web analytics

Review MrSpeakers ÆON Flow hoofdtelefoon

Voordelen

 • Gebalanceerde klank
 • Goed comfort
 • Optioneel filter

  Mooie vormgeving en materialen

Nadelen

 • Voor sommigen wellicht wat weinig bas
 • Extra hoofdtelefoon versterker nodig
  • Prijs: € 899

   Bouwkwaliteit
   Comfort
   Weergave
   Prijs
   MrSpeakers AEON Flow

   Conclusie

   Er is steeds meer te kiezen in hoofdtelefoons, vooral in het prijsbereik rond de 1.000 euro. Niet alleen hebt u een ruime keuze aan merken, ook is er toenemend aanbod in types hoofdtelefoons. Behalve dynamisch zijn daar planar magnetische en elektrostatische. En open dan wel gesloten systemen.

   MrSpeakers voegt zich als betrekkelijk nieuwe speler in deze groep met een open en gesloten uitvoering van de planar ÆON Flow. Bij het luisteren viel op dat laag, midden en hoge frequenties zich heel goed tot elkaar verhouden. De soundstage past mooi bij de aard van de hoofdtelefoon en door het lichte gewicht krijgen we geen zwaar hoofd, in ieder geval niet vanwege een topzwaar toestel op onze schedel.

   Verwacht geen pompende bassen, maar eerder een evenwichtig klankbeeld waar u uren, dagen, maanden, jaren naar kunt luisteren. We zijn erg blij met deze alleen in naamgeving paradoxale MrSpeakers!

   De metingen

   We kunnen zien dat MrSpeakers heel degelijk aan het tunen is geweest. Voor een closed back hoofdtelefoon is de respons erg netjes. Praktisch recht, op een klein dipje bij 1300 Hz na. Verder echt een opmerkelijk goede respons.

   De vervorming is in het laag wat aan de hoge kant voor een hoofdtelefoon, echter gezien het feit dat het een planar is, maakt het ook wat logischer. Vanaf zo’n 150 Hz is het prima. Vanaf 300 Hz is het ontzettend laag. Bijna onmeetbaar met soms waardes van -70dB.

   Al met al een hoofdtelefoon die prima resultaten laat zien.

   Gerelateerde berichten

   Review Beats Solo 2

   De metingen Inhoud 1. Inleiding2. V-Planar en True Flow3. De setup4. Luisteren5. De metingenReactiesDe iPod heeft voorgoed het straatbeeld veranderd. Witte oordopjes en personal audio. Geen witte oordopjes? Dan hoor je er niet bij. Kortom: de vraag naar personal audio groeide enorm. En daarmee ook de vraag naar meer kwaliteit. Prima! Het straatbeeld verandert wederom. […]

   Panasonic QE-QL201

   Review Panasonic QE-QL201

   De metingen Inhoud 1. Inleiding2. V-Planar en True Flow3. De setup4. Luisteren5. De metingenReactiesWe gebruiken bij het streamen van media bijna altijd een smartphone of tablet om de apparatuur te bedienen. En onderweg luisteren we ook graag naar een muziekje vanaf de smartphone. Dat is natuurlijk geweldig, maar het kost wel veel accu. En soms […]

   14 reacties

    1. Beetje flauwe correctie, Vincent. We proberen complexe zaken simpel op te schrijven zonder het al te veel te simplificeren. Dat is altijd een spanning tussen de technici en leken, tussen rekkelijken en preciezen. Ik neem aan dat de zin waar je naar verwijst qua strekking helder is.

     1. Dat ik tot de preciezen hoor lijkt mij evident.

      Of de strekking van je zinnetje helder is, vind ik wat paradoxaal.

      Mij zou het niks verbazen als de gemiddelde lezer van Alpha Audio in het vervolg gaat beweren dat bij magnetostaten de stroom wordt opgewekt door magneten.
      Dat heeft hij toch zelf gelezen op Alpha Audio?
      Bedenk dat de technische kennis van de gemiddelde lezer niet veel verschilt van die van de redacteuren.

      De paradox is dus dat het mij volkomen duidelijk is dat wat je opschrijft volkomen onzin is omdat ik voldoende kennis van zaken heb om dat in te zien.
      Omdat ik die kennis heb, kan ik zelfs begrijpen wat je vermoedelijk wel bedoelt te zeggen.

      Als je had opgeschreven dat een magnetostaat bestaat uit een elektriciteit geleidend membraan opgehangen in een magneetveld dan had je m.i. een hele simpele omschrijving van het werkingsprincipe gehad zonder onzin uit te slaan.

   1. Voor Yung: Hi, je hebt ook een review gedaan van de Denon, een andere closed back headphone. Beiden beoordeel je nagenoeg hetzefde maar waar liggen de verschillen tussen beiden en wat heeft je persoonlijke voorkeur? Ben zelf aan t kijken naar een closed back headphone en beiden staan op mijn lijstje. Ik woon in Sydney en hier is de Aeon beduidend duurder dan de Denon. Graag je reactie en gday from Down Under!

    1. Dag Mark,
     Leuk dat we ook in Australië worden gelezen! Mijn persoonlijke voorkeur zou de Denon zijn (ik neem aan dat je de AH D7200 bedoelt). Voor het geld een absurd goede koop. De MrSpeakers laat pas met een goede headphone amp alles horen wat het in huis heeft. En zeker als de Denon aantrekkelijker is geprijsd, zou ik het wel weten…

     Succes met je keuze, ben benieuwd wat je gaat doen en wat je ervaringen zijn!

    1. We hebben een aantal Audeze hoofdtelefoons beluisterd, dus we kennen de karakteristiek. Ze klinken prima en zoals alle planars snel, precies en ruimtelijk. Audeze heeft een nadeel; ze zijn zwaar. Zonder kabel weegt de EL-8 maar liefst 600 gram. Dat is bijna het dubbele van de geteste ÆON Flow (340 gram).

     De EL-8 titanium Cypherkabel (lightning) is heel specifiek op iPhone-gebruikers gericht; daar heeft MrSpeakers geen alternatief voor.

   Geef een reactie