web analytics

Review Monitor Audio Studio luidspreker (VS Audiovector QR1)

Voordelen

 • detailrijk
 • zuivere weergave
 • breed stereobeeld

Nadelen

 • specifieke sound
  • Prijs: € 1300

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Monitor Audio Studio

   Inleiding

   Wat is er leuker dan een ouderwetse battle? Vandaag hebben we voor u twee lichtgewichten in de ring klaarstaan. Hoewel lichtgewichten. We kunnen nu al verklappen dat beide luidsprekers buitencategorie zijn. Niet alleen qua sound maar ook qua looks. De spelregels zijn duidelijk. Dezelfde set, dezelfde kabels en dezelfde muziek. De ring is deze keer onze luisterruimte. Let the fight begin!

   In de linkerhoek, met een gewicht van 6,2 kilogram, hebben we de Deense Audiovector QR1. Een elegante, afgeronde speaker blinkend in haar zwarte vel. Het moeten niet altijd mannen zijn. Deze luidspreker is al een half jaar de referentiespeaker van redacteur in kwestie. In de rechterhoek, met een gewicht van 7,6 kilogram de slanke maar goed afgetrainde Monitor Audio Studio uit Groot-Brittannië. Een ultramoderne speaker met een bijzondere uitstraling in satijnwit. Uiterlijk kunnen deze twee luidsprekers niet meer van elkaar verschillen. En niet enkel door hun kleur. Welke de mooiste is, laten we graag aan u over.

   Lifestyle

   Design was tot enkele jaren geleden minder belangrijk, maar dit is op vandaag helemaal veranderd. Monitor Audio gebruikt niet voor niets de slogan: The design is in the detail. Steeds vaker staan luidsprekers in de leefruimte en bij een eventuele aankoop weegt het uiterlijk meer door. Gedaan met gaatjes in de luidsprekerkast. Nu vind je bijna altijd een magnetische bevestiging van de grille die eenvoudig te verwijderen is. De Monitor Audio Studio laat het frontje zelfs gewoon weg. Dit zou weleens een trend kunnen worden. Ok, laten we eens kijken uit welk hout onze krijgers gesneden zijn.

   Gerelateerde berichten

   Bowers & Wilkins Maserati Quattroporte 2013

   Bowers & Wilkins in de Maserati Quattroporte

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Audiovector QR13. Monitor Audio Studio4. The same only different5. SamenvattingReactiesHet lijkt wel een vreemd huwelijk: Bowers & Wilkins en Maserati: een Brits hifimerk dat samenwerkt met een Italiaanse ‘supercar’-fabrikant. En de introductie is ook nog in Nice. Wij zijn natuurlijk niet te beroerd om het vliegtuig in te stappen en naar […]

   Review AVM Evolution CS 5.2 all-in-one

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Audiovector QR13. Monitor Audio Studio4. The same only different5. SamenvattingReactiesAVM is een Duits bedrijf dat bijna 30 jaar geleden startte onder de naam Audio Video Messtechnik. De huidige eigenaar en directeur van AVM, Udo Besser (what?s in a  name!) is afkomstig van het ultra high end merk Burmester en heeft als […]

   5 reacties

   1. Hi geoffrey vanhouwaert,

    Inderdaad, wie is nu niet gek op een shoot-out! Je hebt een leuke schrijfstijl. Ik voel het enthousiasme als ik je review lees.

    Twee vraagjes.. Je schrijft: ‘De sound van de Studio in zijn geheel vinden we wel heel specifiek en behoorlijk eigenzinnig. Het is een unieke sound die nergens anders mee te vergelijken is.’ Wat bedoel je daar precies mee? Hoe zou je de unieke sound omschrijven? B&W, om zo maar eens een merk te noemen, heeft toch ook zijn eigen sound?

    De andere vraag gaat over de gebruikte kabels. Ik zie dat je QED Genesis Silver Spiral hebt gebruikt voor de tests. Is daar een speciale reden voor, of was dat de meest geschikte kabel die je op dat moment had liggen?

    1. Hallo,

     Bedankt dat u het enthousiasme in de tekst aanvoelt. Om op uw vragen te antwoorden. De genesiskabel werd meegeleverd en ging inderdaad heel goed. We hebben ondertussen gekozen voor de QED XT40 om mee te spelen. Ook al door Alpha getest.

     De Studio heeft gewoon niet de vertrouwde Monitor Audio sound zoals bijvoorbeeld bij de Silver of Gold reeks. Het is echt een buitenbeentje met een eigen klank. Een sound die je moet liggen en die we ook niet bij andere merken terugvinden. Komt waarschijnlijk door die D’appolito opstelling.

     Vriendelijke groeten
     Geoffrey

   Geef een reactie