web analytics

Review Moonriver Audio Model 404 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Hoogstaande weergave
 • Mooi gemaakt
 • Fijne features
 • Modulair

Nadelen

 • Geen XLR input
 • Geen hoofdtelefoonversterker
 • Groot
 • Prijs: € 3000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Moonriver Audio 404

  Conclusie

  Elk vogeltje zingt zoals hij gebekt is en de Moonriver Audio 404 heeft heel wat noten op zijn zang. En dat bedoelen we uiteraard letterlijk. Het is een prachtige versterker, niet alleen om naar te kijken, maar vooral om naar te luisteren. Het unieke design steelt in eerste instantie de show maar het is de weergave die blijft nazinderen. Dit mag u opnieuw letterlijk nemen. Het is niet eenvoudig uit te leggen wat deze versterker precies doet, je moet het eigenlijk gewoon ervaren. Bent u die dertien in een dozijn versterkers beu, laat dan de Moonriver Audio 404 eens langskomen. U zal er net als ons moeilijk afscheid van kunnen nemen. Alpha Approved!

  Voor wie

   

  Wij houden wel van een puristische versterker en zeker eentje die zo goed klinkt als de Moonriver Audio 404. Ja, u kan er een dac en phonotrap bijkrijgen maar voor ons hoeft dat niet per se. We weten niet hoe goed de modules zijn maar als u al over een mooie bron, dac of phonstage beschikt dan zal deze versterker u niet ontgoochelen. Hij zal namelijk het beste uit uw hardware puren. De modules zijn natuurlijk ideaal voor wie alles in één wil hebben. 

  Deze versterker is voor iemand die zoekt naar een toestel dat echt muziek maakt. Hij brengt de hele set tot leven, is het kloppend hart van alles wat er op aangesloten wordt en staat als een jong veulen te springen om los te gaan. De Moonriver Audio 404 is niet perfect en wellicht niet voor iedereen maar wij garanderen vooral bakken luisterplezier. En daar is het hem uiteindelijk allemaal om te doen. Wie vaak late-night sessies houdt heeft overigens ook een ideale partner aan deze versterker.

  Vergelijken

  We hebben momenteel geen geïntegreerd model staan in deze prijsklasse dus vergelijken we even met onze Benchmark voor- en eindversterker combinatie. Dit duo kost meer dan het dubbel maar heeft dan ook een pak meer functionaliteit. Het Benchmark duo klinkt neutraler, meer lineair en dat hebben we ook nodig om goed te kunnen testen. Versta ons niet verkeerd onze referentie maakt heel veel muziek naargelang de dac en bron die wordt aangesloten. De Moonriver Audio 404 heeft echter zoveel temperament dat hij voor een groot stuk zelf de weergave mee bepaalt. 

  5 reacties

  1. Leuke review!
   Ik heb de Moonriver een paar weken geleden gehoord in combinatie met een set Davone luidsprekers. En kan beamen dat dit echt een een heerlijke versterker is. Grote soundstage, heerlijk timbre en lekker dynamisch.

   Daarna heb ik geluisterd naar de Gold Note PA10 in combinatie met de Gold Note DS10 pre-amp/ streaming dac en Davone speakers en uiteindelijk heb ik hiervoor gekozen.

   Hoop dat jullie de Gold Note ook nog een keer gaan testen ben benieuwd naar jullie views en hoe deze zich verhoud t.o.v. de concurrentie.

   1. Hoi Geoffrey,

    Ben benieuwd hoe die bevalt als je er wat langer naar luistert. Mijn ervaring is dat versterkers met veel karakter op termijn wat van hun magie verliezen. Ik had dat bijvoorbeeld met de Rega Brio. Die gooit ook zijn eigen sausje over de muziek. In het begin vond ik dat indrukwekkend maar op termijn verlangde ik naar meer neutraliteit.
    Maar goed, de Rega Brio is van een hele andere prijsklasse dan deze Moonriver.

    Groet!

    1. Hallo,

     De Brio en de io zijn beide inderdaad wat gekleurd of toch wat geforceerd vooral onderin maar die geven een budget set vaak de nodige ronding. In mijn reviews geef ik ook aan dat je wat moet opletten met ‘matchen’ bij deze versterkers.

     De moonriver is niet gekleurd maar heeft wel ballen aan zijn lijf die ook voldoende controle bieden. De moonriver zal in bijna elke set goed klinken want het organische aspect maakt hem bijna high-end qua weergave. Maar ik snap wat je bedoelt.

     Vriendelijke groeten
     Geoffrey

  Geef een reactie