web analytics

Review Meze 99 Classics Gold

Voordelen

 • Mooi ontwerp
 • Prettige klank
 • Erg comfortabel

Nadelen

 • Kan té warm worden op een krachtige amp
 • Metaal klinkt door in units bij contactgeluid
 • Prijs: € 309

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Klank
  Prijs
  meze-99-classic-gold

  Hout

  De Meze is een opvallende verschijning. Zeker in het goud is het een ware eyecatcher. Het walnotenhout contrasteert mooi met de goudkleurige details op de oorschelpen en de hoofdband. Wie niet van goud houdt: de Meze 99 Classics is ook verkrijgbaar in een lichte houtkleur met zilveren accenten en walnotenhout met zilver.

  Meze geeft zelf aan dat de selectie en het prepareren van het hout een langdurig proces is. Het merk kiest voor de duurzame methode; het hout wordt luchtgedroogd en niet volgens een sneller procedé omdat dit de kwaliteit van het hout ten goede komt. Het hout is ook duurzaam in die zin dat het om bomen gaat die aan het eind van hun levenscyclus zijn. Het kost bij elkaar 45 dagen van bewerking voordat het hout klaar is om als oorschelp in een Meze Classics door het leven te gaan.

  Nu valt over smaak niet te twisten, dus dat doen we ook niet. Feit is dat het ontwerp van de Meze 99 Classics bijzonder is. Hij valt zonder meer op tussen de andere soorten die het vooral moeten hebben van een grote print van de merk naam aan de zijkant.

  De Meze 99 Classics kost 309 euro. Wij hadden dat echt niet kunnen gokken: hij oogt veel kostbaarder. Ook de bijgeleverde accessoires; korte en lange kabels, afneembare pluggen, een vliegtuigadapter en een luxe opbergtas horen erbij. Dat zien we normaal gesproken bij een model van tegen de 500 euro.

  Ook het afwerkingsniveau is ook prima voor elkaar. Het is in onze ogen echt knap dat Meze dit alles voor 309 euro kan verkopen. En daarbij is ook nog gedacht aan de vervangbaarheid van onderdelen. Alle elementen zijn vervangbaar; er is geen lijm gebruikt, alleen schroefverbindingen. We waren dan ook in staat om een heel groot gedeelte van de Meze 99 Classics uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten.

  4 reacties

  1. Hoi Yung Lie,

   Ik ben afgelopen zondag naar de
   Canjam in Essen geweest en heb daar heel wat merken koptelefoons beluisterd.
   Ik heb daar ook de Meze classic koptelefoon op gehad. Ik was qua geluid en vormgeving helemaal verkocht.
   Wat een goede koptelefoon voor die prijs.
   Ik heb daar ook hele dure koptelefoons op gehad, maar ik vond ze niet allemaal geweldig. Ik vond de Oppo serie erg goed, maar ook de Beyerdynamic DT 1770 en DT 1990 waren heel goed.En zo kan ik er nog meer opnoemen.
   Maar gezien mijn budget vind ik de Meze classic voor dat geld een aanrader!

   Bedankt voor de tip!

   Met vriendelijke groeten,
   Henk Driessen.

  2. Ik heb deze koptelefoon nu 3 maanden in mijn bezit.
   Geweldig mooi zuiver en gedetailleerd geluid en inderdaad mooi ontwerp met goede materialen.
   Zeker prijs waard en speelt velen in deze prijsklasse weg.echt een van mijn beste investeringen van de laatste tijd.

  3. Zeker een mooi product….kan conclusie wel onderschrijven…zekef wat betreft de warme klankkleur.

   Wat ik niet lees is dat de koptelefoon behoorlijk strak op het hoofd zit…wellicht een kwestie van gewenning, maar voor velen toch een belangrijk punt!

  Geef een reactie