web analytics

Review NAD C338 versterker

Voordelen

 • Klinkt erg fijn
 • Breed inzetbaar
 • Verrassend goede DAC

Nadelen

 • Afstandsbediening is wat beperkt
 • Vermogen houdt niet echt over
  • Prijs: € 699

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   NAD C338

   Inleiding

   NAD staat met name bekend om betaalbare spullen die bovengemiddeld goed presteren. Denk aan de befaamde 3020. Of – naar onze mening – de M2. En zo zijn er vast nog meer voorbeelden te verzinnen. Wij pakken nu de bijzonder betaalbare NAD C338 en zetten hem in het rek. Hoe goed kan een versterker van 699 euro klinken?

   Wie de nieuwe NAD C338 uitpakt en bekijkt zal wellicht denken: “vlieggewicht, antennes… kan niets zijn”. Weet echter dat het tegenwoordig prima mogelijk is een versterker van één kilogram te maken die uitstekend presteert. Met de komst van schakelende technieken gaat de regels van kilo’s niet meer op. Zeker niet als u daar streaming bij optelt. Daar zijn geen gestabiliseerde loopwerken voor nodig. Simpelweg een netwerk-controller en een rekenhart.

   De NAD C338 levert een gemodificeerde Hypex klasse-D versterker, Google Cast en Spotify Connect om te streamen, een phono-stage, optisch en coaxiaal in, bluetooth en tenslotte drie analoge ingangen. Daarmee is het een bijzonder compleet pakket. Zowel voor analoge als ‘digitale’ liefhebbers.

   Gerelateerde berichten

   Chord Qutest

   Review Chord Qutest converter

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Onder de kap3. De set-up4. De sound5. Specificaties NAD C338ReactiesWat leven we toch in een bizarre tijd. Digitale techniek gaat elk jaar met sprongen vooruit, wat als resultaat heeft dat u nu voor een heel interessant bedrag een prachtig product in huis kunt halen. Denk aan de Chord Qutest dac… 1400 […]

   nad-c388

   Impressie NAD C388

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Onder de kap3. De set-up4. De sound5. Specificaties NAD C338ReactiesWe hebben de afgelopen dagen de NAD C388 op de redactie gehad. Een prettige partner die laat zien waar NAD de komende jaren op gaat focussen: modulaire apparaten waarbij de gebruiker zelf kan kiezen wat hij of zij toevoegt. Dit hebben we […]

   17 reacties

    1. Helemaal mee eens Geoffrey. Zo werd de Yamaha A-S3000 ook min of meet afgekraakt in dit blad, terwijl deze versterker elders lovend kritieken kreeg. ik vind dit blad echt niet btrowbaar meer als het gaat om versterker reviews.

       1. Jawel Jaap, want het betreft om een groot aantal toonaangetende Europese HiFi bladen te gaan, die gezamenlijkheid deze winnende producten selecteren, heb ik begrepen.

   1. Klinkt als een interessante upgrade optie voor mijn Dragonfly Red.
    Is de versterking van hoofdtelefoon door zelfde componenten uitgevoerd als die van luidsprekers?
    Indien nee, is die op het niveau van luidsprekerversterking (gezien dit primaire functie zal zijn binnen mijn exploitatie van het apparaat)?
    Ken je een ander apparaat/combo met betere/vergelijkbare prijs/kwaliteit in het 400-1000€?

    Bedankt voor de moeite (hypothetisch) en gefeliciteerd met begrijpen (hypothetisch) van taalgebruik waar minder autistische mensen dan ik in verdwalen.

    Groeten,

    Tiny Kox

    1. Dag Jakub,

     Ik heb de hoofdtelefoonversterker kort meegepakt. Die klinkt prima en naar mijn mening in lijn met de verwachtingen van een apparaat binnen deze prijsklasse. Of er andere componenten gebruikt zijn, weet ik niet. Er staat een foto van het binnenwerk op de website. Ik gok dat er geen heel groot verschil zit tussen de DF Red en deze NAD. Puur omdat het niet het focuspunt is geweest van NAD om hier een hoofdtelefoonversterker te leveren.

     Andere opties: IFI, Audioengine…

      1. Jakub… een beetje rustig aub. Ik doe suggesties. Dan mag je daar toch met respect op reageren?

       Audioengine heeft meerdere modellen. De D2 is er ééntje van. Daarnaast is er nog IFI met een breed assortiment. Die zijn goed te tweaken met bijvoorbeeld lineaire voedingen van bijvoorbeeld Sbooster.

   2. Heel mooie versterker. Vooral het feit dat het midden vrij van ruwheid is. Prima.

    Heb zelf een eenvoudige klasse d versterker met 2 keer 40 watt en dat is voldoende met mijn bookshelfs van 87db. Mooie controle, gaan heel luid en geen clipping.

    De watts doen er met gewone speakers meestal niet echt toe vind ik. Als ze maar stabiel zijn.

     1. Ik had een Nad c365 maar wilde een versterker om te streamen.ik dacht aan deze c338, maar de zaak waar ik hem wilde kopeheeft het me dringend afgeraden want geen Nad klasse. Ze verkochten hem liever niet zeiden ze ( hij staat nog steeds op hun website). Had ik toen deze recensie maar gelezen. Heb nu een c368 met Bluos voor € 1499 en kan er weinig mee. Gebruik alleen de bluetooth. Zou hem wel willen verkopen

      1. Ik vat de keuze van de C338 (streaming versterker) niet helemaal als je een C368 (versterker/DAC) hebt staan. Een Bluesound Node 2i lijkt dan handiger. Tenzij het bij elkaar passen van apparaten een must is.

   Geef een reactie