web analytics

Review NAIM ND5 XS2

Prijs: € 2850

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
App
Weergave
Prijs
NAIM ND5 XS2

Conclusie

NAIM zet met de ND5 XS2 een uitstekende opvolger neer voor de ND5 XS. De nieuwe XS2 heeft overall een (nog) muzikaler karakter. Vocalen komen schoner en een tikkie warmer over. Dat is prettig. Detailniveau en imaging is overall redelijk gelijk gebleven. Maar in de subtiele details zijn verschillen merkbaar. Onder aan de streep klopt het totaalplaatje wat beter. Tel daar ROON bij op en voor ons klopt de bedieningskant ook. Weet wel: de nieuwe XS2 heeft geen display meer, geen optionele voeding en geen afstandsbediening. Voor ons geen gemis... maar wellicht voor u wel.

Voor wie?

NAIM ND5 XS2

NAIM wordt vaak als ecosysteem gezien en verkocht. Dat is niet gek, want NAIM blijft heel eigenwijs vasthouden aan de DIN-pluggen. En wie niet binnen het ecosysteem werkt, kan getrakteerd worden op brom. Dat is overigens vrij gemakkelijk op te lossen. Maar toch… iets om rekening mee te houden. Overigens kunt u achterop schakelen tussen floating of default… Gebruikt u de single ended uitgangen, dan is floating de juiste keuze.

De nieuwe ND5 XS2 is een goed hoorbare step-up vanaf de ND5 XS. Er is meer rust, een prettiger middengebied en niet te vergeten: ROON-ondersteuning. Het display dat NAIM heeft weggelaten hebben wij niet gemist. Maar dat zal per persoon verschillen.

Wie een serieus fijne streamer zoekt en geen NAIM-set bezit, kan natuurlijk beginnen met deze ND5 XS2. Het is voor 2850 euro een heel fijn product. Wie zijn concurrenten. We kunnen niet om Linn heen. De Majik zit er net onder, maar is wel een concurrent. Ayon heeft interessante modellen. Bryston idem. En niet te vergeten: Lumin. Of Lindemann,

U leest het: genoeg concurrentie. En toch hebben we een heel goed gevoel bij deze nieuwe, zeer muzikale NAIM ND5 XS2. Fijn stuk hardware!

Gerelateerde berichten

Daudio S1 open dipool

Video Daudio S1 open dipool luidspreker

Voor wie? Inhoud Er zijn talloze fabrikanten van audio-apparatuur die we niet kennen. Kleine, zelfstandige vakidioten die helaas nooit de budgetten hebben gehad om hun spullen aan de massa toonbaar te maken. Wij willen ook graag die bedrijven af en toe in het zonnetje zetten. Gewoon omdat ze het verdienen. Daudio is zo’n fabrikant. Ze hebben […]

NAD Master Series M12 M22 (8)

Eerste Impressie NAD M12 en M22

Voor wie? InhoudDe Master Series… duidelijker kan het niet bij NAD. De Master Series zijn de parels van het van origine Britse merk. Tegenwoordig valt het merk onder het Canadese Lenbrook International. En dat heeft zo zijn voordelen…!

2 reacties

  1. Wat goed geschreven is is dat op een show een andere ervaring is, zodat een diepte ervaring niet word ervaren. Aan de andere zijde, de audiosets die op een show overtuigen zullen denk ik in de prakrijk voldoening geven.
    Maar andersom kan ook. Zo kocht ik eens een set Mission luidsprekers die op een show goed klonken, en bij mij thuis vond ik een hoop ellende.
    Gelukkig waren die slechte Missions niet al te duur.

    Een audiostreamer die alleen met een app bediend kan worden, vraagd altijd om een smartphone of een tablet. Dus het apparaat aansluiten op het stroomnet en een plaatje uitzoeken en spelen is er niet meer bij.
    Wat een domme keuze.

Geef een reactie