Review MOON Voice 22 monitor speaker

Voordelen

 • Ontspannen weergave
 • Oogt netjes
 • Plaatst gemakkelijk

Nadelen

 • Hoogglans vlekt snel
 • Lichte tuning?
 • Prijs: € 3000

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Conclusie

  Wat knap van MOON dat ze direct al zo'n fijne speaker weten neer te zetten. De Voice 22 is een heerlijk ontspannen luidspreker die de nadruk legt op balans en beleving in de weergave. Het overspoelt niet met details, maar laat wel genoeg horen om de essentie mee te krijgen. De match is - niet geheel verrassend - goed met de MOON ACE (inmiddels (2022) een EISA award, samen met de Voice 22) en waarschijnlijk ook met andere MOON apparatuur. We schatten echter in dat het ook prima samengaat met andere versterkers. Fijne speaker!

  Metingen en conclusie

  Inhoud

  We hebben de MOON Voice 22 ook gemeten. Dat doen we op 1 meter on- en off-axis. En met een ‘window’ van 3ms voor een directe meting (geen reflecties gemeten) en een ‘open-window’ om een idee te krijgen van de laagrespons. Echter meten we dan ook reflecties in de ruimte. De vervorming is gemeten met een window van 15ms om ook wat laagvervorming te meten. Kijk echter niet onder de 100Hz; dat is niet betrouwbaar.

  De MOON meet erg goed op gebied van vervorming. We zien vanaf 100 Hz dat het onder 1% duikt en daar ook blijft. We zien een resonantie rond 50 Hz en 1300 Hz. De eerste is de poort (schatten we in). De tweede is wellicht het overnamepunt in het filter. De tweeter heeft een erg lage vervorming met als diepste punt 0.05% wat echt extreem goed is. Gemiddeld kunnen we stellen dat de MOON Voice 22 onder de 0,3% blijft in het belangrijke gedeelte (-50dB). Keurig!

  Helemaal recht is de MOON niet getuned. In onze metingen slingert het + / – 2dB om de as heen. Kortom: geen lineaal, maar ook niet ‘all over the place’. Het midden is ietjes ‘relaxed’ getuned, het hoog íetsje sprankel, maar niet extreem. We zien zeker gekker getunede speakers in onze luisterruimte.

  Hebben we het terug gehoord? Een beetje. Het midden is zeker ontspannen. Het hooggebied voelde gewoon in balans. Wellicht door de dispersie waardoor de energie weer in balans is geraakt.

  Soort luidspreker
  Monitor - bookshelf
  Type luidspreker
  Dynamisch
  Luidspreker systeem
  Basreflex
  Aansturing
  Passief
  Frequentiebereik
  55 Hz - 24000 Hz
  Crossover
  2-weg
  Rendement
  89 dB
  Impedantie
  6 Ohm
  Afmetingen
  • Breedte: 30 cm
  • Diepte: 29 cm
  • Hoogte: 35 cm
  Gewicht speaker
  11 Kg
  Productieland
  Indonesië
  Metingen
  MOON - simultanious distortion
  MOON - simultanious distortion
  MOON - simultanious distortion - off axis
  MOON - simultanious distortion - off axis
  MOON - response - full window
  MOON - response - full window
  MOON - recht - 1m - 3ms window
  MOON - recht - 1m - 3ms window
  MOON - perceptual distortion
  MOON - perceptual distortion
  MOON - off axis - 1 meter - response
  MOON - off axis - 1 meter - response
  MOON - impulse response
  MOON - impulse response
  MOON - decay
  MOON - decay
   
   
   

  Winkels met Moon

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Amsterdam, Zuid Holland, NL
  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL
  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  2 reacties

  1. Vanmiddag een demo gehad voor een cd speler in Hoorn. De cd spelers waren aangesloten op de ace en 22. Wat een mooie set! Kan niet anders zeggen de winkel heeft smaak. Bijzonder aangenaam geluid, eentje die je niet snel vergeet. Ik wilde verder luisteren maar na een uur zat de demo erop. Ik ga zeker een keer terug met mijn eigen boxen om ze te vergelijken en wie weet ruil ik ze wel in! Of een thuis demo. Ik denk dat je met deze speakers nooit luistermoe gaat worden wat een prachtige sensatie was het. Meestal lees ik eerst een review en vind er al wat van voor ik ga luisteren, nu was het andersom en beaam ik jullie review!

  Geef een antwoord