web analytics

Review Meze 99 Classics Gold

Voordelen

 • Mooi ontwerp
 • Prettige klank
 • Erg comfortabel

Nadelen

 • Kan té warm worden op een krachtige amp
 • Metaal klinkt door in units bij contactgeluid
  • Prijs: € 309

   Bouwkwaliteit
   Comfort
   Klank
   Prijs
   meze-99-classic-gold

   Inleiding

   Inhoud

   Hoofdtelefoons worden steeds meer een stijlobject waarmee u zich onderscheidt van uw soortgenoten. Een headset, op uw oren of nonchalant om uw nek gedrapeerd, is mede bepalend voor uw imago.Hoe komt u dan over met ons testobject: de Meze 99 Classics Gold?

   “Toon me uw auto en ik zeg wie u bent” was een gevleugeld gezegde in de 20e eeuw. In de 21e eeuw zou het best kunnen dat uw hoofdtelefoon veel over u onthult. Beats By Dr Dre? Voor hipsters die van deep house en ‘gansta rap’ houden. Grado of bijvoorbeeld Stax is voor de fijnproever. Een Bowers P7? De modebewuste, ietwat hippe liefhebber?

   Uit Roemenië – en geïmporteerd door Dune Blue – komt een merk voor hoofdtelefoons dat de toon zet met de Meze 99 Classics Gold, gemaakt van massief hout. Wij kenden het Roemeense Meze nog niet en toch is het een merk dat al enige jaren actief is met het maken van hoofdtelefoons. Een merk waarbij design en natuurlijke materialen de boventoon voeren.

   Antonio Meze is oprichter en naamgever van het bedrijf. Van beroep industrieel ontwerper richtte hij in 2010 zijn hoofdtelefoonmerk op; zijn doel is, volgens de Meze website: “the antifragility of classics.” Duidelijk toch?

   Gerelateerde berichten

   Grado SR80i hoofdtelefoon

   Review Grado SR80i

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Hout3. Past precies4. Klank5. SpecificatiesReactiesPortable audio is in rap tempo zieltjes aan het winnen. En daarmee gepaard gaat de verkoop en ontwikkeling van hoofdtelefoons. Grado is een grote speler op dat gebied. Ze maken namelijk niet alleen elementen voor platenspelers, maar ook een zeer uitgebreide serie hoofdtelefoons. Inclusief in-ears. De SR80i […]

   Logitech UE Air Speaker top

   Review Logitech UE Air Speaker

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Hout3. Past precies4. Klank5. SpecificatiesReactiesEr valt enorm veel te kiezen in het segment van Apple Airplay speakers. Er zijn immers genoeg audiofabrikanten die maar al te graag een graantje willen meepikken. Verschil in benadering van het concept is er ook. De aanwezigheid of het juist achterwege laten van een docking station […]

   4 reacties

   1. Hoi Yung Lie,

    Ik ben afgelopen zondag naar de
    Canjam in Essen geweest en heb daar heel wat merken koptelefoons beluisterd.
    Ik heb daar ook de Meze classic koptelefoon op gehad. Ik was qua geluid en vormgeving helemaal verkocht.
    Wat een goede koptelefoon voor die prijs.
    Ik heb daar ook hele dure koptelefoons op gehad, maar ik vond ze niet allemaal geweldig. Ik vond de Oppo serie erg goed, maar ook de Beyerdynamic DT 1770 en DT 1990 waren heel goed.En zo kan ik er nog meer opnoemen.
    Maar gezien mijn budget vind ik de Meze classic voor dat geld een aanrader!

    Bedankt voor de tip!

    Met vriendelijke groeten,
    Henk Driessen.

   2. Ik heb deze koptelefoon nu 3 maanden in mijn bezit.
    Geweldig mooi zuiver en gedetailleerd geluid en inderdaad mooi ontwerp met goede materialen.
    Zeker prijs waard en speelt velen in deze prijsklasse weg.echt een van mijn beste investeringen van de laatste tijd.

   3. Zeker een mooi product….kan conclusie wel onderschrijven…zekef wat betreft de warme klankkleur.

    Wat ik niet lees is dat de koptelefoon behoorlijk strak op het hoofd zit…wellicht een kwestie van gewenning, maar voor velen toch een belangrijk punt!

   Geef een reactie