web analytics

Review NAIM ND5 XS2

Prijs: € 2850

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
App
Weergave
Prijs
NAIM ND5 XS2

Conclusie

NAIM zet met de ND5 XS2 een uitstekende opvolger neer voor de ND5 XS. De nieuwe XS2 heeft overall een (nog) muzikaler karakter. Vocalen komen schoner en een tikkie warmer over. Dat is prettig. Detailniveau en imaging is overall redelijk gelijk gebleven. Maar in de subtiele details zijn verschillen merkbaar. Onder aan de streep klopt het totaalplaatje wat beter. Tel daar ROON bij op en voor ons klopt de bedieningskant ook. Weet wel: de nieuwe XS2 heeft geen display meer, geen optionele voeding en geen afstandsbediening. Voor ons geen gemis... maar wellicht voor u wel.

Voor wie?

NAIM ND5 XS2

NAIM wordt vaak als ecosysteem gezien en verkocht. Dat is niet gek, want NAIM blijft heel eigenwijs vasthouden aan de DIN-pluggen. En wie niet binnen het ecosysteem werkt, kan getrakteerd worden op brom. Dat is overigens vrij gemakkelijk op te lossen. Maar toch… iets om rekening mee te houden. Overigens kunt u achterop schakelen tussen floating of default… Gebruikt u de single ended uitgangen, dan is floating de juiste keuze.

De nieuwe ND5 XS2 is een goed hoorbare step-up vanaf de ND5 XS. Er is meer rust, een prettiger middengebied en niet te vergeten: ROON-ondersteuning. Het display dat NAIM heeft weggelaten hebben wij niet gemist. Maar dat zal per persoon verschillen.

Wie een serieus fijne streamer zoekt en geen NAIM-set bezit, kan natuurlijk beginnen met deze ND5 XS2. Het is voor 2850 euro een heel fijn product. Wie zijn concurrenten. We kunnen niet om Linn heen. De Majik zit er net onder, maar is wel een concurrent. Ayon heeft interessante modellen. Bryston idem. En niet te vergeten: Lumin. Of Lindemann,

U leest het: genoeg concurrentie. En toch hebben we een heel goed gevoel bij deze nieuwe, zeer muzikale NAIM ND5 XS2. Fijn stuk hardware!

Gerelateerde berichten

Google Play Music

Review Google Play Music

Voor wie? InhoudOnlangs heeft Sonos aangekondigd dat het Google’s Play Music ondersteunt. Een mooie stap die laat zien dat Sonos externe diensten zeer serieus blijft nemen. Dit was voor ons ook reden genoeg om de dienst eens goed te bekijken. 

Dirac Live Room Correction Suite

Review Dirac Live Room Correction Suite

Voor wie? InhoudAkoestiek is één van de lastigste zaken om goed te krijgen. Allereerst vereist het kennis van zaken en ten tweede is het vaak een kostbare aangelegenheid. Zeker als u het op een acceptabele manier goed wilt krijgen. Zou het niet geweldig zijn als u het simpel en doeltreffend met software kon oplossen? Dirac […]

2 reacties

  1. Wat goed geschreven is is dat op een show een andere ervaring is, zodat een diepte ervaring niet word ervaren. Aan de andere zijde, de audiosets die op een show overtuigen zullen denk ik in de prakrijk voldoening geven.
    Maar andersom kan ook. Zo kocht ik eens een set Mission luidsprekers die op een show goed klonken, en bij mij thuis vond ik een hoop ellende.
    Gelukkig waren die slechte Missions niet al te duur.

    Een audiostreamer die alleen met een app bediend kan worden, vraagd altijd om een smartphone of een tablet. Dus het apparaat aansluiten op het stroomnet en een plaatje uitzoeken en spelen is er niet meer bij.
    Wat een domme keuze.

Geef een reactie