web analytics

Review Mytek Liberty dac – hoofdtelefoonversterker

Voordelen

 • Véél features
 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Mist betrokkenheid in de weergave
 • Prijs: € 979

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Mytek Liberty

  Inleiding

  Een klein dacje met hoofdtelefoonuitgang. Wie had tien jaar geleden gedacht dat dit een populair segment zou worden? Wij ook niet echt… in ieder geval niet in deze vorm. Elke grote fabrikant heeft wel een hoofdtelefoonversterker met dac. Of een dac met hoofdtelefoonversterker; het is maar hoe u het ziet. Wij pakken vandaag de nieuwe Liberty van het welbekende Mytek. Een model van 979 euro.

  U hebt 1000 euro te besteden aan een converter met hoofdtelefoonversterker. Lastig. Iets erboven zitten de MOON 230 en de Metrum Amethyst. Erg mooie modellen, maar wel iets boven die prijs. Chord heeft de Mojo die iets minder kost. Net als de door ons geteste Cyenne. Maar uit ons hoofd: OPPO heeft de Sonica dac, Advance Acoustic heeft de Paris-serie en Marantz heeft diverse modellen die binnen deze klasse vallen. En we weten dat Metrum met een model binnen de “Flint-serie” komt.

  Maar dan: u wenst ook DSD, MQA, mogelijkheid een eigen voeding te gebruiken – 12 volt – en diverse in- én outputs. Dan wordt de spoeling dun. Kortom: Mytek heeft functioneel een heel interessant model in de markt gezet: veel inputs, veel functies voor een scherpe prijs.

  Onder de kap

  Wie denkt dat de Liberty simpelweg een Brooklyn is in een kleiner jasje: ja… deels. Maar er missen wel degelijk zaken, waaronder een discrete, analoge voortrap. Het volume wordt dus geregeld door het hart van deze converter: een ESS Sabre 9018K2M die 32 bits ter beschikking heeft. Geen verkeerde chip natuurlijk, maar een analoge regeling blijft mooier en muzikaler. (De nieuwe Brooklyn DAC+ heeft trouwens een 9028Pro). Ook de clock is geen femtoclock, zoals in de Brooklyn, maar een clock die alsnog <10ps moet halen.

  We zien verder een nette voeding – schakelend model, maar dus te omzeilen – en keurige componenten voor een apparaat in deze klasse.

  Bediening

  De bediening van de Mytek is ontzettend eenvoudig: de draaiknop is tevens een drukknop. Wilt u een input wisselen, dan gaat dat gewoon met een drukje. Klaar. Hebt u de input gekozen, dan kunt u daarna draaien om het volume weer te regelen. Het volume wordt weergegeven in kleurtjes en het aantal leds. Rood is full throtlle. Dan gaat hij naar oranje, geel, groen, blauw.. uit. En zo gaat dat per ledje.

  Gerelateerde berichten

  audioquest-nrg-z3

  AudioQuest NRG-Y en Z

  Inleiding InhoudEen ‘net’ snoer is niet altijd een goed ‘netsnoer’. In tegendeel, een netsnoer of power cable zoals de fabrikanten het noemen, moet voldoen aan aantal eisen om tegenwoordig als volwaardig te worden gekenmerkt. Afscherming is belangrijk, de zuiverheid van de gebruikte geleider telt mee, het isolatiemateriaal, de gemonteerde of aangegoten stekkers, de coating van […]

  Review Focal Sopra

  Impressie Focal Sopra 2

  Inleiding InhoudFocal is benieuwd of we interesse hebben in een uitgebreide demo van de Sopra 2 luidspreker. De nieuwe serie die we eerder op High End Munchen hebben gehoord. Natuurlijk, al horen we ze liever in onze eigen ruimte op eigen elektronica. Dat zal echter lastig gaan, aangezien er maar één setje in Nederland is. […]

  Geef een reactie