Review Metrum Acoustics Flint mini d/a-converter

Voordelen

 • Klinkt prettig
 • Klein en eenvoudig
 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Uiteindelijk wel tikkie beperkt
 • Prijs: € 499

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Metrum Acoustics Flint

  Inleiding

  Klein is fijn, toch? In sommige gevallen wel natuurlijk. Een kleine auto als u in een drukke stad moet parkeren bijvoorbeeld. Of een kleine telefoon die je gemakkelijk in de zak kunt stoppen. Of wat te denken van een kleine, maar snelle laptop als u veel onderweg bent voor uw werk. Maar geldt deze regel ook met d/a-converter? We gaan het uitzoeken met de nieuwe Metrum Acoustics Flint; een kleine dac met een klein prijskaartje. 

  De afgelopen tijd heeft Metrum Acoustics zijn line-up behoorlijk uitgebreid. Na de ‘oude modellen’ als de quad, octave en hex, is de nieuwe generatie gekomen. Denk aan de Pavane, Amethyst en Adagio. De meeste modellen – bijna alles wel – hebben we besproken. Dus zoek gerust op Metrum Acoustics en u vindt de reviews.

  Ecosysteem

  In feite is Metrum een interessant ecosysteem aan het maken. Kijkt u maar eens goed naar de producten:

  Aan de top staat de Pavane dac en Adagio pre-amp dac. Daaronder zien we de Onyx dac en Jade pre-amp dac. Daar weer onder zien we de Amethyst hoofdtelefoon-versterker / dac. Voor versterking zien we nu de Forte die past bij de Adagio. En als bron is er nu de Ambre die weer netjes bij de Amethyst past.

  Het ecosysteem is nog niet compleet, maar we zien duidelijk de trend. En wie Facebook volgt, zal gezien hebben dat er een kleine versie van de Ambre komt. Goh: voor bij de nieuwe Flint wellicht? Zou er dan ook iets voor hoofdtelefoons komen wellicht? En in een later stadium een “Ambre” voor de Jade / Onyx en Pavane / Adagio? En een “Baby-Forte?”

  6 reacties

  1. ik heb nog de quad dac van metrum een van de eerste die ze uitbrachten ik gebruik hem nog steeds is er echt een hoorbaar verschil met die met de nieuwe chips? Hij voldoet nog prima ik heb ook een mdac van audiolab maar vind de metrum toch prettiger klinken ook al heeft de mdac veel meer ingangen en instelbare filters. Wat is jullie gedachte hierover?

   1. Beste Mart,

    De nieuwe Metrums hebben compleet andere dac-chips en technologie. Denk aan forward-correctie, en meerdere, discrete ladders in één chip. Ze klinken daardoor wezenlijk anders en echt beter dan de oudere Metrums.

  2. Ik had opgemerkt dat de flint de dac 1 chips gebruikt van metrum (vorige generatie chips van metrum), alle andere dacs van metrum gebruiken de dac 2 chips.
   Ik heb metrum gecontacteerd ivm de flint te upgraden met DAC-2 modules (hij komt standaard met dac-1 modules), hier is het antwoord dat ik kreeg van Anjo van Metrum:
   “Ik durf te zeggen dat de flint met de dac 2 chips beter klinkt als de musette. De extra prijs voor de chips bedraagt 100 euro ex.”
   Ik heb de flint dus besteld met de dac2 chips, hopelijk zal hij beter klinken dan mijn Rega Dac.
   Ik hou van een organische natuurlijke klank, ik zal hem verbinden met mijn bluesound node 2/yamaha as1100/ troels gravesen scanspeak 3wc speakers.

  3. Leuke review die me erg nieuwsgierig maakt voor een vergelijkig met mijn bluesound node 2 dac. Kan niet wachten om hem te bestellen. Hopelijk past de flint beter bij mijn aurix hoofd telefoon versterker dan de node 2. En anders ga ik de rega dac-r proberen. Dat was eigenlijk mijn eerste keuze tot deze enthousiasmerende review langs kwam!

  Geef een antwoord