Review Meze 99 Classics Gold

Voordelen

 • Mooi ontwerp
 • Prettige klank
 • Erg comfortabel

Nadelen

 • Kan té warm worden op een krachtige amp
 • Metaal klinkt door in units bij contactgeluid
  • meze-99-classic-gold

   Inleiding

   Hoofdtelefoons worden steeds meer een stijlobject waarmee u zich onderscheidt van uw soortgenoten. Een headset, op uw oren of nonchalant om uw nek gedrapeerd, is mede bepalend voor uw imago.Hoe komt u dan over met ons testobject: de Meze 99 Classics Gold?

   “Toon me uw auto en ik zeg wie u bent” was een gevleugeld gezegde in de 20e eeuw. In de 21e eeuw zou het best kunnen dat uw hoofdtelefoon veel over u onthult. Beats By Dr Dre? Voor hipsters die van deep house en ‘gansta rap’ houden. Grado of bijvoorbeeld Stax is voor de fijnproever. Een Bowers P7? De modebewuste, ietwat hippe liefhebber?

   Uit Roemenië – en geïmporteerd door Dune Blue – komt een merk voor hoofdtelefoons dat de toon zet met de Meze 99 Classics Gold, gemaakt van massief hout. Wij kenden het Roemeense Meze nog niet en toch is het een merk dat al enige jaren actief is met het maken van hoofdtelefoons. Een merk waarbij design en natuurlijke materialen de boventoon voeren.

   Antonio Meze is oprichter en naamgever van het bedrijf. Van beroep industrieel ontwerper richtte hij in 2010 zijn hoofdtelefoonmerk op; zijn doel is, volgens de Meze website: “the antifragility of classics.” Duidelijk toch?

   Gerelateerde berichten

   AKG N90 hoofdtelefoon

   Eerste indruk AKG N90 hoofdtelefoon

   Onlangs heeft AKG zijn N90 – inspired by Quincy Jones – bij ons neergelegd. Een bijzonder ding, want deze heeft niet alleen noise cancelling, maar ook een systeem wat de oren van de gebruiker meet en zo de ervaring kan optimaliseren.  Werkt het? Lees verder als we onze eerste indruk geven van de AKG N90. 

   Bowers P5 Wireless

   Review Bowers & Wilkins P5 Wireless

   Draadloos is handig. Zeker met hoofdtelefoons. Niemand wil een draadje tussen de spaken. Of blijven hangen achter een rits. Mede om die reden is bluetooth zo populair bij hoofdtelefoons. We testen de Bowers & Wilkins P5 Wireless. 

   Philips Fidelio X2

   Review Philips Fidelio X2 hoofdtelefoon

   Philips is naar onze mening het meest ondergewaardeerde merk op gebied van koptelefoons. We hebben regelmatig een model in handen gehad. En keer op keer weten ze te overtuigen. De instappers zitten goed en klinken prima. De hoge segment-modellen geldt hetzelfde voor. Waarom zien we ze dan bijna nergens liggen en horen we er zo […]

   4 reacties

   1. Hoi Yung Lie,

    Ik ben afgelopen zondag naar de
    Canjam in Essen geweest en heb daar heel wat merken koptelefoons beluisterd.
    Ik heb daar ook de Meze classic koptelefoon op gehad. Ik was qua geluid en vormgeving helemaal verkocht.
    Wat een goede koptelefoon voor die prijs.
    Ik heb daar ook hele dure koptelefoons op gehad, maar ik vond ze niet allemaal geweldig. Ik vond de Oppo serie erg goed, maar ook de Beyerdynamic DT 1770 en DT 1990 waren heel goed.En zo kan ik er nog meer opnoemen.
    Maar gezien mijn budget vind ik de Meze classic voor dat geld een aanrader!

    Bedankt voor de tip!

    Met vriendelijke groeten,
    Henk Driessen.

   2. Ik heb deze koptelefoon nu 3 maanden in mijn bezit.
    Geweldig mooi zuiver en gedetailleerd geluid en inderdaad mooi ontwerp met goede materialen.
    Zeker prijs waard en speelt velen in deze prijsklasse weg.echt een van mijn beste investeringen van de laatste tijd.

   3. Zeker een mooi product….kan conclusie wel onderschrijven…zekef wat betreft de warme klankkleur.

    Wat ik niet lees is dat de koptelefoon behoorlijk strak op het hoofd zit…wellicht een kwestie van gewenning, maar voor velen toch een belangrijk punt!

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon