web analytics

Review MrSpeakers ÆON Flow hoofdtelefoon

Voordelen

 • Gebalanceerde klank
 • Goed comfort
 • Optioneel filter

  Mooie vormgeving en materialen

Nadelen

 • Voor sommigen wellicht wat weinig bas
 • Extra hoofdtelefoon versterker nodig
 • Prijs: € 899

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  MrSpeakers AEON Flow

  De setup

  Als geluidsbron gebruiken we de afspeelapplicatie VOX voor Mac OSX en we spelen lossless muziekbestanden af vanaf een iMac 27”. Muziek komt vanaf de Mac, of van de NAS (Synology DS 214 Play).

  We streamen vanaf de Weiss DAC2 met streamingmodule. Hoofdtelefoonversterker is de Sennheiser HDVD800. Bekabeling Cardas Golden Hexlink 5C XLR tussen de Weiss DAC en hoofdtelefoonversterker. Netfilter PFM2 van Van Medevoort, stroombekabeling van Supra. Daarnaast spelen we met de Oppo HA-2 DAC/hoofdtelefoonversterker om naast deze referentieset ook een meer ’middle of the road’ versterker aan de hoofdtelefoon te koppelen.

  We hebben de MrSpeakers ÆON Flow gekregen met gebalanceerde en ongebalanceerde kabels; met de Sennheiser versterker kunnen we beide aansluitingen testen. We zien dat MrSpeakers voor de terminals (connectie kabel-hoofdtelefoon) heeft gekozen voor stevige en kwalitatief hoogwaardige mini-XLR aansluitingen.

  Gerelateerde berichten

  Moon 230 HA

  Headphone Heaven – Deel 3: Moon 230HAD

  De setup Inhoud 1. Inleiding2. V-Planar en True Flow3. De setup4. Luisteren5. De metingenReactiesWe zijn al bij deel 3 van onze serie Headphone Heaven aanbeland. Aanleiding voor deze serie is de immer in populariteit stijgende productgroep: hoofdtelefoons. En de bijbehorende accessoires. Nu is de ‘baby’ van de Moon 430HA aan de beurt: de Moon 230HAD.  […]

  Celsus Sound Companion One

  Review Celsus Companion One VS Oppo HA-2

  De setup Inhoud 1. Inleiding2. V-Planar en True Flow3. De setup4. Luisteren5. De metingenReactiesSpecificaties Celsus Sound Companion One en Oppo HA-2   Celsus Companion One Oppo HA-2 Inputs Micro-USB Micro-USB, USB-A, analoog 3,5 mm Outputs Headphone Out, Line Out, S/PDIF Headphone Out, Line Out DAC ESS Sabre ES9018K2M ESS Sabre ES9018K2M Wireless receiver Saviaudio BRAVO […]

  14 reacties

   1. Beetje flauwe correctie, Vincent. We proberen complexe zaken simpel op te schrijven zonder het al te veel te simplificeren. Dat is altijd een spanning tussen de technici en leken, tussen rekkelijken en preciezen. Ik neem aan dat de zin waar je naar verwijst qua strekking helder is.

    1. Dat ik tot de preciezen hoor lijkt mij evident.

     Of de strekking van je zinnetje helder is, vind ik wat paradoxaal.

     Mij zou het niks verbazen als de gemiddelde lezer van Alpha Audio in het vervolg gaat beweren dat bij magnetostaten de stroom wordt opgewekt door magneten.
     Dat heeft hij toch zelf gelezen op Alpha Audio?
     Bedenk dat de technische kennis van de gemiddelde lezer niet veel verschilt van die van de redacteuren.

     De paradox is dus dat het mij volkomen duidelijk is dat wat je opschrijft volkomen onzin is omdat ik voldoende kennis van zaken heb om dat in te zien.
     Omdat ik die kennis heb, kan ik zelfs begrijpen wat je vermoedelijk wel bedoelt te zeggen.

     Als je had opgeschreven dat een magnetostaat bestaat uit een elektriciteit geleidend membraan opgehangen in een magneetveld dan had je m.i. een hele simpele omschrijving van het werkingsprincipe gehad zonder onzin uit te slaan.

  1. Voor Yung: Hi, je hebt ook een review gedaan van de Denon, een andere closed back headphone. Beiden beoordeel je nagenoeg hetzefde maar waar liggen de verschillen tussen beiden en wat heeft je persoonlijke voorkeur? Ben zelf aan t kijken naar een closed back headphone en beiden staan op mijn lijstje. Ik woon in Sydney en hier is de Aeon beduidend duurder dan de Denon. Graag je reactie en gday from Down Under!

   1. Dag Mark,
    Leuk dat we ook in Australië worden gelezen! Mijn persoonlijke voorkeur zou de Denon zijn (ik neem aan dat je de AH D7200 bedoelt). Voor het geld een absurd goede koop. De MrSpeakers laat pas met een goede headphone amp alles horen wat het in huis heeft. En zeker als de Denon aantrekkelijker is geprijsd, zou ik het wel weten…

    Succes met je keuze, ben benieuwd wat je gaat doen en wat je ervaringen zijn!

   1. We hebben een aantal Audeze hoofdtelefoons beluisterd, dus we kennen de karakteristiek. Ze klinken prima en zoals alle planars snel, precies en ruimtelijk. Audeze heeft een nadeel; ze zijn zwaar. Zonder kabel weegt de EL-8 maar liefst 600 gram. Dat is bijna het dubbele van de geteste ÆON Flow (340 gram).

    De EL-8 titanium Cypherkabel (lightning) is heel specifiek op iPhone-gebruikers gericht; daar heeft MrSpeakers geen alternatief voor.

  Geef een reactie