web analytics

Review Metrum Acoustics Baby Ambre

Prijs: € 499

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Metrum Acoustics Baby Ambre

Installeren

Inhoud

We hebben de Metrum Acoustics Baby Ambre zowel thuis als op kantoor beluisterd. Tijdens de feestdagen hebben we thuis de Baby Ambre naast de gewone Ambre gezet. We draaien daar met een Metrum Acoustics Adagio met I2S input. Deze stuurt een tweetal AVM M30 mono’s aan die weer een paar DALI Epicon 2 voedt. Een transparant en muzikaal systeem. Wellicht niet zo detailrijk en groots als de Pass Labs XP12, met de Bryston, Pavane en de Focal Sopra No1, maar zeker geen straf om naar te luisteren (understatement).

Hiermee hebben we ook direct de test-setup weergeven. Kabels komen in beide gevallen van Grimm (TPM), Audioquest en Kemp. In geval van thuis komen de netkabels van Art Speak.

De muziekdata komt vanaf een Synology NAS, waarbij de situatie thuis ook Roon Server draait op de NAS (DS1517+). Op kantoor draait deze op een NUC (Roon Rock) met een Core i5 en 8GB RAM. Dat is iets responsiever dan Roon op een Synology (met 12GB RAM en SSD Cache). Maar het draait alsnog prima.

Gerelateerde berichten

ATC SCM 19

Review ATC SCM19 V2 monitor luidspreker

Installeren InhoudEr zijn zo van die luidsprekermerken die je eens in je leven gehoord moet hebben. Wij denken dan spontaan aan Wilson Audio, Raidho of YG Acoustics om er maar een paar te noemen. Een ander merk dat absoluut tot de top behoort is ATC (Acoustic Transducer Company). We hebben ze al vaker op beurzen […]

6 reacties

  1. En hoe verhoudt zich deze streamer tov een Auralic Mini of bv een Raspberri Pi met een Allo danwel Hifiberry Digi+ Pro kaartje die hun audiosignaal wel via i2S sturen en waarbij je vrij gemakkelijk een betere voeding kan koppelen (bv van Sbooster)?

      1. Hoi Jaap, bedankt voor je reactie. Bij mobieltjes speelt het update beleid/software ondersteuning een belangrijke rol. Wat is jouw ervaring met ROON streamers? Werkt het uit de doos zonder elke keer te hoeven updaten?

Geef een reactie