Review Metrum Acoustics Forte

Metrum Acoustics Forte

Conclusie

Het mag wel duidelijk zijn na dit verhaal dat we aardig te spreken zijn over de Metrum Acoustics Forte. Het is echt een prachtig stuk high-end audio. Een apparaat om trots op te zijn.

De klank is vrij van kleurig en de presentatie zeer soepel, open, korreloos en zeer 'inzichtelijk'. Wij hebben met bijzonder veel plezier naar de Forte geluisterd. Zowel via de Pass Labs als via de Adagio. De combinatie met de Adagio is wat eerlijker. Maar met de XP-12 van Pass is het ook zeker geen straf! Kortom: heerlijke versterker! Met een - gezien de prestaties - schappelijk prijskaartje.

Alpha Approved!

Specificaties Metrum Acoustics Forte

Inhoud

Ingangen XLR en single ended
Vermogen 50 watt 8 Ohm / 100 watt 4 Ohm / 170 watt 2 Ohm
Klasse A Tot 10 watt / kanaal
Vervorming 0,015% 1 watt, 0,006% 20 watt
Dempingsfactor >200
Bandbreedte 0 – 60 kHz -3dB
Opgenomen vermogen Tot 400 Watt
Prijs 7995 euro

Gerelateerde berichten

Marantz PM10 - SA10

Review Marantz PM-10 en SA-10

Specificaties Metrum Acoustics Forte InhoudHet is nogal een statement van Marantz. Een serie boven hun 11-series. En dan een prijsstijging van bijna 100%. Dan moet het wel héél erg goed zijn nietwaar? Wij bekijken de nieuwe referentie-serie van de Japanners: de Marantz PM-10 en Marantz SA-10.

Dali Zensor 1

Review Dali Zensor 1

Specificaties Metrum Acoustics Forte InhoudWe hebben twee kekke luidsprekertjes in de luisterruimte staan: de Dali Zensor 1 bookshelfs. Klein, netjes afgewerkt en supergoedkoop. Voor 129 euro per stuk hebt u ze al! Dat kan bijna niet fatsoenlijk klinken, toch? We sluiten ze aan en gaan eens flink streamen!

19 reacties

  1. Forte wint met twee vingers in de neus. Sneller, opener, detailrijker, meer 3D. Maar ja… 2,5 keer zo duur. Dus moet ook. Benchmark is wat droger en strakker dan de AVM’s. Dus dat is meer een kwestie van smaak.

 1. Heb geen enkel probleem met het uitdelen van 5 sterren als het apparaat het verdiend. Bij het roepen dat het de beste is geeft aan dat dit product beter is dan de niet zo lang geleden geteste apparaten die ook 5 sterren hebben gekregen. Dat doet m.i. afbreuk aan deze classificatie. Ik zou het gewoon bij 5 sterren houden en vermelden dat het topklasse is.

 2. Dat het begrip ‘De beste!’ aan devaluatie lijdt is mij langzamerhand duidelijk. Ben net bijgekomen van een eerdere review van de Bryston 4B3 uit oktober 2016 die zo’n beetje de hemel in werd beschreven. Nu blijkbaar weer een overtreffende trap met de Forte ? Komt mij toch iets te veel voorbij om er een waardeoordeel aan vast te binden.

  1. Er zijn gewoon veel prachtige spullen. En die verdienen gewoon 5 sterren. We kunnen heel krampachtig op 4 of 4.5 gaan zitten maar wanneer zouden we dan 5 moeten uitdelen?

   Van ons krijgt een product 5 sterren als we alles vinden kloppen. Prijs, prestaties, plaats in de markt, etc…

   1. Blijven jullie maar vooral gewoon enthousiast want er is inderdaad zoveel mooi en goed spul in de markt. Leuk om te lezen en het is juist mijn reden van het steeds terug komen op jullie site om jullie enthousiaste meningen te lezen en ook jullie eerlijke mening over spulletjes die wat minder zijn voor het geld. Ik verveel me in ieder geval niet met jullie nieuws en reviews.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review MOON 390 en 330A

Review MOON 390 en 330A