Review Moke – The Time Has Come

Voordelen

 • Veelzijdige zanglijnen
 • Lekkere gitaarloopjes
 • Pakkende refreinen

Nadelen

 • Kort album
  • moke

   De Amsterdamse band Moke brengt vrijdag 13 november zijn nieuwe album The Time Has Come uit. Alpha Audio ontving een week voor de release een exclusieve streaminglink met alle nummers van de langspeelplaat. Na enkele luistersessies is er maar één conclusie mogelijk; het vierde studioalbum is veruit het beste materiaal dat Moke tot dusver heeft uitgebracht!

   Moke had in het voorjaar zijn nieuwe single Let It Burn nog amper gelanceerd of de oefenruimte van de band vloog in de hens. Weg instrumenten, weg apparatuur en de lancering van het komende album stond zelfs even op losse schroeven. Gelukkig liet de band zien over voldoende veerkracht te beschikken en met geleende spullen werden de opnames afgelopen zomer voortgezet. Tien luistervriendelijke liedjes op The Time Has Come zijn hiervan het resultaat.

   Moke - The Time Has Come

   Spanningsveld

   Opener Dreams weet een interessant spanningsveld tussen de artiest en luisteraar te creëren, waarbij het nummer rustig begint en vervolgens geduldig opbouwt naar een stevige climax. Opvallend zijn de dramatische uithalen van de Ierse voorman Felix Maginn. Die hebben we op de vorige drie albums nog niet eerder gehoord. Sowieso experimenteert de zanger veel meer met zijn stem. Zo laat Maginn in de nummers The Time Has Come en Hide In The Daylight zelfs hoge noten noteren. In andere liedjes klinkt de Ier weer rauw, fel en kwetsbaar. Van luistermoeheid zal dankzij de veelzijdige zangpartijen in ieder geval geen sprake zijn.

   Pakkende refreinen

   Wat Moke ook al op eerdere albums liet horen, is dat de bandleden een meester zijn in het schrijven van meeslepende refreinen. Eenmaal gehoord blijven ze nog een tijdje in het hoofd hangen. De Studio Sport-eindtune Last Chance van het eerste album kan menig voetballiefhebber zich nog ongetwijfeld helder voor de geest halen. The Time Has Come is met luchtige liedjes als All That I Wanted, Stand My Ground, Let It Burn en Slip Away dan ook een zeer radiovriendelijk album. Overigens bedoelen we dat niet negatief, want voor Nederlandse artiesten is het tegenwoordig een hele kunst om voldoende ‘airplay’ te krijgen. Het grimmige The Time Has Come als tweede single vinden we dan ook een opvallende keuze, aangezien andere nummers zich naar ons idee beter lenen voor een breed publiek.

   Donkere wolken

   The Time Has Come wisselt steviger werk af met ingetogen luisterliedjes. Meermaals begint het nummer rustig, waarna de muzikanten gedurende het liedje meer instrumenten toevoegen. Vergeleken met eerdere albums is de toon wel wat luchtiger, al zijn er nog altijd (fragmenten in) nummers waarboven zich donkere wolken verzamelen. Het zware pianoliedje The Ballad Of A Lost Soul is daar bijvoorbeeld een duidelijk voorbeeld van. Toch is het album beslist geen zware kost en luistert het lekker weg. Wat ons betreft had The Time Has Come wel iets langer mogen duren, want na zo’n 37 minuten luisteren hebben we de smaak eigenlijk pas net te pakken!

   Gerelateerde berichten

   Sennheiser IE800

   Review Sennheiser IE800 in-ear

   Wie een ‘bang for the buck’ oplossing voor zijn smartphone zoekt, kan beter wegklikken. De Sennheiser IE800 in-ears zijn een statement van de Duitsers in Wedemark. Een setje in-ears van 699 euro… het hoogst haalbare met de huidige technologie. Nog geïnteresseerd? Leest u verder! 

   Edifier R1850DB

   Review Edifier R1850DB

   Actieve speakers maken de laatste jaren grote sier. Dit fenomeen uit de professionele audiowereld begint meer en meer zijn weg te vinden naar het reguliere circuit. Denk aan Kef, Kii, Grimm en Dutch & Dutch. In een heel andere prijsklasse hebben we het Chinese Edifier. In onze niet aflatende zoektocht naar goed klinkend audiospul tegen een […]

   Lentus Audio Solo

   Lentus Audio is een nieuweling in luidsprekerland. En met een gezamelijke technische ervaring van 50 jaar heeft heeft het oprichtersduo, Theo Kraai en Koert Linde, aardig wat kennis in huis. En dat leidt tot erg interessante producten. Eén daarvan is de Lentus Audio Solo waarbij slechts één unit verantwoordelijk is voor de gehele frequentieband van […]

   2 reacties

   1. Mooi album, valt als een warme deken om je schouders. Voeg hierbij een fantastisch live optreden in “De Helling” en dan besef je hoe goed, gevarieerd en pakkend Moke haar muziek en haar verhaal weet te vertellen.

   Geef een reactie