web analytics

Review Moon Neo ACE all-in-one

Voordelen

 • Klinkt lekker

  Zeer breed inzetbaar

 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Geeft een tikkie kleuring mee
 • Display tijdens streamen mist informatie.
  • Prijs: € 3700

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   App
   moon-neo-ace

   Inleiding

   Het is zonder enige twijfel een groeiend segment: de alleskunner. Een versterker met dac en streamer. Eventueel aangevuld met phono en bluetooth om iedereen van dienst te zijn. En dat tegen een scherpe prijs. Wij testen de Moon Neo ACE. Een serieuze alleskunner met een prijskaartje van – op moment van testen – 3400 euro. Let’s go! 

   Steeds meer gebruikers hebben geen zin meer in een gigantische toren om muziek op een degelijke manier de woonkamer in te krijgen. Ze willen één apparaat om bronnen te schakelen, signalen te versterken én te streamen of radio te luisteren. Bovendien moet de tv en eventueel een platenspeler eraan kunnen. Kortom: ze zoeken een totaaloplossing. Op een fatsoenlijk niveau.

   De nieuwe high-ender

   Deze nieuwe consument is in feite de nieuwe high-ender. Want het is niet zo dat deze liefhebber concessies wil doen op gebied van gemak, kwaliteit, betrokkenheid of inzetbaarheid. Het is een consument die eenvoud zoekt. Het is net zo goed een muziekliefhebber als de enthousiasteling die met naaldjes, ethernetkabeltjes of cable-lifters bezig is. Echter: de invalshoek is anders. Prima… ook voor die personen is een oplossing voor handen: de ‘all-in-one’. Maar dan wel eentje op niveau.

   Gerelateerde berichten

   Aurelia Aniara

   Review Aurelia Aniara

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. De Moon Neo ACE3. De test-setup4. De binnenkant5. Ballen!6. Moon MiND App7. Specificaties Moon Neo ACEReactiesDie Finnen… ze zijn goed in een paar zaken. Onder meer Rallysport en… jazeker: audio-apparatuur ontwikkelen. Ga maar na: Penaudio, SES en bijvoorbeeld Genelec. Om maar wat mooie merken te noemen. Nu mag daar ook Aurelia […]

   MIT 350 Shotgun EVO

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. De Moon Neo ACE3. De test-setup4. De binnenkant5. Ballen!6. Moon MiND App7. Specificaties Moon Neo ACEReactiesMIT staat zeer positief bekend in de hifi en high-end wereld. De geheimzinnige kastjes met fasecorrectieschakelingen zijn karakteristiek voor het Amerikaanse bedrijf dat al een poosje meedraait in deze turbulente wereld. De EVO Shotgun was voorheen […]

   17 reacties

   1. In princiepe is de audiowereld nog steeds aantrekkelijk voor de audiofiel, in ieder geval blijf ik dat wel omdat ik nogal van de aansluitingen hou en er steeds meer aansluitingen bijkomen.
    Wel ben ik niet zo van het component wat alles doet, want het kopen van een nieuw apparaat erbij blijft leuk en het is goed voor de ondernemer als je koopt.

    Waar ik achter sta is dat je een geïntegreerde versterker aansluit op een eindversterker en dan gaat bi-ampen. Een Bluetooth AptX zorgd dat alle wireless toegang krijgt tot de audioketen en klaar is kees.

    1. Dag Paul,

     Er zijn we meer all-in-one apparaten. In talloze prijsklasses. De Arcam is zeker interessant, maar komt op gebied van controle en verfijning niet mee met deze Moon. Dat is niet gek: de Moon is fors duurder.

     Concurrenten zouden bijvoorbeeld zijn: Hegel H160 (enigszins… iets goedkoper), AVM CS2.2.

   2. De Moon heeft wel een concurent namenlijk de Arcam Solo Music en deze kost €2.200,- heeft 2×80W maar kan iets minder bits streamen.
    De Arcam is een best groot apparaat.

    1. Vooralsnog de Lentus. Maar daar gaan we – indien nodig – wat anders voor zoeken.

     We moeten natuurlijk wel vooruit. De Lentus is goed, maar niet geschikt voor tests. De Bowers hadden we een leenregeling voor. Die periode was vorig jaar af. Nu hebben we iets permanents aangschaft, omdat het niet handig is zaken te moeten lenen. We testen te veel.

     En over de categorieën: dank! We doen ons best de site te blijven verbeteren. Fijn dat het gewaardeerd wordt.

     En tenslotte: ik reageer vanuit de back-end (ik log in op het CMS). Vandaar dat het wel werkt, gok ik. Ik heb de ontwikkelaar erop gezet dit bugje eruit te vissen.

   3. Cool dat de versterkers nu zijn opgedeeld per soort! Even kijken of er nog subcategoriën bijgekomen zijn. Prima verbetering! Enough from me.

   4. Ach, zo zielig. Na zoveel jaren trouwe dienst als grofvuil aan de kant gezet. We hebben ze in zoveel reviews de revue zien passeren. Doet toch een beetje pijn aan mijn hart. Maar goed. Hopelijk vinden ze een goeie nieuwe thuis.

   Geef een reactie