web analytics

Review Moonriver Audio Model 404 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Hoogstaande weergave
 • Mooi gemaakt
 • Fijne features
 • Modulair

Nadelen

 • Geen XLR input
 • Geen hoofdtelefoonversterker
 • Groot
 • Prijs: € 3000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Moonriver Audio 404

  Geluid

  De Moonriver Audio 404 geïntegreerde versterker klinkt fantastisch. Het is het soort versterker waar je altijd al naar gezocht hebt. Hij bezit namelijk de perfecte balans tussen inzicht en betrokkenheid. Hij zit vol temperament en is niet van plan om tweede viool te spelen. Hij speelt groots met ballen en schaamt zich daar hoegenaamd niet voor. Daarnaast is er transparantie en verfijning bij de vleet waardoor we een erg complete weergave bekomen. Hij brengt elk muziekstuk ongeacht het genre met overtuiging en gusto. De soundstage is 3D en lekker breed en diep. Niet de ultieme soundstage die veel duurdere componenten halen maar wel erg goed.

  Betrokkenheid, organisch, impact, kleurrijk (niet gekleurd), transparant, dynamisch, textuur, delicaat, timbre en levendig. Het is maar een greep uit de adjectieven die we de voorbije weken tijdens onze talloze luistersessies hebben neergepend. Woorden schieten bijna tekort om deze wonderlijke versterker te omschrijven. Hij speelt wat ons betreft echt boven zijn stand en dat zeggen we niet vaak. Hij is net daarom in deze vorm ronduit een koopje. Het is geen giant-killer maar hij speelt echt wel buiten categorie.

  Luisteren

  Julie Byrne maakte met “Not Even Happiness” een van de mooiste albums van 2017 maar het album klonk nooit helemaal zoals het moest. De Moonriver Audio 404 brengt daar verandering in. Waar de stem van Byrne op sommige systemen soms wat schril en scherp kan klinken is dit bij de Moonriver Audio 404 net omgekeerd. Stemmen krijgen borstkas en dat hoor je pas als je een volbloed versterker als de Moonriver Audio 404 binnen hebt. Vrouwelijke vocals klinken overigens voortreffelijk door deze versterker.

  Hetzelfde kunnen we zeggen over instrumenten en meer bepaald gitaren die bijvoorbeeld op de nieuwe plaat “The last exit” van Still Corners mooi resoneren en waar je de gitarist met lichte zin voor overdrijving de snaren hoort beroeren. Op het nummer ‘Till we meet again’ horen we dit onmiddellijk en worden we betoverd door de bedrieglijk eenvoudige melodie. Op ‘Bad Town’ is het opnieuw prijs. We luisteren gebiologeerd naar de gitaarintro en bedenken dat we gitaren nooit eerder zo fraai gehoord hebben. 

  Sevdaliza maakte met “Shabrang” wellicht een van de spannendste elektronische albums van 2020 en door de Moonriver Audio 404 komen alle details moeiteloos door. De soundstage is lekker ruim en de muziek komt mooi los van de speakers. Het laag is voldoende strak met vooral veel impact. Er zijn versterkers in deze prijsklasse die nog meer controle bieden maar met al onze speakers bracht de Moonriver Audio 404 de meeste ‘slam’, heel bijzonder. De weergave blijft echter in balans door de bovengemiddelde transparantie die deze versterker bezit.

  5 reacties

  1. Leuke review!
   Ik heb de Moonriver een paar weken geleden gehoord in combinatie met een set Davone luidsprekers. En kan beamen dat dit echt een een heerlijke versterker is. Grote soundstage, heerlijk timbre en lekker dynamisch.

   Daarna heb ik geluisterd naar de Gold Note PA10 in combinatie met de Gold Note DS10 pre-amp/ streaming dac en Davone speakers en uiteindelijk heb ik hiervoor gekozen.

   Hoop dat jullie de Gold Note ook nog een keer gaan testen ben benieuwd naar jullie views en hoe deze zich verhoud t.o.v. de concurrentie.

   1. Hoi Geoffrey,

    Ben benieuwd hoe die bevalt als je er wat langer naar luistert. Mijn ervaring is dat versterkers met veel karakter op termijn wat van hun magie verliezen. Ik had dat bijvoorbeeld met de Rega Brio. Die gooit ook zijn eigen sausje over de muziek. In het begin vond ik dat indrukwekkend maar op termijn verlangde ik naar meer neutraliteit.
    Maar goed, de Rega Brio is van een hele andere prijsklasse dan deze Moonriver.

    Groet!

    1. Hallo,

     De Brio en de io zijn beide inderdaad wat gekleurd of toch wat geforceerd vooral onderin maar die geven een budget set vaak de nodige ronding. In mijn reviews geef ik ook aan dat je wat moet opletten met ‘matchen’ bij deze versterkers.

     De moonriver is niet gekleurd maar heeft wel ballen aan zijn lijf die ook voldoende controle bieden. De moonriver zal in bijna elke set goed klinken want het organische aspect maakt hem bijna high-end qua weergave. Maar ik snap wat je bedoelt.

     Vriendelijke groeten
     Geoffrey

  Geef een reactie