web analytics

Review NAIM ND5 XS2

Prijs: € 2850

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
App
Weergave
Prijs
NAIM ND5 XS2

NAIM System

Inhoud

Wij hebben de nieuwe NAIM ND5 XS2 gebruikt in combinatie met een Supernait 2. Ook hebben we een vorige generatie ND5 erbij gezet om te kijken wat de sprong in kwaliteit is. Immers: er is geen nuttiger vergelijk dan dat. Nietwaar? Onze Focal Sopra No1 monitors mogen het signaal van de NAIM versterker omzetten naar luchtdrukverschillen.

We streamen vooral via ROON vanaf onze NAS. Daarnaast plukken we streams vanaf Tidal en Qobuz. Files vanaf de NAS, Tidal en Qobuz zijn FLAC. En dan zowel cd-kwaliteit als high-res.

Gerelateerde berichten

Multitest Multiroom Audio

Multitest Multiroom Audio

NAIM System InhoudToen een jaar of tien terug Sonos met een compleet nieuw audiosysteem op de markt kwam, keek de hele audiowereld een beetje fronsend: “wat moeten we hier nu mee? Netwerkaansluitingen? Wifi? Streaming audio?” Vervolgens gingen de Sonos-kubusjes als warme broodjes over de toonbank… En nog. Maar ze hebben wel concurrentie gekregen. Wij testen […]

Cocktail Audio X40

Review Cocktailaudio X40 streamer

NAIM System InhoudCocktailaudio komt met de X40: een voorversterker die zowel analoge als digitale bronnen kan weergeven en opnemen. Vijfhonderd euro hoger geprijsd dan de Cocktailaudio X30. En dan mist de X40 ook nog een eindversterker. Huh? De meerprijs (en meerwaarde) zit volgens Cocktailaudio in de mogelijkheid van de X40 om muziek in hi-res DSD af […]

2 reacties

  1. Wat goed geschreven is is dat op een show een andere ervaring is, zodat een diepte ervaring niet word ervaren. Aan de andere zijde, de audiosets die op een show overtuigen zullen denk ik in de prakrijk voldoening geven.
    Maar andersom kan ook. Zo kocht ik eens een set Mission luidsprekers die op een show goed klonken, en bij mij thuis vond ik een hoop ellende.
    Gelukkig waren die slechte Missions niet al te duur.

    Een audiostreamer die alleen met een app bediend kan worden, vraagd altijd om een smartphone of een tablet. Dus het apparaat aansluiten op het stroomnet en een plaatje uitzoeken en spelen is er niet meer bij.
    Wat een domme keuze.

Geef een reactie