web analytics

Review Metrum Acoustics Baby Ambre

Voordelen

 • Zelfde signatuur als de Ambre
 • Roon werkt prettig
 • Zeer scherpe prijs

Nadelen

 • Geen voor deze prijs
  • Prijs: € 499

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Metrum Acoustics Baby Ambre

   Installeren

   Inhoud

   We hebben de Metrum Acoustics Baby Ambre zowel thuis als op kantoor beluisterd. Tijdens de feestdagen hebben we thuis de Baby Ambre naast de gewone Ambre gezet. We draaien daar met een Metrum Acoustics Adagio met I2S input. Deze stuurt een tweetal AVM M30 mono’s aan die weer een paar DALI Epicon 2 voedt. Een transparant en muzikaal systeem. Wellicht niet zo detailrijk en groots als de Pass Labs XP12, met de Bryston, Pavane en de Focal Sopra No1, maar zeker geen straf om naar te luisteren (understatement).

   Hiermee hebben we ook direct de test-setup weergeven. Kabels komen in beide gevallen van Grimm (TPM), Audioquest en Kemp. In geval van thuis komen de netkabels van Art Speak.

   De muziekdata komt vanaf een Synology NAS, waarbij de situatie thuis ook Roon Server draait op de NAS (DS1517+). Op kantoor draait deze op een NUC (Roon Rock) met een Core i5 en 8GB RAM. Dat is iets responsiever dan Roon op een Synology (met 12GB RAM en SSD Cache). Maar het draait alsnog prima.

   Gerelateerde berichten

   Metrum Acoustics Forte

   Video Metrum Acoustics Forte eindversterker

   Installeren Inhoud 1. Inleiding2. Installeren3. De sound4. KortomReactiesMetrum Acoustics kennen we allemaal van de d/a-converters. En dan specifiek hun NOS – Non Oversampling – d/a-converters. Metrum maakt zijn eigen dac-chips en weet deze bijzonder muzikaal te implementeren. Sinds kort heeft Metrum ook een eindversterker in het assortiment: de Forte. Wij bekijken hem! Terug naar: Inleiding

   HEOS 5

   User Review HEOS 3, 5 en Link

   Installeren Inhoud 1. Inleiding2. Installeren3. De sound4. KortomReactiesAl een hele tijd loop ik met de wens om muziek in de keuken aan te kunnen zetten. De set moet naadloos met de set in de woonkamer mee kunnen doen. Maar ook zelf muziek afspelen, wanneer mijn dochter haar filmpjes aan het kijken is. Alhoewel ik al […]

   6 reacties

   1. En hoe verhoudt zich deze streamer tov een Auralic Mini of bv een Raspberri Pi met een Allo danwel Hifiberry Digi+ Pro kaartje die hun audiosignaal wel via i2S sturen en waarbij je vrij gemakkelijk een betere voeding kan koppelen (bv van Sbooster)?

     1. Hoi Jaap, bedankt voor je reactie. Bij mobieltjes speelt het update beleid/software ondersteuning een belangrijke rol. Wat is jouw ervaring met ROON streamers? Werkt het uit de doos zonder elke keer te hoeven updaten?

   Geef een reactie