web analytics

Review Mytek Liberty dac – hoofdtelefoonversterker

Voordelen

 • Véél features
 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Mist betrokkenheid in de weergave
 • Prijs: € 979

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Mytek Liberty

  Inleiding

  Een klein dacje met hoofdtelefoonuitgang. Wie had tien jaar geleden gedacht dat dit een populair segment zou worden? Wij ook niet echt… in ieder geval niet in deze vorm. Elke grote fabrikant heeft wel een hoofdtelefoonversterker met dac. Of een dac met hoofdtelefoonversterker; het is maar hoe u het ziet. Wij pakken vandaag de nieuwe Liberty van het welbekende Mytek. Een model van 979 euro.

  U hebt 1000 euro te besteden aan een converter met hoofdtelefoonversterker. Lastig. Iets erboven zitten de MOON 230 en de Metrum Amethyst. Erg mooie modellen, maar wel iets boven die prijs. Chord heeft de Mojo die iets minder kost. Net als de door ons geteste Cyenne. Maar uit ons hoofd: OPPO heeft de Sonica dac, Advance Acoustic heeft de Paris-serie en Marantz heeft diverse modellen die binnen deze klasse vallen. En we weten dat Metrum met een model binnen de “Flint-serie” komt.

  Maar dan: u wenst ook DSD, MQA, mogelijkheid een eigen voeding te gebruiken – 12 volt – en diverse in- én outputs. Dan wordt de spoeling dun. Kortom: Mytek heeft functioneel een heel interessant model in de markt gezet: veel inputs, veel functies voor een scherpe prijs.

  Onder de kap

  Wie denkt dat de Liberty simpelweg een Brooklyn is in een kleiner jasje: ja… deels. Maar er missen wel degelijk zaken, waaronder een discrete, analoge voortrap. Het volume wordt dus geregeld door het hart van deze converter: een ESS Sabre 9018K2M die 32 bits ter beschikking heeft. Geen verkeerde chip natuurlijk, maar een analoge regeling blijft mooier en muzikaler. (De nieuwe Brooklyn DAC+ heeft trouwens een 9028Pro). Ook de clock is geen femtoclock, zoals in de Brooklyn, maar een clock die alsnog <10ps moet halen.

  We zien verder een nette voeding – schakelend model, maar dus te omzeilen – en keurige componenten voor een apparaat in deze klasse.

  Bediening

  De bediening van de Mytek is ontzettend eenvoudig: de draaiknop is tevens een drukknop. Wilt u een input wisselen, dan gaat dat gewoon met een drukje. Klaar. Hebt u de input gekozen, dan kunt u daarna draaien om het volume weer te regelen. Het volume wordt weergegeven in kleurtjes en het aantal leds. Rood is full throtlle. Dan gaat hij naar oranje, geel, groen, blauw.. uit. En zo gaat dat per ledje.

  Gerelateerde berichten

  Music Hall A50.2

  Inleiding InhoudMusic Hall Audio is niet echt bekend in Nederland. En de geschiedenis van het merk is ook niet kristalhelder. Na wat onderzoek, zijn we er achter gekomen dat er een Amerikaanse importeur van talloze merken, waaronder Epos, Creek en Shanling, achter zit. Echter, Roy Hall?s hart ligt bij zijn eigen merk: Music Hall.

  metrum-adagio-voorkant

  Review Metrum Acoustics Adagio – DAC / Pre

  Inleiding InhoudWie Metrum Acoustics nog niet kent… het wordt écht tijd. Het Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in d/a-converters. En dan specifiek NOS-dacs (Non Over Sampling). Na enkele series waarbij de uitgangsspanning vast staat, is het tijd voor een versie met volume-regeling: de Metrum Acoustics Adagio. Oei… gaan we bits crunchen?

  Geef een reactie