Review Metrum Acoustics Baby Ambre

Voordelen

 • Zelfde signatuur als de Ambre
 • Roon werkt prettig
 • Zeer scherpe prijs

Nadelen

 • Geen voor deze prijs
 • Prijs: € 499

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Metrum Acoustics Baby Ambre

  Inleiding

  Inhoud

  Klein maar fijn… het is een welbekend gezegde. Echter in de audio geldt dit lang niet altijd. Een heel kleine speaker kan veelal geen degelijk fundament weergeven. En een heel kleine versterker… U snapt het wel. Bij computers hoef een verkleining niet ten koste te gaan van rekenkracht. Sterker nog: kleinere transistors maken het mogelijk met minder energie meer te berekenen omdat er meer op één die passen… Hoe zit dat met de Baby Ambre van Metrum Acoustics? Slaat deze Baby-streamer een deuk in een pak boter? 

  Zoals u al in de video hebt kunnen zien, is de Baby Ambre met recht een Baby… het is echt een klein doosje… net als de Flint. En daar is deze Baby Ambre ook een aanvulling op. Later moet er nog een hoofdtelefoonversterker bij komen om het stapeltje compleet te maken.

  Metrum Acoustics Baby Ambre

  Het hart van de Baby Ambre is een Rasberry Pi op een soort so-dimm kaartje. Officieel heet deze de Compute Module 3. Op de print zit een ARM A53 processor (Cortex A8 architectuur). De cpu tikt op 1.2 GHz en beschikt over 4 cores. Deze hebben 1GB RAM om tijdelijk zaken op te slaan. De software – Roon Client software – is op een micro sd-kaartje gezet.

  We zien achterop zowel optisch als coaxiaal uit. Geregeld door een WM8804G. De I2S mogelijkheid van de transceiver is niet gebruikt in de Baby Ambre. Er zijn twee clocks geplaatst: Eén voor 44.1 en één voor 48 kHz en meervouden daarvan. Naast spdif treffen we natuurlijk een ethernetaansluiting aan om de streamer aan het netwerk te koppelen. Wifi is geen optie, net als bij de gewone Ambre.

  Knap is dat Metrum de voeding intern heeft weten te houden. Geen externe blokken om weg te werken dus. Maar ook geen mogelijkheid om eventueel de voeding op te waarderen.

  Al met al haalt u een compleet pakket in huis voor 499 euro.

   

  6 reacties

  1. En hoe verhoudt zich deze streamer tov een Auralic Mini of bv een Raspberri Pi met een Allo danwel Hifiberry Digi+ Pro kaartje die hun audiosignaal wel via i2S sturen en waarbij je vrij gemakkelijk een betere voeding kan koppelen (bv van Sbooster)?

    1. Hoi Jaap, bedankt voor je reactie. Bij mobieltjes speelt het update beleid/software ondersteuning een belangrijke rol. Wat is jouw ervaring met ROON streamers? Werkt het uit de doos zonder elke keer te hoeven updaten?

  Geef een antwoord