web analytics

Review Monitor Audio Silver 300

Prijs: € 949

Bouwkwaliteit
Aanstuurbaarheid
Klank
Prijs
Monitor Audio Silver 300

Conclusie

De Monitor Audio Silver 300 is een fijne luidspreker waar je veel plezier aan beleeft. Eentje die zichzelf niet al te serieus neemt. Het is een elegante, betaalbare drieweg luidspreker die in elke ruimte tot zijn recht komt. Hij is opgebouwd uit kwaliteitsvolle materialen en prachtig afgewerkt. Het geluid legt nergens de nadruk op en heeft een zuivere signatuur. Door zijn snelle weergave is hij uitermate geschikt voor pop- en elektronische muziek. Maar ook vocaal werk komt goed tot zijn recht. Een veelzijdige luidspreker dus die de bank niet breekt.

Testapparatuur en specificaties

Inhoud

Monitor Audio Silver 300

Gebruikte apparatuur

Versterkers Bryston B60R, Arcam SA20, Atoll INT200
Bron NAD M50, Arcam CDS50
DAC Dion Audio NOS16
Bekabeling Grimm TPR, Supra Sword, Audioquest Go4, Van den Hul CS122, Van den Hul D102MKII

 

Specificaties Monitor Audio Silver 300

Type luidspreker Vloerstaand
Principe 3-weg, basreflex
Units 25mm gold dome tweeter, 1x 4-inch C-CAM RST midrange, 2 x 6-inch C-CAM RST woofer
Bereik 32 Hz – 35 kHz
Crossover 570 Hz – 3500 Hz
Impedantie 8 Ohm nominal, 3.5 Ohm minimal
Gevoeligheid 90 dB/watt/meter
Afmetingen 100 x 18.5 x 30 (H x b x d)
Gewicht 20 kg
Prijs 949 euro per stuk

 

Gerelateerde berichten

Kemp Hi-Power Plus 5

Testapparatuur en specificaties InhoudKemp is een Nederlands hifi-producent die zich met name bezig houdt met de stroomvoorziening van hifi-sets. Ron Kemp heeft sinds 1999 behoorlijk wat ervaring opgedaan. Zo heeft hij een leuk assortiment netsnoeren, een aantal stevige stekkerdozen, een serie interessante filters en zelfs een tweetal generators! Een producent om tijdens de zoektocht naar […]

Review: Purecable nanoPTC-1

Testapparatuur en specificaties InhoudEens leefden we in een tijd dat een luidsprekerkabel gewoon een luidsprekerkabel was. Soms zelfs een lichtnetsnoertje als we niets anders voorhanden hadden. En we waren vooral jong in een tijd dat alles kon en mocht. Oh, die heerlijke 70er en 80er jaren. Ook dat waren mooie tijden.

5 reacties

 1. Beste Geoffrey, de review is mooi geschreven. Maar de plaatsing?!!! van de speakers en gekozen luisterafstand, het wordt hier http://alpha-audio.nl/achtergrond/plaatsing-van-luidsprekers/ door Jaap fantastisch uitgelegd. En het viel mij op dat mijn ESL’S veel beter klonken op minstens 6 mtr. luisterafstand. Volgens de specs die ook door jouw vermeld worden, moet 32 Hertz ruim voldoende zijn voor body. Of begrijp ik body verkeerd en heb ik het over…?

  1. Hallo Ferdy,

   Ik begrijp wat je bedoelt maar dat is een richtregel. Geen absolute waarheid. Ze stonden aanvankelijk verder van de achterwand maar ze klonken toch nog iets beter in deze opstelling. Monitor Audio geeft ook zelf 30 cm! aan als minimum en in mijn ruimte kan het. Op de foto zie je ook de indraaihoek niet goed overigens.

   Steeds meer fabrikanten stemmen hun luidsprekers af om dichter bij de achterwand te kunnen staan zodat ze minder opvallen in de woning en toch nog goed te klinken in imperfecte leefruimtes. En daar sta ik volledig achter. Veel mensen willen een strakke, mooie luidspreker in de leefruimte plaatsen maar niet halfweg de ruimte. Mijn monitorspeaker heeft vooraan een basspoort net omdat ik hem dan wat dichter tegen de achterwand kan zetten. Mijn volgende speaker zal ook weer goed moeten klinken relatief dicht tegen de achterwand.

   Alle achtergrondartikelen op Alpha zijn een basis om mee te werken. Maar het is aan de luisteraar zelf om te beslissen. De Q acoustics stonden bijvoorbeeld wel verder in de ruimte. Elke luidspreker is anders. Er is trouwens ook een vloerkleed gelegd tijdens de testperiode. Ik ben nog op zoek naar een permanente oplossing.

   De ruimte is verre van perfect maar ik wil ook niet te veel aanpassingen doen. De klank uit sommige luidsprekers zal misschien nog iets beter zijn in een perfecte ruimte maar het zal bij de Silver 300 niet zoveel schelen. Er zijn ook high-end luidsprekers (Audio Note) die in de hoek van de kamer moeten staan en die klinken fantastisch.

   Ik ben niet voor algemeenheden en dergelijke. Ik luister en beslis dan zelf wat het beste werkt in mijn ruimte. Dichter bij de achterwand klonken ze iets voller en ronder. Meer body want dat hebben ze uit zichzelf niet zo erg veel. Dat vloerstaanders meestal wat ruimte nodig hebben klopt natuurlijk nog steeds.

   Binnenkort komen er weer een paar aparte artikelen waarbij ik terugblik op het voorbije jaar en mijn ervaringen over meerdere thema’s ga neerpennen. Ook over plaatsing en ruimte. Maar nu heb ik nogal druk met de reviews. Er komen weer mooie producten aan!

   Bedankt voor je reactie.

   Vriendelijke groeten
   Geoffrey

   1. Beste Geoffrey, hartelijk dank voor jouw uitleg. Was het maar waar dat deze afstand tot de achterwand en luister afstand bij elke luidspreker mogelijk was.
    Betrap mezelf op dezelfde fout, die in een reactie op een review stond van een andere lezer, je kunt een box van €1000,– niet vergelijken met de https://www.martinlogan.com/en/product/neolith die een paar euries meer kost.
    De luisterervaring kun je absoluut niet vergelijken, je moet als lezer van alpha-audio bij alle recensies onthouden, dat elk eindoordeel, in de prijsklasse wordt beoordeeld, waarin deze thuis hoort.
    Met vriendelijke groet, van DE muziekliefhebber.

Geef een reactie