web analytics

Review Meze 99 Classics Gold

Voordelen

 • Mooi ontwerp
 • Prettige klank
 • Erg comfortabel

Nadelen

 • Kan té warm worden op een krachtige amp
 • Metaal klinkt door in units bij contactgeluid
 • Prijs: € 309

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Klank
  Prijs
  meze-99-classic-gold

  Past precies

  Inhoud

  De hoofdband is ook een bijzonder ontwerp. We zullen proberen het in woorden te vatten. De houten oorschelpen zitten vast aan een metalen frame, dat als een dubbele buitenring is gevormd. Daarbinnen is de kunstleren hoofdband die met behulp van een soort elastisch materiaal in lengte kan variëren.

  Als u de Meze 99 Classics opzet, beweegt de hoofdband automatisch mee al naar gelang de grootte van uw hersenpan. In de praktijk betekent dit dat de hoofdtelefoon altijd past. Sterker nog, bij iedereen die de Meze opzette, was de eerste reactie dat hij heel fijn paste. Niet te strak, goed om de oren, niet te zwaar en zeker niet beklemmend; iets wat we bij gesloten types hoofdtelefoon wel vaak meemaken.

  Het is in feite een dubbel compliment, want het is bepaald geen sinecure om een nieuw ontwerp te maken van een hoofdtelefoon die bovendien mooi past!

  We moeten we opmerken dat de metalen beugel goed hoorbaar is als je erop tikt. Het resoneert. En dat kan knap irritant worden als je gaat lopen tijdens het luisteren. Puntje van aandacht dus.

  Gerelateerde berichten

  Schiit Magni Modi

  Review Schiit Modi en Magni

  Past precies Inhoud 1. Inleiding2. Hout3. Past precies4. Klank5. SpecificatiesReactiesSchiit! ?And yes, that?s our name. And yes, it?s pronounced exactly as you think.? Schiit is een Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in dacs en hoofdtelefoonversterking. Een slimme zet, want de halve wereld loopt met een hoofdtelefoon rond. De halve wereld beseft echter nog niet altijd dat […]

  OPPO HA-1 en PM-1

  User review OPPO PM-1 en HA-1

  Past precies Inhoud 1. Inleiding2. Hout3. Past precies4. Klank5. SpecificatiesReactiesTot mijn grote verrassing werd ik door mijn reactie op de oproep van Alpha Audio uitgekozen om een tijdje ervaring op te doen met de gloednieuwe Oppo PM-1 en HA-1 Post navigationTerug naar: Inleiding

  4 reacties

  1. Hoi Yung Lie,

   Ik ben afgelopen zondag naar de
   Canjam in Essen geweest en heb daar heel wat merken koptelefoons beluisterd.
   Ik heb daar ook de Meze classic koptelefoon op gehad. Ik was qua geluid en vormgeving helemaal verkocht.
   Wat een goede koptelefoon voor die prijs.
   Ik heb daar ook hele dure koptelefoons op gehad, maar ik vond ze niet allemaal geweldig. Ik vond de Oppo serie erg goed, maar ook de Beyerdynamic DT 1770 en DT 1990 waren heel goed.En zo kan ik er nog meer opnoemen.
   Maar gezien mijn budget vind ik de Meze classic voor dat geld een aanrader!

   Bedankt voor de tip!

   Met vriendelijke groeten,
   Henk Driessen.

  2. Ik heb deze koptelefoon nu 3 maanden in mijn bezit.
   Geweldig mooi zuiver en gedetailleerd geluid en inderdaad mooi ontwerp met goede materialen.
   Zeker prijs waard en speelt velen in deze prijsklasse weg.echt een van mijn beste investeringen van de laatste tijd.

  3. Zeker een mooi product….kan conclusie wel onderschrijven…zekef wat betreft de warme klankkleur.

   Wat ik niet lees is dat de koptelefoon behoorlijk strak op het hoofd zit…wellicht een kwestie van gewenning, maar voor velen toch een belangrijk punt!

  Geef een reactie