web analytics

Headphone Heaven – Deel 3: Moon 230HAD

Voordelen

 • Krachtige en uitstekend presterende hoofdtelefoonversterker
 • Inzetbaar als voorversterker voor digitale bronnen
 • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding DAC

Nadelen

 • Beperkte aansluitmogelijkheden analoge bronnen
 • Geen mogelijkheid meerdere hoofdtelefoons tegelijk aan te sluiten
 • Prijs: € 1.350

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Moon 230 HA

  Conclusie

  De kleine Moon is met een prijskaartje dat op 50% ligt van de 430HA, een interessante optie als u een forse stap wilt maken in de wereld van de Headphonia. U krijgt er een hoofdtelefoonversterker voor terug die het overgrote deel van de verkrijgbare hoofdtelefoons nog mooier laat spelen. Heeft u een collectie hoofdtelefoons in het topsegment, dan haalt u er meer uit met de 430HA.
  De 230HA heeft dezelfde DAC-chipset als het topmodel van Moon en deze DAC presteert bovengemiddeld. goed Bent u op zoek naar een hoofdtelefoonversterker die tevens dienst doet als voorversterker voor uw digitale apparatuur dan raden wij u een reis naar de Moon-dealer aan. Wat we aan de 230HA missen, zijn meerdere hoofdtelefoonaansluitingen. Want wat is er fijner dan samen te genieten van mooie muziek?

  Specificaties Moon 230HAD

  Aantal kanalen 2
  Ingangen 2 x coaxiaal, USB, Optisch, analoog: cinch + 3,5mm
  Samping rates DSD (tot quad), PCM: 32 bit / 384 kHz
  Frequentie-respons 2 – 72 kHz,+0 / -3dB
  Vervorming 0,001% THD
  Dynamisch bereik 118 dB
  Intrinsieke jitter 100 PS RMS
  Prijs 1995 euro

  Gerelateerde berichten

  Monster Miles Davis

  Specificaties Moon 230HAD Inhoud 1. Inleiding2. De Line-Up3. Review Moon Neo 230HAD4. Headphone Heaven’s pijnbank5. De Moon 230HAD vervolgd6. DigiMoon7. Specificaties Moon 230HADReacties  Monster zet zijn muzikantenlijn voort met de legendarische Miles Davis. Een ?tribute? noemt Monster het. De in-ear is voor de ultieme jazzliefhebber en moet zelfs de meest kritische luisteraar bekoren. Het prijskaartje […]

  Final Audio E5000 in-ear

  Review Final Audio E5000 in-ear

  Specificaties Moon 230HAD Inhoud 1. Inleiding2. De Line-Up3. Review Moon Neo 230HAD4. Headphone Heaven’s pijnbank5. De Moon 230HAD vervolgd6. DigiMoon7. Specificaties Moon 230HADReactiesZo tegen het einde van het jaar luisteren we naar een in-ear hoofdtelefoon met een toepasselijke merknaam: het Japanse final. Een bijzonder merk, waarover later meer. Zoekt u een in ear die evengoed […]

  2 reacties

  1. Ik kan wat gemist hebben of er aan voorbij zijn gegaan, maar ik lees nooit wat over Lehman audio. Ik heb zelf een Lehman Linear koptelefoonversterker met HifiTuning Suprème zekering erin in combinatie met een Metrum Musette dac ook met deze zekering erin, de Sennheiser HD800 en de Bleusound Vault2 als digitale bron/ streamer, bekabeling van Crystal cable, Nordost en Audioquest, maar dit maakt echt mooie muziek. De weergave is subliem en heb hier echt veel muzikaal plezier van.
   M. Vr. Groet Paul

  Geef een reactie