web analytics

Review Naim 500-serie met Kudos Titan 606

Voordelen

 • Oogt lekker strak
 • Speelt erg groot...
 • En detailrijk...
 • En dynamisch

Nadelen

 • Matching kán lastig zijn
 • Veel 'kastjes'
 • Prijs: € 80000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Conclusie

  Dit zijn enorm uitgebreide sets. En dus ook erg complexe reviews om te schrijven. Maar we hebben ons best gedaan u een degelijke indruk te geven van wat opvalt aan deze Naim-set. We begrijpen de combinatie met Kudos zonder meer. Met de Kudos Titan 606 kunt u genieten van een extreem open middengebied. En een ongekende resolutie. Maar het gaat ook goed met onze Focal Sopra No1. Iets 'relaxter' en wat warmer. Smaak.

  De Naim is geen allemansvriend zoals u hebt kunnen lezen. Maar dat is wel vaker op dit niveau waar alle schakels belangrijk zijn. Passen en meten. Tunen tot het u bevalt. En het mag geen verrassing zijn dat met deze spullen een bijzonder hoog niveau haalbaar is! Wat een mooie hobby!

  Voor wie?

  Inhoud

  Bent u in de gelukkige positie dat u mag kiezen in deze klasse? Dan zijn we jaloers. Is de Naim voor u? Dat ligt eraan wat u zoekt. Wie nog in de veronderstelling is dat Naim warm en gemoedelijk, cq relaxed speelt. Think again. De NAC 552, ND 555 en NAP 300 DR (of 500 DR) is snel, ritmisch, clean en dynamisch. Het niveau is hoog. Heel hoog. Deze set peutert zonder moeite alles uit de muziek en zet het groot en indrukwekkend neer.

  Wel moet u letten op de match. Want op dit level telt alles. Wie zoveel geld uitgeeft mag wat verwachten. Kortom: neem de tijd en probeer zonder meer een paar mooie speakers.

  Winkels met Naim

  Bender Hifi

  Steenstraat 54
  6828 Arnhem, Gelderland, NL

  Contact

  Dé Audiowinkel

  Spoorstraat 18
  7491 CK Delden, Noord Holland, NL

  Contact

  Hifi Studio Wilbert

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  Contact

  Omera Hifi en Streaming

  Markt 3
  3131 CR Vlaardingen, AF

  Contact

  Rhapsody Audio

  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, AF

  Contact

  Tune Inn

  Laat 29A
  1811EB Alkmaar, AF

  Contact

  12 reacties

  1. Als je met dit soort merken gaat stoeien wil ik wel een review meemaken van Chord Electronics.
   Valt ook in dit segment.
   Van Naim zie je best veel reviews op internet, van Chord Electronics sporadisch.
   Misschien een idee?

   Groet.

  2. Een Naim set zoals hier beschreven koop je niet in een keer. Dat is je weg zoeken naar boven met steeds andere upgrades. Dit is inderdaad een indrukwekkende set. Als je deze set zomaar neerzet dan heb je een hele tijd nodig om alle nieuwe aspecten van de muzikaliteit te beoordelen. Echter binnen 3 seconden hoor je dat je iets bijzonders hebt staan. Naim is mijns inziens zijn gewicht in goud waard. je kan er altijd een hoop andere componenten aan koppelen. Als het geluid op front is zoals in de beschrijving moet het ook net zo ver naar achteren en opzij te beluisteren zijn. Luister maar eens naar Takla Makan van Yello als je deze opstelling nog hebt staan Jaap. Soms kan je ook rca gebruiken met naim onderling, toch is de DIN-plug met een andere impedantie mooier wijder en echter qua geluid.

  3. De pre-amp (NAC 552) heeft zes ingangen. Twee zijn voor single-ended cinch-inputs. De overige zijn DIN.
   Echt? Dus met verloopkabelsofzoiets? Of alles van Naim kopen? Nee, niet anno 2021 zo eigenwijs mag je niet zijn, of heb ik iets gemist, Jaap?

   1. Naim gebruikers van high-end zullen tussen de verschillende apparaten een DIN kabel gebruiken. Als je verschillende apparaten aanschaft krijg je de DIN kabel(s) er bij geleverd.

    Als je kijkt op de achterkant van de wat vriendelijker geprijsde geïntegreerde versterkers en de pre-amps dan zie je meestal dat er een gelijk aantal DIN en RCA aansluitingen aanwezig is.

  Geef een antwoord