web analytics

Review Mytek Manhattan II streamer – dac – pre amp

Prijs: € 5995

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Mytek Manhattan

In/Out

We draaien de Manhattan II om en bekijken de achterkant. Inputs: USB 2 Class 2, AES/EBU, TosLink/ADAT, twee keer S/PDIF en SDIF3. Daarnaast twee single ended inputs (RCA): een voor de optionele phonovoortrap  (€ 1495), de andere ingang is op lijn-niveau.

Dan een gebalanceerde input via XLR. Onze Manhattan II is uitgerust met een Roon-ready network/WiFi card (€ 995) waarmee het een netwerkstreamer wordt met een maximum 24 bit /192 kHz en DSD64. Compatible met Apple AirPlay, DLNA/UpnP, Spotify Connect, iOS en Android toestellen. De uitgangen zijn single ended (RCA) en balanced (XLR).

Tenslotte zien we een tuimelschakelaar waarmee u de headphone gain kunt regelen in drie posities en twee BNC sockets voor wordclock input en output.

MNHTTN

Bijzonder aan de Manhattan II is de beschikbaarheid van zeven PCM- en drie DSD digitale filters. Dit is een vrij bijzondere optie die slechts een klein aantal DAC’s hebben. Meestal zijn de digitale filters in een DAC gefixeerd en niet door de gebruiker te veranderen.

Een PCM-filter regelt de manier waarop na up- of oversamplen de ongewenste digitale ‘ruis’ buiten het gehoormatige bereik wordt gebracht. Dat kan door simpelweg een harde drempelwaarde te bepalen (Brickwall), een snelle of geleidelijke filtering. Filters hebben een enorme impact op het fase- en klankgedrag.

We hebben deze filters kort getest. De effecten zult u vooral merken in de mate waarin transiënte informatie naar voren komt dan wel wordt afgevlakt. Voor een uitgebreid verslag van de verschillen verwijzen wij u naar deze review van de collega’s van Sound On Sound.

Het is absoluut een feestje voor fijnproevers om met deze filters te spelen, maar zoals bij zoveel zaken is het niet automatisch zo dat meer opties ons leven gemakkelijker maken… In ieder geval kunt u weer wat afkortingen aan uw bucketlist toevoegen, want u weet nu wat het verschil is tussen SRMP, SRLP, FRLP, APDZ, BRCK, HBRD.

Gerelateerde berichten

De Wolfgang Air Music is niet mooi... daar zullen we het allemaal over eens zijn.

Review Wolfgang Air Music

In/Out InhoudAls website voor hifi en high-end zijn we ook weleens benieuwd wat er te krijgen is in het budget-segment. Druppelt de techniek van boven voldoende naar beneden, zodat daar ook interessante koopjes te krijgen zijn? We kijken vandaag naar de Wolfgang Air Music van ongeveer 200 euro.

Raidho X1 monitor speaker

Review Raidho X1 monitor speaker

In/Out Inhoud Een baby-Raidho. Een setje monitors van 7000 euro… Ja… kwaliteit heeft zijn prijs. Dit paar is weliswaar niet het koopje van de eeuw, maar ‘boy’ wat haalt u er een mooie speaker mee in huis! 

3 reacties

  1. Ja, die reactie kan ik me voorstellen. Laten we hopen dat Mytek dit in een volgende ‘batch’ zal verbeteren. Wij hebben de Manhattan uiteindelijk beoordeeld op klank en veelzijdigheid, zie ook de vergelijking met andere merken. Een DAC, hoofdtelefoonversterker, pre-amp, streamer en phonostage met zoveel instelmogelijkheden en klankmatige eigenschappen is voor een basisprijs van 6.000 euro (excl. uitbreidingsopties) helemaal geen slechte deal. Koopt u deze als losse componenten dan bent u minstens het dubbele kwijt. Dus: de rammelende knopjes zijn een minpuntje, maar dat maakt het geen slecht product.

   1. Ik vind dat het wat mild wordt beoordeeld. Bouwkwaliteit krijgt hij als ik de schuif bekijk, als nog een voldoende. De digitale wereld is voor mij betreft wat doorgeslagen.

    Kijk naar merken zoals Leben, Luxman, Accuphase en Marantz. Geen wankelende knopjes een top afwerking en kwaliteit dat 20 jaar tot 30 jaar meegaat.

    De phono stage en voorversteking van deze mytek is echt niet van hoog niveau hoor.

    Ik lees graag jullie reviews, maar als alles overdreven gezegd 4,5 ster krijgt, dan wordt het aardig neutraal en in mijn ogen niet krachtig om als koopwijzer te dienen.

    Mvg Ricardo

Geef een reactie