Review Metrum Acoustics Flint mini d/a-converter

Voordelen

 • Klinkt prettig
 • Klein en eenvoudig
 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Uiteindelijk wel tikkie beperkt
  • Metrum Acoustics Flint

   Inleiding

   Klein is fijn, toch? In sommige gevallen wel natuurlijk. Een kleine auto als u in een drukke stad moet parkeren bijvoorbeeld. Of een kleine telefoon die je gemakkelijk in de zak kunt stoppen. Of wat te denken van een kleine, maar snelle laptop als u veel onderweg bent voor uw werk. Maar geldt deze regel ook met d/a-converter? We gaan het uitzoeken met de nieuwe Metrum Acoustics Flint; een kleine dac met een klein prijskaartje. 

   De afgelopen tijd heeft Metrum Acoustics zijn line-up behoorlijk uitgebreid. Na de ‘oude modellen’ als de quad, octave en hex, is de nieuwe generatie gekomen. Denk aan de Pavane, Amethyst en Adagio. De meeste modellen – bijna alles wel – hebben we besproken. Dus zoek gerust op Metrum Acoustics en u vindt de reviews.

   Ecosysteem

   In feite is Metrum een interessant ecosysteem aan het maken. Kijkt u maar eens goed naar de producten:

   Aan de top staat de Pavane dac en Adagio pre-amp dac. Daaronder zien we de Onyx dac en Jade pre-amp dac. Daar weer onder zien we de Amethyst hoofdtelefoon-versterker / dac. Voor versterking zien we nu de Forte die past bij de Adagio. En als bron is er nu de Ambre die weer netjes bij de Amethyst past.

   Het ecosysteem is nog niet compleet, maar we zien duidelijk de trend. En wie Facebook volgt, zal gezien hebben dat er een kleine versie van de Ambre komt. Goh: voor bij de nieuwe Flint wellicht? Zou er dan ook iets voor hoofdtelefoons komen wellicht? En in een later stadium een “Ambre” voor de Jade / Onyx en Pavane / Adagio? En een “Baby-Forte?”

   Gerelateerde berichten

   Cambridge Audio DacMagic 100 overzicht

   Review Cambridge Audio DacMagic 100

   In de preview lieten we op basis van de foto’s al doorschemeren dat met het uiterlijk en de bouw van de Cambridge Audio DacMagic 100 niet heel veel mis is. Sterker nog, dit is zeer waarschijnlijk hoe je wilt dat fabrikanten hun producten op basis van materiaalgebruik en afwerking samenstellen. Eenvoudig, verzorgd en robuust.

   Denon PMA50 DCD50

   User Review Denon Design Series

   Onlangs hebben we lezers met de nieuwe Denon Design laten spelen. Altijd interessant, want: wat vinden onze lezers nu van de spullen? Lezer Geert De Pryck heeft de set een paar weken thuis gehad. Hieronder kunt u lezen wat hij van de Denon DCD en PMA 50 vindt. 

   Rotel RC1590

   Review Rotel RC 1590 – RB 1590

   Daar staan ze dan: twee bruten van Rotel. Een merk met een geschiedenis: heritage, zoals de Britten het graag noemen. Immers valt het van origine Japanse Rotel nu onder de distributie van de Bowers & Wilkins Group. We bekijken twee nieuwelingen: de Rotel RC 1590 en RB 1590. Een duo voor de moderne, maar puristische stereo-liefhebber.

   2 reacties

   1. Leuke review die me erg nieuwsgierig maakt voor een vergelijkig met mijn bluesound node 2 dac. Kan niet wachten om hem te bestellen. Hopelijk past de flint beter bij mijn aurix hoofd telefoon versterker dan de node 2. En anders ga ik de rega dac-r proberen. Dat was eigenlijk mijn eerste keuze tot deze enthousiasmerende review langs kwam!

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Mytek Manhattan II streamer – dac – pre amp

   Review Mytek Manhattan II streamer – dac – pre amp