web analytics

Review Meze 99 Classics Gold

Prijs: € 309

Bouwkwaliteit
Comfort
Klank
Prijs
meze-99-classic-gold

Klank

Goed, de Meze ziet er fraai uit en zit lekker. En dan de hoofdvraag; hoe klinkt het? Zowel uw redacteur als collega Jaap zijn het erover eens dat de klank vooral ‘lekker’ is. Voor een gesloten hoofdtelefoon zit er opvallend veel lucht en focussering in het geluidsbeeld.

Dat de hoofdtelefoon enigszins kleurt naar het warme toe (volle bas en zachte hoge tonenweergave) wordt bevestigd door de metingen in Harry Headphone. De sweep en white noise-meting laten zien dat er gekozen is voor een vol laag. Niet erg: het is populair en het gaat erom dat het strak blijft.

We vermoeden dat het gebruik van hout deze warme klankkleur beïnvloedt. Kan ook wat anders zijn natuurlijk, maar goed…

We vinden de klank overigens wel heel erg prettig; het geheel wordt nooit overvloedig warm of wollig. In tegendeel: het laag is behoorlijk strak. Tenminste, zolang we er geen krachtige hoofdtelefoonversterker aan koppelen. Als we de Moon 230 HAD aansluiten op de Meze 99 Classics worden we getrakteerd op een toch wel wat te vol en te warm geluid. De Moon geeft namelijk nog wat extra punch aan de hoofdtelefoon en dat is gewoon teveel voor de Meze. Deze is duidelijk bedoeld om rechtstreeks op een geluidsbron te worden aangesloten. Denk aan een mooie mobiele speler of een smartphone. Niet erg: gewoon een Alpha tip…

Gerelateerde berichten

Teufel Boomster XL

Review Teufel Boomster XL mobiele speaker

Klank InhoudLeuk hoor al die bluetooth-speakers… Maar laten we eerlijk zijn; het gros klinkt nergens naar. Opgeblazen laag, mat, futloos… klein… boxy. Maar ja: het kan ook bijna niet anders. Het moet compact, goedkoop en het moet lang op een accu kunnen spelen. Compromissen moeten dan gemaakt worden. Teufel dacht: er is vast een doelgroep […]

2017-02-02 TivoliArtCube&Orb (front) (1024x768)

Review Tivoli Art Cube & Orb

Klank InhoudDe markt voor draadloze luidsprekers is praktisch vol. Dat geeft veel keuze aan de consument. Maar is er wel ruimte voor nog meer modellen van ‘good old’ Tivoli? Een merk dat niet direct focus legt op een scherpe prijs? We bekijken de design-serie Cube en Orb.

4 reacties

 1. Hoi Yung Lie,

  Ik ben afgelopen zondag naar de
  Canjam in Essen geweest en heb daar heel wat merken koptelefoons beluisterd.
  Ik heb daar ook de Meze classic koptelefoon op gehad. Ik was qua geluid en vormgeving helemaal verkocht.
  Wat een goede koptelefoon voor die prijs.
  Ik heb daar ook hele dure koptelefoons op gehad, maar ik vond ze niet allemaal geweldig. Ik vond de Oppo serie erg goed, maar ook de Beyerdynamic DT 1770 en DT 1990 waren heel goed.En zo kan ik er nog meer opnoemen.
  Maar gezien mijn budget vind ik de Meze classic voor dat geld een aanrader!

  Bedankt voor de tip!

  Met vriendelijke groeten,
  Henk Driessen.

 2. Ik heb deze koptelefoon nu 3 maanden in mijn bezit.
  Geweldig mooi zuiver en gedetailleerd geluid en inderdaad mooi ontwerp met goede materialen.
  Zeker prijs waard en speelt velen in deze prijsklasse weg.echt een van mijn beste investeringen van de laatste tijd.

 3. Zeker een mooi product….kan conclusie wel onderschrijven…zekef wat betreft de warme klankkleur.

  Wat ik niet lees is dat de koptelefoon behoorlijk strak op het hoofd zit…wellicht een kwestie van gewenning, maar voor velen toch een belangrijk punt!

Geef een reactie