web analytics

Review MrSpeakers ÆON Flow hoofdtelefoon

Voordelen

 • Gebalanceerde klank
 • Goed comfort
 • Optioneel filter

  Mooie vormgeving en materialen

Nadelen

 • Voor sommigen wellicht wat weinig bas
 • Extra hoofdtelefoon versterker nodig
  • Prijs: € 899

   Bouwkwaliteit
   Comfort
   Weergave
   Prijs
   MrSpeakers AEON Flow

   V-Planar en True Flow

   Inhoud

   MrSpeakers heeft zich tot doel gesteld om planar magnetische hoofdtelefoons te maken die de klankmatige eigenschappen hebben van electrostaten, maar dan zonder dat u er een aparte versterker voor nodig hebt. Het grootste verschil is de stroomopwekking; bij magnetostaten zijn magneten hiervoor verantwoordelijk en bij electrostaten is er een stroomsignaal vanuit de versterker. De magneten die aan weerszijden van de stator hangen zijn veel dikker dan het folie en connectoren van electrostatische drivers. Dit zou volgens de technici van MrSpeakers de reden zijn voor vervorming en verlies van detaillering in het laag.

   De ontwerp-opgave was daarna om de magnetostaten zo te maken dat ze meer de electrostatische eigenschappen kregen waarmee geluidsgolven worden opgewekt. TrueFlow moet ervoor zorgen dat de golfvormen zo rond mogelijk door de stator voeren. Op tekeningen op de website van MrSpeakers is te zien dat de magneten en de metalen openingen ertussen afgeronde vormen hebben gekregen.

   De tweede technologische verbetering is V-Planar, waarbij de driver niet vlak is, maar als een accordeon is gevouwen. Dat moet volgens MrSpeakers een betere basrespons geven, meer dynamiek en lagere vervorming.

   Gerelateerde berichten

   Denon AH-D7200

   Review Denon AH D7200

   V-Planar en True Flow Inhoud 1. Inleiding2. V-Planar en True Flow3. De setup4. Luisteren5. De metingenReactiesDenon maakte ooit de legendarische D7000 hoofdtelefoon die werd geroemd om de goede balans tussen basweergave, midden- en hoge tonen. In 2012 stopte Denon met de D7000. De D7100 was bedoeld als opvolger maar werd niet het succes waarop het […]

   Multitest High End Hoofdtelefoons

   Multitest hoofdtelefoons – Headphone Heaven Fieldtrip

   V-Planar en True Flow Inhoud 1. Inleiding2. V-Planar en True Flow3. De setup4. Luisteren5. De metingenReactiesWe zijn in Hilversum, de stad van het beeld en van het geluid. In dit geval komen we voor geluid, en wel persoonlijk geluid, ofwel head-fi. Hoofdtelefoons dus. Bij Beter Beeld & Geluid zien we een indrukwekkende verzameling hoofdtelefoons en […]

   14 reacties

    1. Beetje flauwe correctie, Vincent. We proberen complexe zaken simpel op te schrijven zonder het al te veel te simplificeren. Dat is altijd een spanning tussen de technici en leken, tussen rekkelijken en preciezen. Ik neem aan dat de zin waar je naar verwijst qua strekking helder is.

     1. Dat ik tot de preciezen hoor lijkt mij evident.

      Of de strekking van je zinnetje helder is, vind ik wat paradoxaal.

      Mij zou het niks verbazen als de gemiddelde lezer van Alpha Audio in het vervolg gaat beweren dat bij magnetostaten de stroom wordt opgewekt door magneten.
      Dat heeft hij toch zelf gelezen op Alpha Audio?
      Bedenk dat de technische kennis van de gemiddelde lezer niet veel verschilt van die van de redacteuren.

      De paradox is dus dat het mij volkomen duidelijk is dat wat je opschrijft volkomen onzin is omdat ik voldoende kennis van zaken heb om dat in te zien.
      Omdat ik die kennis heb, kan ik zelfs begrijpen wat je vermoedelijk wel bedoelt te zeggen.

      Als je had opgeschreven dat een magnetostaat bestaat uit een elektriciteit geleidend membraan opgehangen in een magneetveld dan had je m.i. een hele simpele omschrijving van het werkingsprincipe gehad zonder onzin uit te slaan.

   1. Voor Yung: Hi, je hebt ook een review gedaan van de Denon, een andere closed back headphone. Beiden beoordeel je nagenoeg hetzefde maar waar liggen de verschillen tussen beiden en wat heeft je persoonlijke voorkeur? Ben zelf aan t kijken naar een closed back headphone en beiden staan op mijn lijstje. Ik woon in Sydney en hier is de Aeon beduidend duurder dan de Denon. Graag je reactie en gday from Down Under!

    1. Dag Mark,
     Leuk dat we ook in Australië worden gelezen! Mijn persoonlijke voorkeur zou de Denon zijn (ik neem aan dat je de AH D7200 bedoelt). Voor het geld een absurd goede koop. De MrSpeakers laat pas met een goede headphone amp alles horen wat het in huis heeft. En zeker als de Denon aantrekkelijker is geprijsd, zou ik het wel weten…

     Succes met je keuze, ben benieuwd wat je gaat doen en wat je ervaringen zijn!

    1. We hebben een aantal Audeze hoofdtelefoons beluisterd, dus we kennen de karakteristiek. Ze klinken prima en zoals alle planars snel, precies en ruimtelijk. Audeze heeft een nadeel; ze zijn zwaar. Zonder kabel weegt de EL-8 maar liefst 600 gram. Dat is bijna het dubbele van de geteste ÆON Flow (340 gram).

     De EL-8 titanium Cypherkabel (lightning) is heel specifiek op iPhone-gebruikers gericht; daar heeft MrSpeakers geen alternatief voor.

   Geef een reactie