web analytics

Review Metrum Acoustics Baby Ambre

Voordelen

 • Zelfde signatuur als de Ambre
 • Roon werkt prettig
 • Zeer scherpe prijs

Nadelen

 • Geen voor deze prijs
  • Prijs: € 499

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Metrum Acoustics Baby Ambre

   De sound

   Inhoud

   Wie de Ambre en Baby Ambre naast elkaar zet, zal merken dat het verschil helemaal niet zo groot is (in onze sets). Dit in tegenstelling tot het prijsverschil van 700 euro. laten we dat eens duiden.

   Stage en punch

   Wat opvalt als we een A / B test doen, is dat de ‘Grote’ Ambre een iets warmere, krachtigere signatuur heeft. De punch in het laag is wat ronder en beschikt over meer textuur. Ook de staging is wat groter en preciezer. Dat maakt de Baby trouwens geen speler die vaag presenteert. Het podium is nog steeds erg precies en ‘echt’. Het staat alleen iets dichter bij de luidsprekers. (Nog steeds goed los trouwens).

   Beide zaken komen – schatten we in – door de betere klokjes die in geval van de Ambre van Tentlabs komen. Ook beschikt de Ambre over betere, interne galvanische ontkoppeling (optisch) en natuurlijk de I2S uitgang. Dat alles zorgt weer voor meer rust door een lagere ruisvloer… en dat heeft indirect invloed op microdetail en een strakker laag. Meetbaar? Ja… Hoorbaar…? Lees verder.

   Het bizarre is dat we bij sommige tracks een duidelijk verschil horen, denk aan Fingerprints van I Am Kloot – en soms helemaal geen verschil (in een blindtest), zoals bij een willekeurig nummer van Moloko. Dit zal liggen aan de opname en de prominente klanken in de muziek. De extra kwaliteiten van de Ambre liggen overduidelijk in staging en het mooiere laaggebied. In het midden en hoog zijn de verschillen – in onze set-up – heel klein en soms zelfs onhoorbaar.

   Metrum heeft zijn huiswerk gedaan… Er zijn de juiste concessies gedaan waardoor de Baby Ambre als totaalpakket gewoon klopt.

   Eerlijk: op kantoor worden de verschillen wat gemakkelijker hoorbaar, omdat het systeem groter speelt. Zie het als een soort vergrootglas. Echter ook daar moeten we soms bijna neurotisch schakelen om het op te merken. Dat zegt genoeg.

   Gerelateerde berichten

   Teufel Definion 3S

   Review Teufel Definion 3S

   De sound Inhoud 1. Inleiding2. Installeren3. De sound4. KortomReactiesEen setje hoogwaardige bookshelfs voor 1000 euro per paar. Wie wil dat nu niet? Zeker als ze ook nog strak ogen en volgens Deutsche Grundlichkeit zijn gebouwd en getest. Wij testen vandaag de gloednieuwe Teufel Definion 3S…. 1000 euro per paar… en uit Duitsland.  Terug naar: Inleiding

   Bryston BDP-3-14

   Review Bryston BDA-3.14 Renderer – DAC

   De sound Inhoud 1. Inleiding2. Installeren3. De sound4. KortomReactiesDe Bryston BDA-3.14 is Bryston’s huidige referentie-DAC. Met zijn ingebouwde volumeregeling en veelvoud aan ingangen is hij bij uitstek geschikt om een centrale rol te spelen in een puur digitaal systeem. Waarom? Lees verder.  Terug naar: Inleiding

   6 reacties

   1. En hoe verhoudt zich deze streamer tov een Auralic Mini of bv een Raspberri Pi met een Allo danwel Hifiberry Digi+ Pro kaartje die hun audiosignaal wel via i2S sturen en waarbij je vrij gemakkelijk een betere voeding kan koppelen (bv van Sbooster)?

     1. Hoi Jaap, bedankt voor je reactie. Bij mobieltjes speelt het update beleid/software ondersteuning een belangrijke rol. Wat is jouw ervaring met ROON streamers? Werkt het uit de doos zonder elke keer te hoeven updaten?

   Geef een reactie