web analytics

Review Mytek Manhattan II streamer – dac – pre amp

Prijs: € 5995

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Mytek Manhattan

In/Out

We draaien de Manhattan II om en bekijken de achterkant. Inputs: USB 2 Class 2, AES/EBU, TosLink/ADAT, twee keer S/PDIF en SDIF3. Daarnaast twee single ended inputs (RCA): een voor de optionele phonovoortrap  (€ 1495), de andere ingang is op lijn-niveau.

Dan een gebalanceerde input via XLR. Onze Manhattan II is uitgerust met een Roon-ready network/WiFi card (€ 995) waarmee het een netwerkstreamer wordt met een maximum 24 bit /192 kHz en DSD64. Compatible met Apple AirPlay, DLNA/UpnP, Spotify Connect, iOS en Android toestellen. De uitgangen zijn single ended (RCA) en balanced (XLR).

Tenslotte zien we een tuimelschakelaar waarmee u de headphone gain kunt regelen in drie posities en twee BNC sockets voor wordclock input en output.

MNHTTN

Bijzonder aan de Manhattan II is de beschikbaarheid van zeven PCM- en drie DSD digitale filters. Dit is een vrij bijzondere optie die slechts een klein aantal DAC’s hebben. Meestal zijn de digitale filters in een DAC gefixeerd en niet door de gebruiker te veranderen.

Een PCM-filter regelt de manier waarop na up- of oversamplen de ongewenste digitale ‘ruis’ buiten het gehoormatige bereik wordt gebracht. Dat kan door simpelweg een harde drempelwaarde te bepalen (Brickwall), een snelle of geleidelijke filtering. Filters hebben een enorme impact op het fase- en klankgedrag.

We hebben deze filters kort getest. De effecten zult u vooral merken in de mate waarin transiënte informatie naar voren komt dan wel wordt afgevlakt. Voor een uitgebreid verslag van de verschillen verwijzen wij u naar deze review van de collega’s van Sound On Sound.

Het is absoluut een feestje voor fijnproevers om met deze filters te spelen, maar zoals bij zoveel zaken is het niet automatisch zo dat meer opties ons leven gemakkelijker maken… In ieder geval kunt u weer wat afkortingen aan uw bucketlist toevoegen, want u weet nu wat het verschil is tussen SRMP, SRLP, FRLP, APDZ, BRCK, HBRD.

Gerelateerde berichten

Syntaxx dual PSU

Review Syntaxx bi-volt voeding

In/Out InhoudExterne voedingen lijken wel het volgende product… ze worden steeds populairder, zeker nu het computernetwerk onderdeel van de signaalketen is geworden. Er komt aardig wat vervuiling binnen via zowel de ethernetkabel, als de schakelende voedingen van de switches, routers en modems. Als we die ruis weg kunnen nemen met een fatsoenlijke voeding, scheelt dat […]

Teufel Cubicon 2 satelliet open

Review Teufel Cubicon 2 en Decoderstation 7

In/Out InhoudTeufel is een fabrikant die zich behoorlijk richt op streaming en av-setups. De Cubicon 2 met decoderstation 7 – officiele naam: Central AV | Cubicon 2 – is daar een goed voorbeeld van. De compacte kit bestaat uit een 5.1-luidsprekersysteem en een klein kastje met talloze ingangen, waaronder hdmi. Ideaal voor wie een compact […]

3 reacties

  1. Ja, die reactie kan ik me voorstellen. Laten we hopen dat Mytek dit in een volgende ‘batch’ zal verbeteren. Wij hebben de Manhattan uiteindelijk beoordeeld op klank en veelzijdigheid, zie ook de vergelijking met andere merken. Een DAC, hoofdtelefoonversterker, pre-amp, streamer en phonostage met zoveel instelmogelijkheden en klankmatige eigenschappen is voor een basisprijs van 6.000 euro (excl. uitbreidingsopties) helemaal geen slechte deal. Koopt u deze als losse componenten dan bent u minstens het dubbele kwijt. Dus: de rammelende knopjes zijn een minpuntje, maar dat maakt het geen slecht product.

   1. Ik vind dat het wat mild wordt beoordeeld. Bouwkwaliteit krijgt hij als ik de schuif bekijk, als nog een voldoende. De digitale wereld is voor mij betreft wat doorgeslagen.

    Kijk naar merken zoals Leben, Luxman, Accuphase en Marantz. Geen wankelende knopjes een top afwerking en kwaliteit dat 20 jaar tot 30 jaar meegaat.

    De phono stage en voorversteking van deze mytek is echt niet van hoog niveau hoor.

    Ik lees graag jullie reviews, maar als alles overdreven gezegd 4,5 ster krijgt, dan wordt het aardig neutraal en in mijn ogen niet krachtig om als koopwijzer te dienen.

    Mvg Ricardo

Geef een reactie