web analytics

Review NAD C298 Eigentakt eindversterker

Voordelen

 • Superneutraal
 • Veel vermogen
 • Groeit mee
 • Prijs!

Nadelen

 • Geen idee
 • Prijs: € 2000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Sound
  Prijs

  Test Set-up

  Inhoud

  We hebben de NAD C298 in een paar opstellingen getest. Allereerst:

  Echter om een iets realistischere opstelling te pakken, hebben we hem ook in combinatie met de C658 opgesteld. De C658 hebben we zowel als BluOS-streamer als als DAC ingezet via de Ambre met Mutec reclocker. In alle gevallen zijn de Sopra’s gebruikt als weegevers.

  Kabels komen van:

  We hebben samples genomen in de opstelling met de Pass Labs XP-12. Zo krijgt u een idee van de prestaties van de NAD C298 in vergelijking tot onze eigen Bryston 4B SST3.

  Download lossless samples

  13 reacties

  1. Dat klinkt als een waanzinnige eindversterker voor jaren aan een stuk. Ik ben erg benieuwd naar jullie eigen project om een eind versterker te bouwen met de purifi modules. Wanneer gaan jullie hier meer details over bekend maken?

   1. Wat ik nog wel interessant vind is hoe de NAD verschilt met de bryston op een vloerstaander die ook lekker laag kan ten opzichte van een monitor waar nu mee getest wordt.Ik heb eens een ayre v5xe met een densen b320+ vergeleken op een audiovector sr3 super. prijs is dubbel. Verschil was voornamelijk in het laagste laag, verfijning en klank, meer controle/rust bij hoger geluidsvolume, en uiteraard grotere soundstage. Op een monitor luidspreker was het verschil in het laag weg gevallen en de verschillen dus behoorlijk kleiner. Want beide eindversterkers klinken gewoon lekker. En ik kan het weten want alles staat hier al 2 jaar thuis.

    1. Mijn ervaring is dat goede kleine luidsprekers ook sterk kunnen profiteren van een goede amp. Soms zit er meer overhead in zo’n luidspreker dan je zou verwachten en groeit hij lekker mee.

     Wat ik mooi vind aan NAD is dat de kwaliteit van het product niet de prijs bepaald. Bij veel andere merken heb ik het gevoel dat de impact die een product maakt op “kwaliteitsladder” een belangrijk deel van de prijs bepaald…. wat wil de consument ervoor betalen. NAD lijkt zich op het grote publiek te richten met uitzonderlijke kwaliteit en mooie prijzen. Erg goede strategie ;-)

   2. Van alle hifi innovaties in de afgelopen jaren lijkt Eigentakt een enorme sprong te zijn. Ik ben dan ook vooral benieuwd naar gebruik van deze versterker modules in actieve speakers.

    Mijn voorkeursopstelling is uiteindelijk actieve speakers die het liefst draadloos communiceren, alleen een stekker nodig hebben voor de stroom, neutraal van signatuur zijn, DSP hebben om akoestisch te optimaliseren en streaming services on board (liefst dat je de apps van de streaming service kan gebruiken).

    Het lijkt me stug als Lyngdorf niet zoiets gaat doen als mede aandeelhouder, maar ook Dali, Buchardt en Dynaudio lijken me het type fabrikanten dat op de Eigentakt trein zullen springen.

    1. Hallo Jaap,
     ik ben heel nieuwsgierig of er veel verschil in geluidskwaliteit zal zijn tussen jullie zelf geassembleerde versterker en de NAD.Volgens veel zelfbouwers zitten de geluidverschillen in de input bufferboards die er van verschillende merken te krijgen zijn.De meningen over de impact van deze boards verschillen nogal.Zou leuk en interessant zijn als jullie hier uiteindelijk ook mee kunnen experimenteren.
     Ben zelf ook wel geïnteresseerd in een Purifi eindbak ter vervanging van mijn Naim nap 250dr voor mijn 804 d3’s.Zou dat een goed idee zijn?
     Kijk ook eens naar March Audio,mooie betaalbare Purifi versterkers.
     Groet Ronald

     1. Beste Ronald,

      Het mooie van Eigentakt is dat het – naar mijn mening – geen klank heeft, mits de producent dat natuurlijk niet zelf heeft toegevoegd. Kortom: je zou je 804’s gaan horen zoals ze echt klinken. Ik neem aan dat je ze gekozen hebt, omdat je ze fijn vindt klinken :-).

  Geef een reactie