web analytics

Review Metrum Acoustics Baby Ambre

Metrum Acoustics Baby Ambre

Installeren

Inhoud

We hebben de Metrum Acoustics Baby Ambre zowel thuis als op kantoor beluisterd. Tijdens de feestdagen hebben we thuis de Baby Ambre naast de gewone Ambre gezet. We draaien daar met een Metrum Acoustics Adagio met I2S input. Deze stuurt een tweetal AVM M30 mono’s aan die weer een paar DALI Epicon 2 voedt. Een transparant en muzikaal systeem. Wellicht niet zo detailrijk en groots als de Pass Labs XP12, met de Bryston, Pavane en de Focal Sopra No1, maar zeker geen straf om naar te luisteren (understatement).

Hiermee hebben we ook direct de test-setup weergeven. Kabels komen in beide gevallen van Grimm (TPM), Audioquest en Kemp. In geval van thuis komen de netkabels van Art Speak.

De muziekdata komt vanaf een Synology NAS, waarbij de situatie thuis ook Roon Server draait op de NAS (DS1517+). Op kantoor draait deze op een NUC (Roon Rock) met een Core i5 en 8GB RAM. Dat is iets responsiever dan Roon op een Synology (met 12GB RAM en SSD Cache). Maar het draait alsnog prima.

Gerelateerde berichten

Parrot Asteroid Tablet

Review Parrot Asteroid Tablet

Installeren InhoudEven een heel ander product dan we normaal gesproken bespreken op Alpha Audio: een speciale tablet voor in de auto. De Parrot Asteroid Tablet. Deze tablet is gebaseerd op Android en dat heeft zo zijn voordelen. Denk aan een brede inzetbaarheid. We lopen de mogelijkheden en kwaliteiten door!

Naim Mu-so @ night...

Review Naim Mu-so

Installeren InhoudMenigeen zal verbaasd hebben opgekeken toen Naim in april eerder dit jaar de Mu-so presenteerde. Het huidige traditioneel vormgegeven gamma – zwarte behuizing, groene leds – werd opeens verrijkt met een brede aluminiumkleurige kast, welke aan de bovenzijde is voorzien van een futuristisch ogend touchpanel/bedieningswiel. Tel daar de in meerdere kleuren verkrijgbare gewelfde frontjes, […]

5 reacties

  1. En hoe verhoudt zich deze streamer tov een Auralic Mini of bv een Raspberri Pi met een Allo danwel Hifiberry Digi+ Pro kaartje die hun audiosignaal wel via i2S sturen en waarbij je vrij gemakkelijk een betere voeding kan koppelen (bv van Sbooster)?

      1. Hoi Jaap, bedankt voor je reactie. Bij mobieltjes speelt het update beleid/software ondersteuning een belangrijke rol. Wat is jouw ervaring met ROON streamers? Werkt het uit de doos zonder elke keer te hoeven updaten?

Geef een reactie