Home Review MOON 390 en 330A

Review MOON 390 en 330A

13

Voordelen

  • Zeer veelzijdig inzetbaar
  • Fijne streamer
  • Fijne klank
  • Ruimtelijke weergave

Nadelen

  • DAC-stage mag iets beter

Prijs: € 9090

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
MOON 390 en 330A

De set-up

De set-up is in dit geval ontzettend eenvoudig. We hebben de MOON 390 en 330A aan elkaar geknoopt met een Grimm TPM xlr-kabel. Energie komt via een tweetal Audioquest NRG-1000 kabels. Speakerkabel is Audioquest Oak. Deze stuurt de energie naar onze Focal Sopra No1. We streamen met name muziek vanaf de NAS. Dat gaat over ons fiber-netwerkje dat uiteindelijk via een afgeschermde netwerkkabel data voedt aan de MOON 390.

We hebben ter vergelijk ook via de Metrum Ambre gespeeld. Zowel coaxiaal (Audioquest Diamond) direct de dac van de MOON in, als i2s via de Metrum Pavane-dac en dan analoog via XLR naar de MOON 390. Zo kunnen we kijken hoe de MOON als streamer, dac en analoge pre-amp presteert.

Winkels met Moon

Sint-Antoniusstraat 15
2300 Turnhout, BE
Joseph Bensstraat 21
1180 Ukkel, BE
Pleinweg 136
3083 EP Rotterdam, Zuid-Holland, NL
Bredabaan 1031
B-2930 Brasschaat, BE
Pelikaanstraat 126
2018 Antwerpen, BE
Korte Jansstraat 11
3512GM Utrecht, NL
Korevaarstraat 2 e-f
2311 JS Leiden, NL

13 REACTIES

  1. Mooie review,
    Mijn set bestaat ui de Moon 330a, Moon 390

    Met Atlas Element XLR, en Isotek Initium powercords

    De speakers die ik gebruik zijn de Dynaudio Contour 20i

    De set klink goed maar ik mis wel een beetje het Wow gevoel ik weet niet goed waar door dat is misschien dat het ligt aan de akoestiek in huiskamer (40.5 m2)
    Of aan de Power die de versterker levert die toch niet voldoende is om de Dynaudio’s 20 I aan te sturen?
    en in dan geval is het misschien een idee om nog een 330 er bij te kopen en hem mono bridged aan te sluiten en dan 400 watt voor de speakers ter beschikking te hebben.

  2. Best moeilijk om iets over audio te zeggen wat ik nog niet gehoord heb of een demo bijgewoond.
    Wel kan ik op functies wat zeggen, zoals hoe mischien de gebruiksgemak is.
    Zelf ben ik op audiogebied iemand die direct acces waardeerd. Daarmee bedoel ik als ik teveel bass hoor, ik gemakkelijk met een fysieke bass potmeter de bass afregel tot het gewenste niveau. Een andere bron selecteren moet gewoon met een rij knoppen kunnen met de bron aanduidingen erbij.
    Zeker ziet een glad front gelikt uit, maar het irriteerd mij om met een paar knopjes minuten lang een gewenste instelling te moeten zoeken.
    Zo begrijp ik niet waarom alles in één unit gepropt moet worden. Is het zo lelijk om een mooie toren met leuke audio apparaten te hebben? Een audiorek moet vol, dat is noodzaak. Experimenteren is fijn, en uitbreiden een genot.
    Filosofiën op audiogebied verschild per audioliefhebber, en zo vind ieder audiomerk zijn klant.

    • Dag Stoommachine,

      Iedere liefhebber is anders. De een wil een grote toren, de ander wil niets in zicht. Feit is: de doelgroep voor alles-in-één oplossingen is vele malen groter dan de liefhebbers van een grote toren met knoppen. Kortom: wil een merk vooruit en een grote(re) doelgroep bereiken, dan is het noodzakelijk een product te ontwikkelen voor die doelgroep.

      Maar wees gerust: er is nog genoeg keuze uit toegewijde producten als dikke eindversterkers, voortrappen, dacs… etc.

      • Als MOON fanboy kan ik me helemaal vinden in de knappe beschrijving van de sound en ruimte. Al vind ik zelf dat het geluid ietsje nijgt naar de warme kant in mijn set. De ruimtelijkheid/gelaagdheid was voor mij _de_ reden voor de aanschaf van MOON.
        Ik sluit me aan bij Stoommachine, als het gaat om alles in een unit te stoppen. Los van looks, is het gewoon leuk om te rommelen met alle andere parameters die het geluid kunnen beïnvloeden.

        Je schrijft dat iedere liefhebber anders is, maar als je kijkt naar de gemiddelde lezer van Alpha Audio – denk je dat er dan veel lezers zijn die op zoek zijn naar iets kant en klaars?