Home Review Moon Neo ACE all-in-one

Review Moon Neo ACE all-in-one

17

Voordelen

  • Klinkt lekker

    Zeer breed inzetbaar

  • Mooi gemaakt

Nadelen

  • Geeft een tikkie kleuring mee
  • Display tijdens streamen mist informatie.

Prijs: € 3700

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
App
moon-neo-ace

De binnenkant

De binnenzijde van de Moon Neo ACE zit natuurlijk aardig vol. Daar valt niets aan te doen. Toch: het oogt heel strak en opgeruimd. We zien een grote ringkern-trafo met 20.000 uF capaciteit voor pieken. De vier transistors leveren 50 watt in 8 Ohm. We zien niet of dat verdubbeld of niet.

Kijken we verder dan zien we twee prints boven elkaar. Het ene board regelt onder meer wifi (bovenste). De onderste print regelt ethernet via kabel (Atimel-RISC-chip), al schatten we in dat die chip tevens het ethernetverkeer van het wifi-deel regelt. De chip kan veel meer, dus het is de vraag wat Moon er allemaal mee doet.

Op de bovenste print zien we ook nog een SMSC-chip (DM860A) die de UPnP media-connectiviteit regelt. Oftewel: dit is het hart van de Moon MiND mediaplayer.

De dac is een ESS Sabre 9010K2M. Een mooie chip die prima in deze prijsklasse past. Ja: de 9018 is chiquer en mooier. Maar ook duurder. Moon is met de Neo ACE gegaan voor een apparaat met veel connectiviteit en vooral een nette versterker. Tijd om te gaan luisteren wat voor resultaat deze ‘mengelmoes’ van chips en weerstanden oplevert.

Winkels met Moon

Sint-Antoniusstraat 15
2300 Turnhout, BE
Joseph Bensstraat 21
1180 Ukkel, BE
Pleinweg 136
3083 EP Rotterdam, Zuid-Holland, NL
Bredabaan 1031
B-2930 Brasschaat, BE
Pelikaanstraat 126
2018 Antwerpen, BE
Korte Jansstraat 11
3512GM Utrecht, NL
Korevaarstraat 2 e-f
2311 JS Leiden, NL

17 REACTIES

  1. In princiepe is de audiowereld nog steeds aantrekkelijk voor de audiofiel, in ieder geval blijf ik dat wel omdat ik nogal van de aansluitingen hou en er steeds meer aansluitingen bijkomen.
    Wel ben ik niet zo van het component wat alles doet, want het kopen van een nieuw apparaat erbij blijft leuk en het is goed voor de ondernemer als je koopt.

    Waar ik achter sta is dat je een geïntegreerde versterker aansluit op een eindversterker en dan gaat bi-ampen. Een Bluetooth AptX zorgd dat alle wireless toegang krijgt tot de audioketen en klaar is kees.

    • Vooralsnog de Lentus. Maar daar gaan we – indien nodig – wat anders voor zoeken.

      We moeten natuurlijk wel vooruit. De Lentus is goed, maar niet geschikt voor tests. De Bowers hadden we een leenregeling voor. Die periode was vorig jaar af. Nu hebben we iets permanents aangschaft, omdat het niet handig is zaken te moeten lenen. We testen te veel.

      En over de categorieën: dank! We doen ons best de site te blijven verbeteren. Fijn dat het gewaardeerd wordt.

      En tenslotte: ik reageer vanuit de back-end (ik log in op het CMS). Vandaar dat het wel werkt, gok ik. Ik heb de ontwikkelaar erop gezet dit bugje eruit te vissen.

×