Er is dus uitermate onwaarschijnlijk dat er enige rechtstreekse relatie is tussen geluidskwaliteit en de gebruikte router.

  2. Mooi om deze benadering te belichtten.
   Wat ik mis is wat deze router voor (draagloos) streaming oudio betekent in de zin van klankverbetering.
   Ik kan mij voorstellen dat een dure Nas niet nodig is en inplaats daarvan de router als Nas geconfigureerd wordt.
   Zeker met een zwaar pakket als Roon kan dat voordelen bieden daar de gemiddelde Nas niet berekent is op audiobestands verwerking.
   Een boeiend merk in dezen is Melco welke ook een andere benadering kiest dan die van reguliere Nas leveranciers.
   Leuk detail is dat dit merk gevoerd wordt door Dimex geen onbekende en Melco al erg lang gespecialiceerd is in audio.

  Geef een reactie