web analytics

Review: Naim CDX2

Voordelen

 • Klankeigenschappen Solide bouw Levenscyclus HDCD

Nadelen

 • Het lensje van de laser ligt open en bloot voor nieuwsgierige vingertopjes
 • Prijs: € 5600

  Klank
  Features
  Optiek
  Bouwwijze
  Prijs
  NAIM CDX2

  Optiek en connectiviteit

  Inhoud

  De Naim CDX2 is ultra-minimalistisch en min of meer symmetrisch uitgevoerd. Het front heeft een cd-lade met een greepje, een subtiel groen oplichtend logo gecentreerd in het midden, een sober maar doeltreffend LED-display en een viertal bedieningstoetsen; vorige track, volgende track, stop en play/pauze.

  De CDX2 wordt standaard geleverd met een multifunctionele Narcom 4 systeemafstandsbediening. Hiermee kan de tracklist van de cd-speler worden geprogrammeerd, de cd op repeat worden gezet, de informatie van de display worden gewijzigd of op zwart worden gezet en de overige componenten in de Naim hifi-set worden bediend. Britse luxe optima forma.

  Aan de achterzijde is de CDX2 voorzien van – hoe kan het ook anders – een vrij robuuste powerswitch, een aansluiting voor een externe XPS-voeding, een DIN-aansluiting voor de analoge connectie met andere Naim componenten en een stereo RCA-uitgang voor de connectie met vreemde niet-Naim componenten.

  En even over die XPS-voeding… Deze Naim CDX2.2 heeft al een voeding waar menig autorestaurateur graag het plaatwerk van zijn klanten mee last, zo krachtig en stabiel. Wanneer u de CDX2.2 echter van extra krachtvoer voorziet door gebruik van een optionele XPS-voeding, dan weet u echt niet wat u hoort. Bereid u voor op een bizarre transformatie.

  Wilt u de CDX2 liever met een modernere DAC aansluiten, dan is het een kwestie van de schakelaar op het achterpaneel omzetten van analoog naar digitaal en dan wordt het S/PDIF uitgangssignaal naar de BNC-connector gestuurd. Mits de externe DAC is voorzien van HDCD-functionaliteit, is deze geluidswinst bij het gebruik van een moderne externe Delta-Sigma DAC niet mogelijk.

  Winkels met Naim

  Bender Hifi

  Steenstraat 54
  6828 Arnhem, Gelderland, NL

  Contact

  Dé Audiowinkel

  Spoorstraat 18
  7491 CK Delden, Noord Holland, NL

  Contact

  Hifi Studio Wilbert

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  Contact

  Omera Hifi en Streaming

  Markt 3
  3131 CR Vlaardingen, AF

  Contact

  Rhapsody Audio

  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, AF

  Contact

  Tune Inn

  Laat 29A
  1811EB Alkmaar, AF

  Contact

  6 reacties

  1. Beste muziekvrienden,

   Mijn Naim set waaronder ook een CDX2 is de beste onverantwoorde investering die ik in mijn leven tot nu toe heb gedaan. Ok, het is een kwestie van smaak, het is veel geld, je buurman zal het niet begrijpen, waarschijnlijk verklaart hij je zelfs voor gek, je vrouw mogelijk ook, maar als deze Naim smaak je aanspreekt, stop met tobben en begin met sparen!

  2. ik geniet me helemaal suf van mijn naim installatie, dr zal best veel beters zijn maar het komt niet in me op. zoiets komt in je op als iets je stoort, wanneer je geïrriteerd opkijkt van hé, moet dat nou, of een detail zich losmaakt uit het klankbeeld en op zichzelf gaat staan, dan moet je je stoel uit, maar zo, nee, ik hoef nooit op mn hoede te zijn

  Geef een antwoord