web analytics

Review Meze 99 Classics Gold

Prijs: € 309

Bouwkwaliteit
Comfort
Klank
Prijs
meze-99-classic-gold

Past precies

Inhoud

De hoofdband is ook een bijzonder ontwerp. We zullen proberen het in woorden te vatten. De houten oorschelpen zitten vast aan een metalen frame, dat als een dubbele buitenring is gevormd. Daarbinnen is de kunstleren hoofdband die met behulp van een soort elastisch materiaal in lengte kan variëren.

Als u de Meze 99 Classics opzet, beweegt de hoofdband automatisch mee al naar gelang de grootte van uw hersenpan. In de praktijk betekent dit dat de hoofdtelefoon altijd past. Sterker nog, bij iedereen die de Meze opzette, was de eerste reactie dat hij heel fijn paste. Niet te strak, goed om de oren, niet te zwaar en zeker niet beklemmend; iets wat we bij gesloten types hoofdtelefoon wel vaak meemaken.

Het is in feite een dubbel compliment, want het is bepaald geen sinecure om een nieuw ontwerp te maken van een hoofdtelefoon die bovendien mooi past!

We moeten we opmerken dat de metalen beugel goed hoorbaar is als je erop tikt. Het resoneert. En dat kan knap irritant worden als je gaat lopen tijdens het luisteren. Puntje van aandacht dus.

Gerelateerde berichten

Logitech UE Air Speaker top

Review Logitech UE Air Speaker

Past precies InhoudEr valt enorm veel te kiezen in het segment van Apple Airplay speakers. Er zijn immers genoeg audiofabrikanten die maar al te graag een graantje willen meepikken. Verschil in benadering van het concept is er ook. De aanwezigheid of het juist achterwege laten van een docking station bijvoorbeeld. Van Logitech kregen we de […]

Pioneer Se-CH9T

Review Pioneer SE-CH9T in-ear

Past precies InhoudIn-ears testen we niet zo vaak bij Alpha. Veelal testen we on- en over-ears. De reden? Geen idee.. Pioneer stuurt ons een setje in-ears toe met een prijskaartje van 109 euro. Kan niks zijn… toch?

4 reacties

 1. Hoi Yung Lie,

  Ik ben afgelopen zondag naar de
  Canjam in Essen geweest en heb daar heel wat merken koptelefoons beluisterd.
  Ik heb daar ook de Meze classic koptelefoon op gehad. Ik was qua geluid en vormgeving helemaal verkocht.
  Wat een goede koptelefoon voor die prijs.
  Ik heb daar ook hele dure koptelefoons op gehad, maar ik vond ze niet allemaal geweldig. Ik vond de Oppo serie erg goed, maar ook de Beyerdynamic DT 1770 en DT 1990 waren heel goed.En zo kan ik er nog meer opnoemen.
  Maar gezien mijn budget vind ik de Meze classic voor dat geld een aanrader!

  Bedankt voor de tip!

  Met vriendelijke groeten,
  Henk Driessen.

 2. Ik heb deze koptelefoon nu 3 maanden in mijn bezit.
  Geweldig mooi zuiver en gedetailleerd geluid en inderdaad mooi ontwerp met goede materialen.
  Zeker prijs waard en speelt velen in deze prijsklasse weg.echt een van mijn beste investeringen van de laatste tijd.

 3. Zeker een mooi product….kan conclusie wel onderschrijven…zekef wat betreft de warme klankkleur.

  Wat ik niet lees is dat de koptelefoon behoorlijk strak op het hoofd zit…wellicht een kwestie van gewenning, maar voor velen toch een belangrijk punt!

Geef een reactie