Review Moon Neo ACE all-in-one

Voordelen

 • Klinkt lekker

  Zeer breed inzetbaar

 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Geeft een tikkie kleuring mee
 • Display tijdens streamen mist informatie.
 • Prijs: € 3700

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  App
  moon-neo-ace

  De test-setup

  moon-neo-ace

  We sluiten de Moon Neo ACE aan op onze nieuwe – wel ingespeelde – Focal Sopra No1 monitors. Als speakerkabels gebruiken we Audioquest Oak. De AlphaHTPC gaat via een Isotek stekkerblok de muur in. De rest van de apparatuur gaat in een Kemp Powerstrip 8 Plus. Lichtnetkabels zijn Audioquest NRG1000. Ethernet is gewoon afgeschermde CAT6.

  We streamen zowel met de NAD M50 als met de HTPC als de Moon. De M50 gaat via een coaxiale interlink (Audioquest Diamond) de Moon Neo ACE in. De pc koppelen we met een Carbon USB. Als App zetten wel zowel de Moon MiND app als BubbleUPnP in.

  Paar specs

  De Moon kan een boel interessante dingen. Zo kan de dac – ESS Sabre – zowel PCM als DSD verwerken. De Bluetooth ondersteunt AptX en de versteker is van het klasse AB type. Iets dat we niet altijd meer zien. Veelal is het klasse D wat de klok slaat. Niets mis mee… het is maar hoe je het implementeert.

   

  Winkels met Moon

  Hifi Studio Wilbert

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  Contact

  Rhapsody Audio

  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, AF

  Contact

  17 reacties

  1. In princiepe is de audiowereld nog steeds aantrekkelijk voor de audiofiel, in ieder geval blijf ik dat wel omdat ik nogal van de aansluitingen hou en er steeds meer aansluitingen bijkomen.
   Wel ben ik niet zo van het component wat alles doet, want het kopen van een nieuw apparaat erbij blijft leuk en het is goed voor de ondernemer als je koopt.

   Waar ik achter sta is dat je een geïntegreerde versterker aansluit op een eindversterker en dan gaat bi-ampen. Een Bluetooth AptX zorgd dat alle wireless toegang krijgt tot de audioketen en klaar is kees.

   1. Dag Paul,

    Er zijn we meer all-in-one apparaten. In talloze prijsklasses. De Arcam is zeker interessant, maar komt op gebied van controle en verfijning niet mee met deze Moon. Dat is niet gek: de Moon is fors duurder.

    Concurrenten zouden bijvoorbeeld zijn: Hegel H160 (enigszins… iets goedkoper), AVM CS2.2.

  2. De Moon heeft wel een concurent namenlijk de Arcam Solo Music en deze kost €2.200,- heeft 2×80W maar kan iets minder bits streamen.
   De Arcam is een best groot apparaat.

   1. Vooralsnog de Lentus. Maar daar gaan we – indien nodig – wat anders voor zoeken.

    We moeten natuurlijk wel vooruit. De Lentus is goed, maar niet geschikt voor tests. De Bowers hadden we een leenregeling voor. Die periode was vorig jaar af. Nu hebben we iets permanents aangschaft, omdat het niet handig is zaken te moeten lenen. We testen te veel.

    En over de categorieën: dank! We doen ons best de site te blijven verbeteren. Fijn dat het gewaardeerd wordt.

    En tenslotte: ik reageer vanuit de back-end (ik log in op het CMS). Vandaar dat het wel werkt, gok ik. Ik heb de ontwikkelaar erop gezet dit bugje eruit te vissen.

  3. Cool dat de versterkers nu zijn opgedeeld per soort! Even kijken of er nog subcategoriën bijgekomen zijn. Prima verbetering! Enough from me.

  4. Ach, zo zielig. Na zoveel jaren trouwe dienst als grofvuil aan de kant gezet. We hebben ze in zoveel reviews de revue zien passeren. Doet toch een beetje pijn aan mijn hart. Maar goed. Hopelijk vinden ze een goeie nieuwe thuis.

  Geef een antwoord