web analytics

Review Metrum Acoustics Baby Ambre

Metrum Acoustics Baby Ambre

De sound

Inhoud

Wie de Ambre en Baby Ambre naast elkaar zet, zal merken dat het verschil helemaal niet zo groot is (in onze sets). Dit in tegenstelling tot het prijsverschil van 700 euro. laten we dat eens duiden.

Stage en punch

Wat opvalt als we een A / B test doen, is dat de ‘Grote’ Ambre een iets warmere, krachtigere signatuur heeft. De punch in het laag is wat ronder en beschikt over meer textuur. Ook de staging is wat groter en preciezer. Dat maakt de Baby trouwens geen speler die vaag presenteert. Het podium is nog steeds erg precies en ‘echt’. Het staat alleen iets dichter bij de luidsprekers. (Nog steeds goed los trouwens).

Beide zaken komen – schatten we in – door de betere klokjes die in geval van de Ambre van Tentlabs komen. Ook beschikt de Ambre over betere, interne galvanische ontkoppeling (optisch) en natuurlijk de I2S uitgang. Dat alles zorgt weer voor meer rust door een lagere ruisvloer… en dat heeft indirect invloed op microdetail en een strakker laag. Meetbaar? Ja… Hoorbaar…? Lees verder.

Het bizarre is dat we bij sommige tracks een duidelijk verschil horen, denk aan Fingerprints van I Am Kloot – en soms helemaal geen verschil (in een blindtest), zoals bij een willekeurig nummer van Moloko. Dit zal liggen aan de opname en de prominente klanken in de muziek. De extra kwaliteiten van de Ambre liggen overduidelijk in staging en het mooiere laaggebied. In het midden en hoog zijn de verschillen – in onze set-up – heel klein en soms zelfs onhoorbaar.

Metrum heeft zijn huiswerk gedaan… Er zijn de juiste concessies gedaan waardoor de Baby Ambre als totaalpakket gewoon klopt.

Eerlijk: op kantoor worden de verschillen wat gemakkelijker hoorbaar, omdat het systeem groter speelt. Zie het als een soort vergrootglas. Echter ook daar moeten we soms bijna neurotisch schakelen om het op te merken. Dat zegt genoeg.

Gerelateerde berichten

Cocktail Audio X40

Review Cocktailaudio X40 streamer

De sound InhoudCocktailaudio komt met de X40: een voorversterker die zowel analoge als digitale bronnen kan weergeven en opnemen. Vijfhonderd euro hoger geprijsd dan de Cocktailaudio X30. En dan mist de X40 ook nog een eindversterker. Huh? De meerprijs (en meerwaarde) zit volgens Cocktailaudio in de mogelijkheid van de X40 om muziek in hi-res DSD af […]

Metrum Onyx

Review Metrum Acoustics Onyx

De sound InhoudWie Alpha Audio een beetje volgt zal vast al eens een review over het Nederlandse bedrijf Metrum Acoustics gelezen hebben. En wie hier vaker komt weet dat we op het Alpha hoofdkantoor spelen met de Pavane en de Ambre. Het is dan ook geen geheim dat wij een boontje hebben voor Metrum Acoustics. […]

5 reacties

  1. En hoe verhoudt zich deze streamer tov een Auralic Mini of bv een Raspberri Pi met een Allo danwel Hifiberry Digi+ Pro kaartje die hun audiosignaal wel via i2S sturen en waarbij je vrij gemakkelijk een betere voeding kan koppelen (bv van Sbooster)?

      1. Hoi Jaap, bedankt voor je reactie. Bij mobieltjes speelt het update beleid/software ondersteuning een belangrijke rol. Wat is jouw ervaring met ROON streamers? Werkt het uit de doos zonder elke keer te hoeven updaten?

Geef een reactie