web analytics

Review Mytek Brooklyn Bridge

Voordelen

 • Veelzijdig
 • Hoge kwaliteit streamer
 • Goede hoofdtelefoonversterker
 • Mooie afwerking

Nadelen

 • Analoge pre-amp klinkt mat
 • Mytek Brooklyn Bridge

  Inleiding

  Inhoud

  Mytek weet pro-audio en consumenten-electronica op een fraaie manier te combineren. Het is vooral het design van de frontjes in een ‘dimple’-structuur die het verschil maken met gewone pro-audio apparatuur. Ook bij de Mytek Brooklyn Bridge die we nu bekijken.

  Inmiddels heeft Mytek een indrukwekkende productenlijn opgezet, van DA-converters tot AD-converters en streamers. En sinds kort een eindversterker, de Brooklyn Amp. De Clef is letterlijk een buitenbeentje, namelijk een portable DAC/hoofdtelefoonversterker. De Brooklyn-serie is onlangs aangevuld met een streamer die beschikt over Roon en MQA: de Mytek Brooklyn Bridge.

  Wie, zoals wij, met enige regelmaat op audioshows en -beurzen vertoeft, ziet vaak dezelfde apparatuur terugkomen in de booths. Mytek is zo’n merk. De DAC stereo 192 DSD DAC (2012) en nu de Brooklynmodellen worden vaak gebruikt voor het aansluiten van hoofdtelefoons of van audiobronnen. De reden zal zijn dat de Mytek DAC’s goed zijn voorzien van uit- en ingangen. En dat ze het uithouden op de beursvloer zegt ook iets over de betrouwbaarheid.

  Mytek lineup

  We testten al eerder het topmodel van Mytek, de Manhattan II met netwerkkaart en phono voortrap. En bij de Headphone Heaven-test van high end hoofdtelefoonversterkers was de Brooklyn DAC een van de vier contenders naast de Moon Neo 430 HA D3, de Pass Labs HPA-1 en de Moon Neo 230 HAD.

  Nu Mytek met de Brooklyn Bridge de Brooklyn DAC in feite heeft voorzien van een netwerkkaart, gaan we in deze review alleen in op deze nieuwe functionaliteit. De overige eigenschappen van de Brooklyn: hoofdtelefoonversterker, phonostage, gebruiksgemak en dergelijke hebben we al uitgebreid beschreven in de eerdere reviews. En we vergelijken de Brooklyn Bridge met de Manhattan II. Deze hebben dezelfde functies, alleen is de Manhattan II ‘full option’ ruim twee keer zo hoog geprijsd als de Brooklyn Bridge.

  Mytek Brooklyn Bridge in gebruik

  Nog even een paar regels over de Mytek Brooklyn Bridge in de praktijk. Wat opvalt is dat het zo snel is. Een keer kort de knop rechts indrukken en het toestel is gebruiksklaar. Afhankelijk van de snelheid van uw netwerk kan het een paar seconden duren voordat de Brooklyn Bridge helemaal gereed is voor netwerkdiensten. Als we de logica van de vier druktoetsen en de draai/selectieknop doorhebben, werkt het ook heel prettig. Als we van bron wisselen, horen we de klikjes van de relais; solide en resoluut, voegt het echt iets toe aan de gebruikerservaring. Het voelt degelijk aan.

  Setup

  We gebruiken de Brooklyn Bridge als DAC/streamer/hoofdtelefoonversterker, aangesloten op een iMac 27” desktop computer dievia USB met de Brooklyn Bridge verbonden.

  Om de Roon-functie te testen hebben we de Metrum Ambre via SP/DIF aangesloten. We maken gebruik van bekabelde netwerkaansluitingen. We hebben de Brooklyn Bridge ook in de studio gebruikt waarbij we de gebalanceerde uitgangen aansluiten op de monitorspeakers, en de laptop via USB. Als DAW gebruiken we Logic Pro X.

  Voor het afspelen van stereo-tracks hebben we afspeelapplicatie Vox en Roon. Streamingdiensten: Primephonic en Spotify. Gebruikte hoofdtelefoons: Oppo PM-3, Hifiman Sundara, Sennheiser IE 800 in ears, Fostex T50RP, Beyer Dynamic DT990 Pro, de Sennheiser HD410 SL. Laatstgenoemde type staat inmiddels in het Duitse Radiomuseum, maar hij klinkt nog altijd geweldig. Met een impedantie van 600 Ohm is het een hoofdtelefoon die lastig aan te sturen is en daarmee een geschikte pijnbank voor een hoofdtelefoonversterker.

  Gerelateerde berichten

  Metrum Acoustics Octave MK2

  Review Metrum Acoustics Octave MK2 DAC

  Inleiding InhoudHet Nederlandse Metrum Acoustics is in rap tempo heel wat zieltjes aan het winnen met hun NOS-dacs. Het Non Oversampling principe is niet nieuw, maar niet veel fabrikanten gebruiken het. Cees Ruijtenberg snapt daar niets van: hij doet niet anders met zijn converters. Wij testen de Octave MK2 met usb-input. 

  Syntaxx dual PSU

  Review Syntaxx bi-volt voeding

  Inleiding InhoudExterne voedingen lijken wel het volgende product… ze worden steeds populairder, zeker nu het computernetwerk onderdeel van de signaalketen is geworden. Er komt aardig wat vervuiling binnen via zowel de ethernetkabel, als de schakelende voedingen van de switches, routers en modems. Als we die ruis weg kunnen nemen met een fatsoenlijke voeding, scheelt dat […]

  2 reacties

   1. Graag gedaan. We gaan nog een keer een A/B test doen met een andere Brooklyn Bridge, omdat het niet helemaal lekker zit dat de analoge outputstage zo ‘mat’ klinkt. Dat kan een technische oorzaak hebben. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Gezien de vakantieperiode kan het even duren voordat we dit alles hebben gerealiseerd.

  Geef een reactie