Review Moon Neo ACE all-in-one

Voordelen

 • Klinkt lekker

  Zeer breed inzetbaar

 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Geeft een tikkie kleuring mee
 • Display tijdens streamen mist informatie.
 • Prijs: € 3700

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  App
  moon-neo-ace

  De Moon Neo ACE

  Het merk Moon kennen we inmiddels wel bij Alpha. De Canadezen vallen onder de Simaudio groep. Uit de stal van Moon komen talloze prachtige apparaten. Van redelijk betaalbaar tot zeer exclusief. Onlangs hebben we de 430 en 230 nog getest. Zeer fraaie stukken elektronica.

  Deze Moon Neo ACE is een totaaloplossing met: dac, pre-amp, eindversterker en streamer. Streamen kan zowel via ethernet (kabel) als draadloos. Tevens zien we nog bluetooth en een phono-voorversterker als bonus.

  Nu we toch connectiviteit bespreken. Achterop zien we twee lijn-ingangen, een phono-ingang, een pre-out (of sub-uit), twee keer optisch, twee keer coaxiaal, usb, een trigger in- en uitgang, RS232 (voor domotica-doeleinden) en natuurlijk UTP en Wifi. Tenslotte nog speakerkoppelingen. Dat moet toch wel voldoende zijn om alles aan te sluiten, lijkt ons.

  Op het front – erg fraai afgewerkt (de hele ACE ziet er strak uit) – zit nog een 3,5 mm audio-ingang en een hoofdtelefoon-aansluiting. Verder natuurlijk volume, mute ingang en power. Prima.

   

  Winkels met Moon

  Hifi Studio Wilbert

  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  Contact

  Rhapsody Audio

  Borneolaan 25
  1217GX Hilversum, AF

  Contact

  17 reacties

  1. In princiepe is de audiowereld nog steeds aantrekkelijk voor de audiofiel, in ieder geval blijf ik dat wel omdat ik nogal van de aansluitingen hou en er steeds meer aansluitingen bijkomen.
   Wel ben ik niet zo van het component wat alles doet, want het kopen van een nieuw apparaat erbij blijft leuk en het is goed voor de ondernemer als je koopt.

   Waar ik achter sta is dat je een geïntegreerde versterker aansluit op een eindversterker en dan gaat bi-ampen. Een Bluetooth AptX zorgd dat alle wireless toegang krijgt tot de audioketen en klaar is kees.

   1. Dag Paul,

    Er zijn we meer all-in-one apparaten. In talloze prijsklasses. De Arcam is zeker interessant, maar komt op gebied van controle en verfijning niet mee met deze Moon. Dat is niet gek: de Moon is fors duurder.

    Concurrenten zouden bijvoorbeeld zijn: Hegel H160 (enigszins… iets goedkoper), AVM CS2.2.

  2. De Moon heeft wel een concurent namenlijk de Arcam Solo Music en deze kost €2.200,- heeft 2×80W maar kan iets minder bits streamen.
   De Arcam is een best groot apparaat.

   1. Vooralsnog de Lentus. Maar daar gaan we – indien nodig – wat anders voor zoeken.

    We moeten natuurlijk wel vooruit. De Lentus is goed, maar niet geschikt voor tests. De Bowers hadden we een leenregeling voor. Die periode was vorig jaar af. Nu hebben we iets permanents aangschaft, omdat het niet handig is zaken te moeten lenen. We testen te veel.

    En over de categorieën: dank! We doen ons best de site te blijven verbeteren. Fijn dat het gewaardeerd wordt.

    En tenslotte: ik reageer vanuit de back-end (ik log in op het CMS). Vandaar dat het wel werkt, gok ik. Ik heb de ontwikkelaar erop gezet dit bugje eruit te vissen.

  3. Cool dat de versterkers nu zijn opgedeeld per soort! Even kijken of er nog subcategoriën bijgekomen zijn. Prima verbetering! Enough from me.

  4. Ach, zo zielig. Na zoveel jaren trouwe dienst als grofvuil aan de kant gezet. We hebben ze in zoveel reviews de revue zien passeren. Doet toch een beetje pijn aan mijn hart. Maar goed. Hopelijk vinden ze een goeie nieuwe thuis.

  Geef een antwoord