Review Metrum Acoustics Flint mini d/a-converter

Voordelen

 • Klinkt prettig
 • Klein en eenvoudig
 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Uiteindelijk wel tikkie beperkt
 • Metrum Acoustics Flint

  Inleiding

  Klein is fijn, toch? In sommige gevallen wel natuurlijk. Een kleine auto als u in een drukke stad moet parkeren bijvoorbeeld. Of een kleine telefoon die je gemakkelijk in de zak kunt stoppen. Of wat te denken van een kleine, maar snelle laptop als u veel onderweg bent voor uw werk. Maar geldt deze regel ook met d/a-converter? We gaan het uitzoeken met de nieuwe Metrum Acoustics Flint; een kleine dac met een klein prijskaartje. 

  De afgelopen tijd heeft Metrum Acoustics zijn line-up behoorlijk uitgebreid. Na de ‘oude modellen’ als de quad, octave en hex, is de nieuwe generatie gekomen. Denk aan de Pavane, Amethyst en Adagio. De meeste modellen – bijna alles wel – hebben we besproken. Dus zoek gerust op Metrum Acoustics en u vindt de reviews.

  Ecosysteem

  In feite is Metrum een interessant ecosysteem aan het maken. Kijkt u maar eens goed naar de producten:

  Aan de top staat de Pavane dac en Adagio pre-amp dac. Daaronder zien we de Onyx dac en Jade pre-amp dac. Daar weer onder zien we de Amethyst hoofdtelefoon-versterker / dac. Voor versterking zien we nu de Forte die past bij de Adagio. En als bron is er nu de Ambre die weer netjes bij de Amethyst past.

  Het ecosysteem is nog niet compleet, maar we zien duidelijk de trend. En wie Facebook volgt, zal gezien hebben dat er een kleine versie van de Ambre komt. Goh: voor bij de nieuwe Flint wellicht? Zou er dan ook iets voor hoofdtelefoons komen wellicht? En in een later stadium een “Ambre” voor de Jade / Onyx en Pavane / Adagio? En een “Baby-Forte?”

  Gerelateerde berichten

  Review Cantatis Overture 192 geluidskaart

  Inleiding InhoudCantatis. Niet iedereen zal het kennen. Geen nood: wij ook niet voordat importeur Audio Plus ons een exemplaar van de Overture 192 geluidskaart in handen schoof. Dit is bijzonder, meldt hij erbij. Dat is genoeg reden voor ons om een kritische blik te werpen op een product! 

  Audioquest Rocket 44-B

  Multitest luidsprekerkabels 400 – 600 euro

  Inleiding InhoudHoewel draadloos enorm in opkomst is, zullen vele lezers toch gewoon gebruik maken van een kabeltje tussen de eindversterker en luidspreker. En net zoals bij luidsprekers komen kabels in vele vormen, maten en prijzen. Wij testen nu vijf luidsprekerkabels in de prijsklasse 400 euro tot 600 euro per twee meter paar. 

  2 reacties

  1. Leuke review die me erg nieuwsgierig maakt voor een vergelijkig met mijn bluesound node 2 dac. Kan niet wachten om hem te bestellen. Hopelijk past de flint beter bij mijn aurix hoofd telefoon versterker dan de node 2. En anders ga ik de rega dac-r proberen. Dat was eigenlijk mijn eerste keuze tot deze enthousiasmerende review langs kwam!

  Geef een reactie