web analytics

Headphone Heaven – Deel 3: Moon 230HAD

Prijs: € 1.350

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Moon 230 HA

Review Moon Neo 230HAD

In het interview dat we onlangs met de CEO van Moon Costa Koulisakis hadden, vertelde hij over de filosofie van dit Canadese merk dat al meer dan 35 jaar op de markt is. Moon (Simaudio) heeft zich als doel gesteld om apparaten te maken die generaties lang meegaan. En dat luisteren naar muziek vooral gaat om emotie, lol beleven en entertainment. Bent u benieuwd hoe dat kan met een hoofdtelefoonversterker? Leest u dan vooral verder.

Looking compact

Moon heeft twee hoofdtelefoonversterkers in de collectie; de Neo 430 HA D3 en de hier geteste Neo 230 HA. Deze kleinere Moon is met een breedte van 17,8 cm en een gewicht van 2,8 kilo ook een stuk eenvoudiger van opzet dan de 430. We zien één 6,5 mm hoofdtelefoonuitgang, twee keuzeknoppen voor standby en bronkeuze, en een volumeknop. Wel heeft de 230 net als zijn grotere broer een stereo 3,5 mm ingang aan de voorzijde.

Aan de achterzijde: 1 RCA single ended analoge ingang. Digitale ingangen: 1x optisch, 2x coaxiaal (S/PDIF, RCA), 1 USB. De uitgangen zijn single ended (RCA), waarbij u de keuze hebt tussen een variabele of vaste lijnuitgang. De variabele uitgang is bedoeld voor koppeling aan een eindversterker, waarbij de 230HA als voorversterker dienst doet. Zeker als u de DAC erbij kiest is dat een reële optie. Moon levert er een infrarood afstandsbediening bij waarmee u ook andere Moon-apparatuur kunt bedienen. Daarnaast is het mogelijk om met SimLink te werken, een eigen Moonsysteem voor communicatie tussen de apparaten.

Gerelateerde berichten

Sony MDR-EX700LP

Review Moon Neo 230HAD InhoudSony heeft een nieuw juweeltje voor kritische muzieklliefhebbers: de EX700LP hoofdtelefoon. Een pure high-end in-ear hoofdtelefoon die niets verbloemd. Een goede bron is dus wel een vereiste!

Sound-Freaq-SFQ-01R

Review Sound Freaq Sound Platform

Review Moon Neo 230HAD InhoudIedere zelfrespecterende audiofabrikant heeft wel producten in het gamma waar een iPod, iPhone of iPad in past. Docking stations zijn er daarom dertien in een dozijn. Helaas zijn er maar weinig echt goed. Sound Freaq meent een betaalbare docking station te hebben die ook goed klinkt. Wij testen de Sound Platform […]

2 reacties

  1. Ik kan wat gemist hebben of er aan voorbij zijn gegaan, maar ik lees nooit wat over Lehman audio. Ik heb zelf een Lehman Linear koptelefoonversterker met HifiTuning Suprème zekering erin in combinatie met een Metrum Musette dac ook met deze zekering erin, de Sennheiser HD800 en de Bleusound Vault2 als digitale bron/ streamer, bekabeling van Crystal cable, Nordost en Audioquest, maar dit maakt echt mooie muziek. De weergave is subliem en heb hier echt veel muzikaal plezier van.
    M. Vr. Groet Paul

Geef een reactie