Review MrSpeakers ÆON Flow hoofdtelefoon

Voordelen

 • Gebalanceerde klank
 • Goed comfort
 • Optioneel filter

  Mooie vormgeving en materialen

Nadelen

 • Voor sommigen wellicht wat weinig bas
 • Extra hoofdtelefoon versterker nodig
  • MrSpeakers AEON Flow

   Inleiding

   We kunnen ons voorstellen dat de paradoxale naam van de MrSpeakers – AEON Flow Closed Back – enige verwarring oproept, vergelijkbaar met Slagerij Bakker of Vishandel Schaap. Welnu… we gaan het toelichten!

   MrSpeakers is een merk dat in San Diego (Californië) hoofdtelefoons ontwikkelt en fabriceert. Oprichter en CEO Dan Clark begon met het modificeren van de Fostex T50RP planar magnetische hoofdtelefoon (de Mad Dog) en dat leverde hem al snel een kring van enthousiaste klanten op. Daarop volgde de tweede modificatie, de Alpha Prime. Op dit moment heeft MrSpeakers twee series planar magnetische hoofdtelefoons die geheel in eigen huis zijn ontworpen en geproduceerd; de Ether en de ÆON. Beide zijn in open en gesloten uitvoering verkrijgbaar. Het topmodel, de Ether, kost € 2.000, de ÆON € 899.

   Gesloten 

   De ÆON die we ter review krijgen is een gesloten model. De vorm van de oorschelp is druppelvormig; de buitenkant is gemaakt van carbon fiber in een diepblauw-zwarte kleur. De leren oorkussens zijn 2,5 cm dik, wat uiterst comfortabel aanvoelt. Het op maat instellen gaat door middel van een leren hoofdband, die langs de “Nitinol” metalen buitenste hoofdband loopt. Voor wie deze zin wat cryptisch vindt; als u naar de foto’s van de ÆON kijkt, begrijpt u hopelijk wat we bedoelen. Beide oorschelpen hebben een eigen aansluiting voor de hoofdtelefoonkabel, een prettig licht exemplaar die naar wens met een standaard hoofdtelefoonstekker of gebalanceerd (4-polig XLR) is te verkrijgen. De hoofdtelefoon is licht van gewicht, zeker voor een planar magnetisch type: 340 gram.

   Gerelateerde berichten

   Denon AH-D600

   Review Denon AH-D600

   Hoofdtelefoons van 399 euro zijn niet voor iedereen weggelegd. Echter: relatief gezien zijn hoofdtelefoons een goedkope manier om van hoogwaardige audio te genieten. Voor rond de 600 euro hebt u een geweldige set. Wij testen de Denon AH-D600 om te kijken of het een aanrader is voor wie op zoek is naar ‘high quality personal […]

   Bowers Wilkins P7 hoofdtelefoon

   Review Bowers & Wilkins P7

   Romantisch met een opmerkelijke neutraliteit. We openen zelden met een conclusie, maar in dit geval is dat wel nodig, want B&W lijkt met de P7 een heel andere richting in te zijn geslagen. Die van de modebewuste, maar wél kritische luisteraar. En bij de P3 en P5 ligt dat toch anders. 

   Teufel Real Pure

   Review Teufel Real Pure over-ear hoofdtelefoon

   Wie veel op pad is en toch graag op een fatsoenlijke manier muziek wil luisteren, heeft vandaag de dag bijzonder veel keuze. In-ear, on-ear, over-ear, noise cancelling, met draad, zonder draad… en natuurlijk combinaties hiervan. Wat nu als u al die opties niet nodig hebt, maar gewoon een degelijk over-ear model zoekt met een kabeltje. […]

   14 reacties

    1. Beetje flauwe correctie, Vincent. We proberen complexe zaken simpel op te schrijven zonder het al te veel te simplificeren. Dat is altijd een spanning tussen de technici en leken, tussen rekkelijken en preciezen. Ik neem aan dat de zin waar je naar verwijst qua strekking helder is.

     1. Dat ik tot de preciezen hoor lijkt mij evident.

      Of de strekking van je zinnetje helder is, vind ik wat paradoxaal.

      Mij zou het niks verbazen als de gemiddelde lezer van Alpha Audio in het vervolg gaat beweren dat bij magnetostaten de stroom wordt opgewekt door magneten.
      Dat heeft hij toch zelf gelezen op Alpha Audio?
      Bedenk dat de technische kennis van de gemiddelde lezer niet veel verschilt van die van de redacteuren.

      De paradox is dus dat het mij volkomen duidelijk is dat wat je opschrijft volkomen onzin is omdat ik voldoende kennis van zaken heb om dat in te zien.
      Omdat ik die kennis heb, kan ik zelfs begrijpen wat je vermoedelijk wel bedoelt te zeggen.

      Als je had opgeschreven dat een magnetostaat bestaat uit een elektriciteit geleidend membraan opgehangen in een magneetveld dan had je m.i. een hele simpele omschrijving van het werkingsprincipe gehad zonder onzin uit te slaan.

   1. Voor Yung: Hi, je hebt ook een review gedaan van de Denon, een andere closed back headphone. Beiden beoordeel je nagenoeg hetzefde maar waar liggen de verschillen tussen beiden en wat heeft je persoonlijke voorkeur? Ben zelf aan t kijken naar een closed back headphone en beiden staan op mijn lijstje. Ik woon in Sydney en hier is de Aeon beduidend duurder dan de Denon. Graag je reactie en gday from Down Under!

    1. Dag Mark,
     Leuk dat we ook in Australië worden gelezen! Mijn persoonlijke voorkeur zou de Denon zijn (ik neem aan dat je de AH D7200 bedoelt). Voor het geld een absurd goede koop. De MrSpeakers laat pas met een goede headphone amp alles horen wat het in huis heeft. En zeker als de Denon aantrekkelijker is geprijsd, zou ik het wel weten…

     Succes met je keuze, ben benieuwd wat je gaat doen en wat je ervaringen zijn!

    1. We hebben een aantal Audeze hoofdtelefoons beluisterd, dus we kennen de karakteristiek. Ze klinken prima en zoals alle planars snel, precies en ruimtelijk. Audeze heeft een nadeel; ze zijn zwaar. Zonder kabel weegt de EL-8 maar liefst 600 gram. Dat is bijna het dubbele van de geteste ÆON Flow (340 gram).

     De EL-8 titanium Cypherkabel (lightning) is heel specifiek op iPhone-gebruikers gericht; daar heeft MrSpeakers geen alternatief voor.

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon