web analytics

Review Metrum Acoustics NOS Mini DAC Quad

 

Gerelateerde berichten

Musical Fidelity V90 voorkant blur

Review Musical Fidelity V90 DAC

Kleine, goedkopere usb-converters zijn in rap tempo de audiowereld aan het veroveren. En dat is niet gek: wie wil nu niet voor minder dan 300 euro zijn pc een gigantische muziekboost geven? In wezen bent u gek als u het niet doet en met de analoge uitgang blijft spelen. Musical Fidelity heeft dat goed gezien. […]

HRT Music Streamer Pro

We hebben al eerder producten van HRT ? High Resolution Technologies ? besproken. De Music Streamer en Music Streamer + zijn mooie producten voor muziekliefhebbers die graag meer muziek uit hun notebook of htpc halen. Nu is de Pro aan de beurt: een high-end usb-dac met gebalanceerde uitgangen.

14 reacties

 1. Hallo Cornelis, mag ik vragen welke voeding jij precies besteld hebt en waar?
  Is er echt verschil in het geluid waarneembaar?
  Heb zelf nog de standaard voeding.
  mvg Gertjan

 2. Hoi, ik heb de Metrum Quad ook nu en ben er best tevreden mee, maar vind de lovende woorden toch ook een beetje overdreven. Het is duidelijk dat de hoge tonen boven de 15kHz nauwlijks hoorbaar zijn en Dacs van ?1500 laten meestal toch een lineair verloop zien tot ruim boven de 20kHz, toch wel een significant onderscheid. Gewone 16 bit 44.1kHz audio resample ik dan toch maar op mijn PC naar 24 bit 96kHz om een wat vloeiender en subtieler hoog te creëren. Dan is het wel goed. Voor de rest is het geluid perfect. Ik heb een iets aangepaste versie van iemand overgenomen, de condensators zijn vervangen door betere types en ik heb nu een bnc coax aansluiting er op. Maar of ik de Metrum zou aanraden aan iemand…

 3. Hallo Jaap,

  Goede en genuanceerde recensie van deze dac. Ik overweeg deze aan te schaffen, maar ik zie dat de prijzen fors zijn verhoogd, te weten naar ? 473 resp. ? 493, dat is maar dan toch ruim 20% erbovenop in 2 maanden, of een creatieve BTW berekening.. Ik vind het veel, afgezien van de kwaliteit van de dac.

  1. Ik denk dat Metrum ook het succes van de dac inziet. Wel jammer. Als het een omrekening naar 21 procent was, zou de dac op 481 euro uitkomen. Dus 12 euro minder. Tsja. Is hij het waard? Ik denk het wel. Al moet je geen usb-audio fan zijn. Maar dat staat ook in de review.

   1. Prijs-kwaliteitsverhouding blijft subjectief, waar het mij omgaat is de verhoging van de verkoopprijs met ruim 20%. je schrijft:

    “Maar dan de prijs: de QUAD met aparte voeding kost ?390 in het zilver en ?410 in het zwart.” Deze kosten dus nu, 2 maanden na jouw recensie ?473 (zilver) en ?493 (zwart).

    Succes prima, maar om het zo te vieren…

 4. Hi Jaap,

  Goede recensie. Heb de dac zelf inbezit en ben erg tevreden, maar tevens ook erg benieuwd naar de aanstaande Hex van Metrum. Ik woon in Australie en volg je site op aftand: keep it up!!

  1. Kijk, het speciale stekkertje van de voeding is om interessant te doen…( )..en,ok, om het plugje te vergrendelen. Maar het is gewoon een twee-aderig snoertje hoor.
   Ik heb van dezelfde fabrikant een forsere uitvoering besteld (15VA), die voorzien was van een standaard plugje. Even het Metrum stekkertje er aan gezet en, voila

Geef een reactie