web analytics

Review NAD C338 versterker

Voordelen

 • Klinkt erg fijn
 • Breed inzetbaar
 • Verrassend goede DAC

Nadelen

 • Afstandsbediening is wat beperkt
 • Vermogen houdt niet echt over
 • Prijs: € 699

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  NAD C338

  Inleiding

  NAD staat met name bekend om betaalbare spullen die bovengemiddeld goed presteren. Denk aan de befaamde 3020. Of – naar onze mening – de M2. En zo zijn er vast nog meer voorbeelden te verzinnen. Wij pakken nu de bijzonder betaalbare NAD C338 en zetten hem in het rek. Hoe goed kan een versterker van 699 euro klinken?

  Wie de nieuwe NAD C338 uitpakt en bekijkt zal wellicht denken: “vlieggewicht, antennes… kan niets zijn”. Weet echter dat het tegenwoordig prima mogelijk is een versterker van één kilogram te maken die uitstekend presteert. Met de komst van schakelende technieken gaat de regels van kilo’s niet meer op. Zeker niet als u daar streaming bij optelt. Daar zijn geen gestabiliseerde loopwerken voor nodig. Simpelweg een netwerk-controller en een rekenhart.

  De NAD C338 levert een gemodificeerde Hypex klasse-D versterker, Google Cast en Spotify Connect om te streamen, een phono-stage, optisch en coaxiaal in, bluetooth en tenslotte drie analoge ingangen. Daarmee is het een bijzonder compleet pakket. Zowel voor analoge als ‘digitale’ liefhebbers.

  Gerelateerde berichten

  DALI Oberon 1

  Review DALI Oberon 1 monitor

  Inleiding InhoudDALI (Danish Audiophile Loudpeaker Industries) is een Deense luidsprekerfabrikant die ondertussen al weer 35 jaar aan de weg timmert. Bij Alpha Audio hebben we al meerdere modellen aan de tand gevoeld en bijna altijd was onze ervaring positief. Collega Jaap Veenstra speelt privé al jaren met de Dali Epicon 2; het topmodel in de […]

  Edifier W855 (

  Review Edifier W855 Bluetooth hoofdtelefoon

  Inleiding InhoudEdifier, we hebben er al meer reviews over geschreven. Het Chinese merk dat actieve monitorspeakers en hoofdtelefoons maakt met een prijs/kwaliteitsverhouding die zonder meer concurrerend is. En het merk dat een aantal jaren geleden Stax overnam met de belofte “Stax will still remain Stax”. Een soort Chinese Teufel, of een duivelse Chinees? In het […]

  15 reacties

   1. Helemaal mee eens Geoffrey. Zo werd de Yamaha A-S3000 ook min of meet afgekraakt in dit blad, terwijl deze versterker elders lovend kritieken kreeg. ik vind dit blad echt niet btrowbaar meer als het gaat om versterker reviews.

      1. Jawel Jaap, want het betreft om een groot aantal toonaangetende Europese HiFi bladen te gaan, die gezamenlijkheid deze winnende producten selecteren, heb ik begrepen.

  1. Klinkt als een interessante upgrade optie voor mijn Dragonfly Red.
   Is de versterking van hoofdtelefoon door zelfde componenten uitgevoerd als die van luidsprekers?
   Indien nee, is die op het niveau van luidsprekerversterking (gezien dit primaire functie zal zijn binnen mijn exploitatie van het apparaat)?
   Ken je een ander apparaat/combo met betere/vergelijkbare prijs/kwaliteit in het 400-1000€?

   Bedankt voor de moeite (hypothetisch) en gefeliciteerd met begrijpen (hypothetisch) van taalgebruik waar minder autistische mensen dan ik in verdwalen.

   Groeten,

   Tiny Kox

   1. Dag Jakub,

    Ik heb de hoofdtelefoonversterker kort meegepakt. Die klinkt prima en naar mijn mening in lijn met de verwachtingen van een apparaat binnen deze prijsklasse. Of er andere componenten gebruikt zijn, weet ik niet. Er staat een foto van het binnenwerk op de website. Ik gok dat er geen heel groot verschil zit tussen de DF Red en deze NAD. Puur omdat het niet het focuspunt is geweest van NAD om hier een hoofdtelefoonversterker te leveren.

    Andere opties: IFI, Audioengine…

     1. Jakub… een beetje rustig aub. Ik doe suggesties. Dan mag je daar toch met respect op reageren?

      Audioengine heeft meerdere modellen. De D2 is er ééntje van. Daarnaast is er nog IFI met een breed assortiment. Die zijn goed te tweaken met bijvoorbeeld lineaire voedingen van bijvoorbeeld Sbooster.

  2. Heel mooie versterker. Vooral het feit dat het midden vrij van ruwheid is. Prima.

   Heb zelf een eenvoudige klasse d versterker met 2 keer 40 watt en dat is voldoende met mijn bookshelfs van 87db. Mooie controle, gaan heel luid en geen clipping.

   De watts doen er met gewone speakers meestal niet echt toe vind ik. Als ze maar stabiel zijn.

  Geef een reactie