Home Review Mytek Brooklyn Bridge

Review Mytek Brooklyn Bridge

3

Voordelen

  • Veelzijdig
  • Hoge kwaliteit streamer
  • Goede hoofdtelefoonversterker
  • Mooie afwerking

Nadelen

  • Analoge pre-amp klinkt mat

Prijs: € 2995

Mytek Brooklyn Bridge

Take It To The Bridge

Inhoud

De Mytek Brooklyn Bridge heeft qua aansluitingen bijna alles aan boord: digitale en analoge ingangen. Balanced en RCA. Het enige dat ontbreekt is een digitale AES-ingang. U hebt verder de keuze uit een digitale en analoge volumeregeling, phono, Roon, MQA, twee hoofdtelefoonuitgangen. Met een adapter kunt u deze twee ingangen combineren tot één gebalanceerde uitgang. In een van de foto’s ziet u een overzicht van alle ins en outs in Myteks modellen.

Listen Up

We vinden de Brooklyn Bridge vooral fijn in gebruik in combinatie met hoofdtelefoons. De klanksignatuur is neutraal, maar daar waar we de eerdere versies van de Brooklyn DAC wat te neutraal vinden, heeft de Brooklyn meer ballen, meer oomph zoals we dat noemen.

De verschillen tussen de hoofdtelefoons zijn goed hoorbaar. We vinden de analoge output minder overtuigend. Dat hoorden we vooral in de studio. Bij het beluisteren van live opnames viel het op dat het allemaal wat mat en suffig klinkt.

Als we het vergelijken met een Motu 828es interface die dezelfde DAC aan boord heeft, was het verschil zeer duidelijk. Veel meer levendigheid, soundstage en alles wat muziek mooi maakt. Sluiten we de Weiss DAC2 met streamingmodule aan dan is het verschil nog groter. Muziek gaat los staan van de speakers, gaat – mits goed opgenomen – om ons heen staan.

Stream the bridge

Over de streamingfunctie van de Brooklyn Bridge kunnen we kort zijn. Die is uitstekend. De Mytek wordt door Roon meteen herkend als Roon endpoint. Klankmatig is het ook dik voor elkaar. We hebben een de Brooklyn Bridge en de Metrum Ambre naast elkaar laten spelen in Roon en de verschillen zijn minimaal. We dachten eerst dat de Metrum een iets grotere soundstage liet horen maar dat bleek bij nader inzien toch niet zo te zijn. Dan weer vonden we dat Mytek iets meer detailrijk was, of muzikaal. Wederom bleken de verschillen klein/verwaarloosbaar. Kortom; prima netwerkbrug in de Bridge.

Vergelijken we de Mytek Manhattan II met de Brooklyn Bridge dan openbaren zich wel verschillen. Op alle punten scoort de Manhattan hoger. Er is meer zwartheid en diepte in het geluid doordat de ruisvloer van de Manhatten lager is. Er is meer gelaagdheid in de muziek hoorbaar. En de outputstage van de Manhattan is mooier en muzikaler dan de Brooklyn Bridge. Manhattan is high end en daar betaalt u een high end prijs voor, namelijk € 8.485. Qua bediening hebben we echter weer de voorkeur voor de Brooklyn Bridge; de knopjes zijn veel logischer dan die van de Manhattan.

Conclusie

De Mytek Brooklyn Bridge is in feite een Mytek Manhattan-light. Of een Brooklyn DAC plusplusplus. Het is maar hoe u het bekijkt.

Een mooi en veelzijdig apparaat voor wie aan één analoge ingang genoeg heeft met bovendien een serieuze phonostage (MM/MC). U hebt dan een voorversterker, streamer met Roon en MQA, DAC en hoofdtelefoonversterker voor 3.000 euro. Het is een Manhattan, maar dan voor de minder dan de helft van het geld en ook qua afmetingen is het de helft van grote broer Manhattan.

Dat hoor je ook wel bij A/B vergelijkingen tussen de twee Mytek-modellen. De Manhattan biedt een tikkeltje meer rust, overzicht, muzikaliteit. Dat mag ook wel voor de meerprijs. Als hoofdtelefoonversterker is de Mytek Brooklyn een heerlijk toestel. De hoofdtelefoonversterker heeft veel meer soundstage en punch dan de eerdere versie van de Brooklyn DAC. Punt van aandacht vinden we de analoge uitgangen; die waren in onze luistertests thuis en in de studio minder dynamisch. Als de geluidskwaliteit daarvan op gelijk niveau komt met die van de hoofdtelefoonuitgangen, kunnen we deze Mytek Brooklyn Bridge nóg warmer bij u aanbevelen.

Winkels met Mytek

Korevaarstraat 2 e-f
2311 JS Leiden, NL

3 REACTIES

    • Graag gedaan. We gaan nog een keer een A/B test doen met een andere Brooklyn Bridge, omdat het niet helemaal lekker zit dat de analoge outputstage zo ‘mat’ klinkt. Dat kan een technische oorzaak hebben. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Gezien de vakantieperiode kan het even duren voordat we dit alles hebben gerealiseerd.

      • Hi Yung, speel je met een externe voeding? Heb je toevallig ook een planar zoals de Hifiman Arya beluisterd op deze hoofdtelefoon versterker?

        Heb gister een Audiovalve buizenversterker beluisterd bij Headphone Auditions in Amsterdam. Ouch that klinkt echt heeel erg goed, zelfs met techno wat ik vaak luister. Ben aan het twijfelen tussen deze 2, het is zo mooi om alles in 1 kastje te hebben…

×