web analytics

Review Merrill Audio Cara voorversterker

Voordelen

 • Snel
 • Open
 • Veelzijdig

Nadelen

 • Alleen maar XLR-ingangen
 • Design is wat... smaakgevoelig
 • Alleen bediening via afstandsbediening
 • Prijs: € 3895

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Installatie en set-up

  Inhoud

  De Merrill Audio Cara voorversterker heeft zoals gezegd geen knopjes op het front dus alles gebeurt via de afstandsbediening. Een lijvige gebruiksaanwijzing gidst u doorheen alle settings maar toch is het niet vanzelfsprekend om de Cara aan de praat te krijgen en zal de hulp van een dealer van pas komen. Van de aparte Kratos voeding (dezelfde als bij de duurdere Christine!) wordt verbinding gemaakt naar de preamp via een speciale kabel met professionele Neutrik aansluitingen. Een draaisysteem, zo ontdekken we na wat zoeken, zorgt dat de kabel vast blijft zitten.

  Wanneer de voeding eenmaal aangesloten is toont het scherm “OFF” om aan te geven dat er verbinding is. Daarna volgt een eerder ingewikkelde opstartprocedure waarbij we twee knoppen van de afstandsbediening (menu en rechts) tegelijk moeten indrukken en daarna in volgorde een vaste reeks handelingen moeten uitvoeren met de apple remote. Het is een keer een beetje een gedoe maar daarna verloopt alles vlekkeloos.

  Je kan ontzettend veel aanpassingen doen op de Cara zoals de balans regelen, het scherm dimmen, gain aanpassen en ga zo maar door. Eenmaal je in het menu geraakt wijst alles zichzelf uit. Favoriete feature is de mogelijkheid om het volume van elke input gelijk te schakelen. Op die manier spelen analoge en digitale bronnen netjes even luid. Ook het herinneren van het laatst gekozen volume is een leuke handigheid. Dat volume gaat vlot van 0 naar 99 in stapjes van 0,5 zodat we gemakkelijk een passend geluidsniveau vinden. De bandbreedte van 8Hz tot 200kHz is indrukwekkend en merk je onmiddellijk als je luistert.

  Balanced

  De Merrill Audio Cara voorversterker sluiten we gebalanceerd aan op een Benchmark AHB2 eindversterker. Een Metrum Acoustics Onyx gaat op zijn beurt gebalanceerd naar de Merrill Audio Cara. Het signaal uit de Nad M50 gaat via de aes/ebu aansluiting de Metrum Acoustics Onyx in. Een volledig gebalanceerde set-up dus! Luidsprekers van dienst zijn onze trouwe Audiovector Qr1 monitors en onze gloednieuwe Atc Scm19 V2 monitors.

  Gerelateerde berichten

  Cocktail Audio X40

  Review Cocktailaudio X40 streamer

  Installatie en set-up Inhoud 1. Inleiding2. Installatie en set-up3. GeluidReactiesCocktailaudio komt met de X40: een voorversterker die zowel analoge als digitale bronnen kan weergeven en opnemen. Vijfhonderd euro hoger geprijsd dan de Cocktailaudio X30. En dan mist de X40 ook nog een eindversterker. Huh? De meerprijs (en meerwaarde) zit volgens Cocktailaudio in de mogelijkheid van de […]

  Primare DVD30

  Installatie en set-up Inhoud 1. Inleiding2. Installatie en set-up3. GeluidReactiesPrimare is een Zweeds merk dat zich in de hogere regionen van de hifi beweegt; de instapset, bestaande uit een D20 cd-speler en I20 versterker, kost al gauw ?3000 als daar een bijpassende set luidsprekers bij wordt gezocht. Het is echter geen onredelijke prijs als er […]

  Geef een reactie