web analytics

Review Naim NAC-N 272 NAP300DR en Momentum SX5i

Voordelen

 • Erg fijne sound

  Degelijk gemaakt

  Fijne app

Nadelen

 • Eigen kabels

  UPnP heeft risico's

 • Prijs: € 22000 euro

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  App
  Sound
  Prijs
  NAIM NAC N-272 NAP300DR Momentum SX5i

  Foto's NAIM-set

  Inhoud

  Gerelateerde berichten

  Elac Carina

  Review Elac Carina BS243.4 Monitor

  Foto’s NAIM-set Inhoud 1. Inleiding2. Foto’s NAIM-set3. Video NAIM-systeemReactiesHet verbaast ons keer op keer dat elke monitor die binnenkomt er net weer anders uitziet dan de vorige. Ja, meestal is het een tweeweg met mid-driver en tweeter maar elke fabrikant doet er toch telkens zijn eigen ding mee en dat maakt het natuurlijk zo leuk. […]

  Quadraspire Qplus Advanced

  Review Quadraspire QPlus Advanced

  Foto’s NAIM-set Inhoud 1. Inleiding2. Foto’s NAIM-set3. Video NAIM-systeemReactiesOei… een review van ‘voetjes’. Of Supports zoals Quadraspire ze noemt. Nu zijn we recentelijk nog in de fabriek geweest van deze Britten. En daar hebben we gezien hoe serieus ze te werk gaan. Indrukwekkend. We hebben toen ook een setje QPlus Advanced meegekregen. Onder het mom: […]

  20 reacties

   1. Ik denk dat er met eigen kabels de DIN aansluitingen bedoeld worden welk geprefereerd worden door Naim. Ook ik gebruik Chord kabels bij mijn Naim Supernait 2 en gebruik de DIN variant welk inderdaad fabuleus klinken.

  1. Het is Britse audio, naar mijn mening de mooiste audio.

   Het lijkt wel hoe duurder de audio is de concurrentie heviger word bij de merken onderling.

   Wat betreft het links en rechts aansluiten. Zelf ben ik een kluns ermee, dus bij Naim kan ik per ongeluk de boxen goed aansluiten.
   Ik heb nooit mijn opstelling centraal, maar dat ligd aan mijn voorkeur alles A-semetrisch te doen en de muziek te bedienen met flashy apps vanuit verschillende posities.

  2. Lh en RH speaker uitgang achterop NAP zitten andersom omdat de eerste versterker van NAIM gemaakt werd voor professioneel gebruik en andersom geplaatst werd, was handiger met wisselen kabels. Uit nostalgie heeft men dit zo gelaten. Leuk toch.

       1. Ik heb het toevallig nog van mijn neef gehoord die een Supernait 2 kwam brengen en jarenlang voor Latham gewerkt heeft (nu met pensioen) en een paar keer bij Naim heeft mogen neuzen en de nodige info heeft moeten vergaren. Maar om het even, het is een vreemde beslissing maar ben en blijf een Naim en Alpha-Audio enthousiasteling.

       2. Mooi zo! :-).

        Ik vroeg het aan NAIM op High End Munchen. Waarom ze dus altijd de set aan de zijkant hebben staan en niet in het midden. (Viel me elke show weer op). Hun redenering is dat het het stereobeeld negatief beïnvloed (lijkt me juist gedacht). Dus vandaar…

  3. Beste Jaap,leuke review,zelf ben ik de gelukkige bezitter van de nac 272 en nap 250.2 met de piega premium 5.2 luidsprekers.Ik wil de 250.2 nog laten upgraden naar de 250DR,dit kan vanaf februari aanstaande.Even over je review,volgens mij zijn de geteste speakers van neat en niet van naim.Zelf gebruik ik kabels van the chord company,dus niet van naim.De interlink tussen voor- en eindtrap is een chord signature tunend aray,4-pin din naar xlr.Deze kabel is vele malen beter dan de meegeleverde standaard kabel.
   In de toekomst wil ik de luidsprekers upgraden naar de B&W 804D3,Wat denk jij van deze combinatie?

   Groet Ronald

  4. Wederom een leuke review. Dikke prima.

   Paar tips voor je videos:
   – STAAN! Om meerdere redenen is het een beter idee om een video staand te presenteren.
   – De achtergrond is echt te druk. Gebruik maken van een green screen is natuurlijk prima, maar gebruik dan, bijvoorbeeld, het honingraat van het logo als achtergrond en plaats de beelden die je wil laten zien in een kader.

   Tweakers geeft het goede voorbeeld: http://tweakers.net/video/11137/lg-ef950v-uhd-oled-review-beter-beeld-bestaat-niet.html

   Keep up the good work! ;)

  Geef een reactie