web analytics

Review Naim Nait XS 3

Voordelen

 • Hoogstaande weergave
 • Hoogwaardige componenten
 • Heerlijke afstandsbediening

Nadelen

 • Enkel banaanstekkers
 • Geen digitale inputs
 • Prijs: € 2799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  NAIM NAIT XS 3

  Conclusie

  De Naim Nait XS 3 is een uitstekende analoge geïntegreerde versterker. Hij bezit voldoende inputs, zinvolle outputs, een klasse A hoofdtelefoonversterker en nu ook een fijne phonotrap. Hij is daarenboven gebruiksvriendelijk, heeft een uitstekende afstandsbediening en zit boordevol kwaliteitsvolle componenten. De Nait XS 3 stuurde al onze luidsprekers moeiteloos aan zonder zich op te dringen. De weergave is in balans met gevoel voor ritme en timing. Sluit er een ND5 XS 2 streamer op aan en u zal heel wat meer moeten investeren om beter te doen. Een geslaagde update!

  Voor wie

  NAIM NAIT XS 3

  In deze prijsklasse komen we in aangenaam gezelschap. Denk o.a aan de nieuwe Hegel H120, Moon 240i, Atoll IN300 en zelfs een Nad M10. Opvallend is dat die allemaal wel digitale inputs bezitten en dat is natuurlijk een beetje de achilleshiel van de Naim Nait XS 3. Waar heel wat fabrikanten beide implementeren kiest Naim er resoluut voor om een puristische versterker aan te bieden en dat heeft hen geen windeieren gelegd!

  Naim bewijst namelijk al jaren dat er een markt is voor een kwaliteitsvolle analoge geïntegreerde versterker en dan liefst in combinatie met één van hun eigen digitale bronnen. Dat de synergie tussen hun producten goed zit hebben we zelf kunnen vaststellen. Importeur Latham Audio had namelijk de ND5 XS 2 streamer meegebracht waar collega Jaap onlangs erg positief over was. Samen vormen ze een formidabel duo dat op hoog niveau speelt! 

  5 reacties

  1. Dank voor je reactie. In december hadden jullie een geweldige multi-test van 8 high-end versterkers tussen de 2500 en 4000 Euro. Een vervolg daarop zou fijn zijn. Inmiddels hebben jullie al weer een behoorlijk aantal versterkers in die prijsklasse getest. Zojuist nog de Marantz Model 30. Hoogste tijd voor een nieuwe multi-test! Ben benieuwd….

   1. Dag Pieter,

    We hebben pás nog versterkers in de prijsklasse van 2500 euro gedaan. Vorig jaar ook rond de 5000 euro. Nu gaan we zeker wel weer een multitest doen, maar niet op heel korte termijn. Eerst actieve speakers, streamers en wellicht iets met vloerstaanders VS monitor-speakers. :-).

  2. Beste Geoffrey, dank voor je interessante review. Ben benieuwd of je de Naim Supernait 3 al eens hebt beluisterd en hoe de Supernait 3 zich verhoudt tot de XS3. Het prijsverschil is zo’n € 1600,–…..

   Sowieso zie ik uit naar een test van de Naim Supernait 3 door het Alpha-team, misschien met andere versterkers in de prijsklasse tot zo’n € 4500, zoals de Hegel H190 en de Rega Aethos etc.

  Geef een reactie