Review Moon Neo ACE all-in-one

Voordelen

 • Klinkt lekker

  Zeer breed inzetbaar

 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Geeft een tikkie kleuring mee
 • Display tijdens streamen mist informatie.
  • moon-neo-ace

   Inleiding

   Het is zonder enige twijfel een groeiend segment: de alleskunner. Een versterker met dac en streamer. Eventueel aangevuld met phono en bluetooth om iedereen van dienst te zijn. En dat tegen een scherpe prijs. Wij testen de Moon Neo ACE. Een serieuze alleskunner met een prijskaartje van – op moment van testen – 3400 euro. Let’s go! 

   Steeds meer gebruikers hebben geen zin meer in een gigantische toren om muziek op een degelijke manier de woonkamer in te krijgen. Ze willen één apparaat om bronnen te schakelen, signalen te versterken én te streamen of radio te luisteren. Bovendien moet de tv en eventueel een platenspeler eraan kunnen. Kortom: ze zoeken een totaaloplossing. Op een fatsoenlijk niveau.

   De nieuwe high-ender

   Deze nieuwe consument is in feite de nieuwe high-ender. Want het is niet zo dat deze liefhebber concessies wil doen op gebied van gemak, kwaliteit, betrokkenheid of inzetbaarheid. Het is een consument die eenvoud zoekt. Het is net zo goed een muziekliefhebber als de enthousiasteling die met naaldjes, ethernetkabeltjes of cable-lifters bezig is. Echter: de invalshoek is anders. Prima… ook voor die personen is een oplossing voor handen: de ‘all-in-one’. Maar dan wel eentje op niveau.

   Gerelateerde berichten

   elac-sub-2070-en-sub-12eq

   Review Elac SUB 2070 en Debut S12EQ

   Subwoofers testen is moeilijk. Zo… dat is eruit. Mede om die reden hebben we het lang afgehouden. En wellicht hadden we dat beter zo kunnen laten, want tijdens onze test van de Elac Sub 2070 en  Debut S12EQ lopen we weer tegen talloze uitdagingen aan. Maar goed: we delen toch onze ervaringen! Want feit is: […]

   Manger S1

   Video Manger S1 actieve vloerstaander

   Manger is een – onder liefhebbers – bekend merk dat luidsprekers in het hogere segment levert. Inmiddels ruim 45 jaar. Vernieuwd in de line-up is de Manger S1. Een actieve vloerstaander die uiteraard ook voorzien is van de bijzondere Manger Sound Transducer.

   PSB Alpha B1

   Review PSB Alpha B1

   Je zou het gezien de relatieve onbekendheid van het merk PSB in Nederland niet zeggen, maar de PSB Alpha B1 is een echte klassieker. Al jaren staat deze kleine PSB monitor met zijn bescheiden prijskaartje in de lijst ?Recommended Components? van het toonaangevende Amerikaanse vakblad Stereophile. Hoog tijd dus om deze mini-monitor eens kritisch te […]

   17 reacties

   1. In princiepe is de audiowereld nog steeds aantrekkelijk voor de audiofiel, in ieder geval blijf ik dat wel omdat ik nogal van de aansluitingen hou en er steeds meer aansluitingen bijkomen.
    Wel ben ik niet zo van het component wat alles doet, want het kopen van een nieuw apparaat erbij blijft leuk en het is goed voor de ondernemer als je koopt.

    Waar ik achter sta is dat je een geïntegreerde versterker aansluit op een eindversterker en dan gaat bi-ampen. Een Bluetooth AptX zorgd dat alle wireless toegang krijgt tot de audioketen en klaar is kees.

    1. Dag Paul,

     Er zijn we meer all-in-one apparaten. In talloze prijsklasses. De Arcam is zeker interessant, maar komt op gebied van controle en verfijning niet mee met deze Moon. Dat is niet gek: de Moon is fors duurder.

     Concurrenten zouden bijvoorbeeld zijn: Hegel H160 (enigszins… iets goedkoper), AVM CS2.2.

   2. De Moon heeft wel een concurent namenlijk de Arcam Solo Music en deze kost €2.200,- heeft 2×80W maar kan iets minder bits streamen.
    De Arcam is een best groot apparaat.

    1. Vooralsnog de Lentus. Maar daar gaan we – indien nodig – wat anders voor zoeken.

     We moeten natuurlijk wel vooruit. De Lentus is goed, maar niet geschikt voor tests. De Bowers hadden we een leenregeling voor. Die periode was vorig jaar af. Nu hebben we iets permanents aangschaft, omdat het niet handig is zaken te moeten lenen. We testen te veel.

     En over de categorieën: dank! We doen ons best de site te blijven verbeteren. Fijn dat het gewaardeerd wordt.

     En tenslotte: ik reageer vanuit de back-end (ik log in op het CMS). Vandaar dat het wel werkt, gok ik. Ik heb de ontwikkelaar erop gezet dit bugje eruit te vissen.

   3. Cool dat de versterkers nu zijn opgedeeld per soort! Even kijken of er nog subcategoriën bijgekomen zijn. Prima verbetering! Enough from me.

   4. Ach, zo zielig. Na zoveel jaren trouwe dienst als grofvuil aan de kant gezet. We hebben ze in zoveel reviews de revue zien passeren. Doet toch een beetje pijn aan mijn hart. Maar goed. Hopelijk vinden ze een goeie nieuwe thuis.

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Video Marantz KI Ruby

   Video Marantz KI Ruby