Review MOON Voice 22 monitor speaker

Voordelen

 • Ontspannen weergave
 • Oogt netjes
 • Plaatst gemakkelijk

Nadelen

 • Hoogglans vlekt snel
 • Lichte tuning?
 • Prijs: € 3000

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs

  De sound

  We hebben de MOON Voice 22 beluisterd in onze werkkamer. Dit omdat we primair veel andere spullen hadden staan in de grote luisterruimte. Echter, wat ook meespeelt is dat dit een vrij compacte tweeweg monitor is. Een ruimte van 20 m2 is dan meer geschikt dan een ruimte van 50m2 die ook nog akoestisch bewerkt en wat gedempt is. Dan moeten we hoogstwaarschijnlijk te luid spelen voor deze speaker, wat niet eerlijk zou zijn.

  Het plaatsen van de MOON Voice 22 is niet kritisch. We hebben ze iets meer dan een halve meter van de achterwand geplaatst, een klein beetje toe-in gegeven om vervolgens in de lekkere, luie stoel te ploffen. Het speelt erg snel al goed…

  Het moet gezegd: de MOON Voice 22 past uitstekend bij de MOON ACE. De aansturing gaat moeiteloos en de karakters matchen erg goed. Geen greintje hardheid, maar een heerlijk ontspannen weergave met een prettige warmte in het mid/laag. Deze ontspannen weergave gaat – gelukkig – niet ten koste van weergave van belangrijke details. Het zeker niet zo dat u overspoeld wordt met elke zucht die diep begraven ligt in de opnames. Maar tijdens onze luistersessies hebben we niets gemist.

  Balans

  Als we bijvoorbeeld Royksopp Profound Mysteries – blijft lekker – opzetten, dan horen we nog steeds de diverse lagen en krijgen we voldoende ruimte-informatie mee om lekker in de muziek te raken. Het valt ons overigens ook op hoe lekker de ACE klinkt. Wat een fijne all-in-one is dit!

  Schakelen we naar wat lekkere “Mammal Hands”, dan horen we wederom een ontspannen, maar toch krachtige en ritmische weergave van het pianospel met jazz-invloeden. Het is toch een knappe en prettige balans die MOON hier heeft gevonden. Het is niet ultrasnel, maar weet een fijne balans te brengen tussen genoeg resolutie en ontspannen weergave. Onze TAD’s doen dat in zekere zin ook: het geeft veel inzicht zonder direct te overspoelen. En we schatten in dat veel mensen dat prettig vinden.

  Is de MOON Voice 22 een alleseter? Ja… wij schatten in van wel. We hebben metal, klassiek, pop en elektronische muziek gedraaid – en héél veel internetradio – en we hebben geen gekke dingen kunnen ontdekken. De MOON ACE en Voice 22 weten als duo gewoon alles lekker weer te geven: geen ranjes, geen scherpte, geen gespetter… Of zoals we het ook zouden kunnen verwoorden: “No drama”. Lovely.

  Concurrentie

  Hoe verhoudt deze MOON Voice 22 zich nu tot de concurrentie? Een directe concurrent is de nieuwe Bowers & Wilkins 705 S3, maar die hebben we nog niet goed kunnen horen. Wat we wél zeker weten is dat die frisser gaat spelen dan deze Voice 22. De recent geteste Xavian Corallo is 2100 per paar. Die speelt ook wel iets minder rond en vol. Al was dat ook een erg fraaie speaker. Neat Acoustics Ministra zit rond de 2500 Euro. Ook fraai. ATC heeft de SCM19 V2. Erg mooi, maar iets lastiger laag. De concurrentie is serieus in deze klasse. Maar we vinden dat MOON gewoon meekomt met zijn ontspannen en prettige weergave.

  Soort luidspreker
  Monitor - bookshelf
  Type luidspreker
  Dynamisch
  Luidspreker systeem
  Basreflex
  Aansturing
  Passief
  Frequentiebereik
  55 Hz - 24000 Hz
  Crossover
  2-weg
  Rendement
  89 dB
  Impedantie
  6 Ohm
  Afmetingen
  • Breedte: 30 cm
  • Diepte: 29 cm
  • Hoogte: 35 cm
  Gewicht speaker
  11 Kg
  Productieland
  Indonesië
  Metingen
  MOON - simultanious distortion
  MOON - simultanious distortion
  MOON - simultanious distortion - off axis
  MOON - simultanious distortion - off axis
  MOON - response - full window
  MOON - response - full window
  MOON - recht - 1m - 3ms window
  MOON - recht - 1m - 3ms window
  MOON - perceptual distortion
  MOON - perceptual distortion
  MOON - off axis - 1 meter - response
  MOON - off axis - 1 meter - response
  MOON - impulse response
  MOON - impulse response
  MOON - decay
  MOON - decay
   
   
   

  Winkels met Moon

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Amsterdam, Zuid Holland, NL
  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL
  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  2 reacties

  1. Vanmiddag een demo gehad voor een cd speler in Hoorn. De cd spelers waren aangesloten op de ace en 22. Wat een mooie set! Kan niet anders zeggen de winkel heeft smaak. Bijzonder aangenaam geluid, eentje die je niet snel vergeet. Ik wilde verder luisteren maar na een uur zat de demo erop. Ik ga zeker een keer terug met mijn eigen boxen om ze te vergelijken en wie weet ruil ik ze wel in! Of een thuis demo. Ik denk dat je met deze speakers nooit luistermoe gaat worden wat een prachtige sensatie was het. Meestal lees ik eerst een review en vind er al wat van voor ik ga luisteren, nu was het andersom en beaam ik jullie review!

  Geef een antwoord