web analytics

Review Naim NAC-N 272 NAP300DR en Momentum SX5i

Voordelen

 • Erg fijne sound

  Degelijk gemaakt

  Fijne app

Nadelen

 • Eigen kabels

  UPnP heeft risico's

 • Prijs: € 22000 euro

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  App
  Sound
  Prijs
  NAIM NAC N-272 NAP300DR Momentum SX5i

  Conclusie

  Deze NAIM-set is echt een bijzonder muzikaal geheel. Zowel de NAC-N 272 voortrap/streamer, als de NAP300DR als de Neat Momentum SX5i luidsprekers zijn zéér degelijke apparaten. Allemaal kunnen ze gemakkelijk tegenover de concurrenten staan...

  Echter: streamen via UPnP heeft voor- en nadelen. Hebt u een degelijke NAS met een goede muziekserver... geen probleem. Hebt u dat niet: dan krijgt u problemen.

  Tevens gebruikt NAIM eigen kabels. U hebt dus minder keuze... Hoeft ook geen probleem te zijn.

  Al met al een bijzonder muzikaal, prettig systeem waar liefhebbers van zullen smullen!

  Video NAIM-systeem

  Inhoud

  Gerelateerde berichten

  Cambridge Audio Minx Xi

  Review Cambridge Audio Minx Xi

  Video NAIM-systeem Inhoud 1. Inleiding2. Foto’s NAIM-set3. Video NAIM-systeemReactiesWe hebben al eerder kennisgemaakt met de Cambrige Audio Minx-serie. De kleine luidsprekers wisten ons behoorlijk te bekoren. Groots geluid uit een compacte behuizing. En daarbij een leuk ontwerp en een schappelijke prijs. Prima dus. Nu is het de beurt aan de Xi. Nee, geen luidspreker, maar […]

  AudioQuest Kabels

  Massatest AudioQuest USB-kabels

  Video NAIM-systeem Inhoud 1. Inleiding2. Foto’s NAIM-set3. Video NAIM-systeemReactiesUSB-kabels en audio; er is al veel over geschreven. Jaap?s artikel ?De USB-kabelmythe? leverde zoveel heftige reacties op dat enkele discussianten op de alom gevreesde Alpha-Audio blacklist terechtkwamen. Toch blijven we ons afvragen: hoe zit dat nu met USB? We testen álle AudioQuest USB-kabels!  Terug naar: Inleiding

  20 reacties

   1. Ik denk dat er met eigen kabels de DIN aansluitingen bedoeld worden welk geprefereerd worden door Naim. Ook ik gebruik Chord kabels bij mijn Naim Supernait 2 en gebruik de DIN variant welk inderdaad fabuleus klinken.

  1. Het is Britse audio, naar mijn mening de mooiste audio.

   Het lijkt wel hoe duurder de audio is de concurrentie heviger word bij de merken onderling.

   Wat betreft het links en rechts aansluiten. Zelf ben ik een kluns ermee, dus bij Naim kan ik per ongeluk de boxen goed aansluiten.
   Ik heb nooit mijn opstelling centraal, maar dat ligd aan mijn voorkeur alles A-semetrisch te doen en de muziek te bedienen met flashy apps vanuit verschillende posities.

  2. Lh en RH speaker uitgang achterop NAP zitten andersom omdat de eerste versterker van NAIM gemaakt werd voor professioneel gebruik en andersom geplaatst werd, was handiger met wisselen kabels. Uit nostalgie heeft men dit zo gelaten. Leuk toch.

       1. Ik heb het toevallig nog van mijn neef gehoord die een Supernait 2 kwam brengen en jarenlang voor Latham gewerkt heeft (nu met pensioen) en een paar keer bij Naim heeft mogen neuzen en de nodige info heeft moeten vergaren. Maar om het even, het is een vreemde beslissing maar ben en blijf een Naim en Alpha-Audio enthousiasteling.

       2. Mooi zo! :-).

        Ik vroeg het aan NAIM op High End Munchen. Waarom ze dus altijd de set aan de zijkant hebben staan en niet in het midden. (Viel me elke show weer op). Hun redenering is dat het het stereobeeld negatief beïnvloed (lijkt me juist gedacht). Dus vandaar…

  3. Beste Jaap,leuke review,zelf ben ik de gelukkige bezitter van de nac 272 en nap 250.2 met de piega premium 5.2 luidsprekers.Ik wil de 250.2 nog laten upgraden naar de 250DR,dit kan vanaf februari aanstaande.Even over je review,volgens mij zijn de geteste speakers van neat en niet van naim.Zelf gebruik ik kabels van the chord company,dus niet van naim.De interlink tussen voor- en eindtrap is een chord signature tunend aray,4-pin din naar xlr.Deze kabel is vele malen beter dan de meegeleverde standaard kabel.
   In de toekomst wil ik de luidsprekers upgraden naar de B&W 804D3,Wat denk jij van deze combinatie?

   Groet Ronald

  4. Wederom een leuke review. Dikke prima.

   Paar tips voor je videos:
   – STAAN! Om meerdere redenen is het een beter idee om een video staand te presenteren.
   – De achtergrond is echt te druk. Gebruik maken van een green screen is natuurlijk prima, maar gebruik dan, bijvoorbeeld, het honingraat van het logo als achtergrond en plaats de beelden die je wil laten zien in een kader.

   Tweakers geeft het goede voorbeeld: http://tweakers.net/video/11137/lg-ef950v-uhd-oled-review-beter-beeld-bestaat-niet.html

   Keep up the good work! ;)

  Geef een reactie