web analytics

Review Merrill Audio Cara voorversterker

Prijs: € 3895

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs

Installatie en set-up

Inhoud

De Merrill Audio Cara voorversterker heeft zoals gezegd geen knopjes op het front dus alles gebeurt via de afstandsbediening. Een lijvige gebruiksaanwijzing gidst u doorheen alle settings maar toch is het niet vanzelfsprekend om de Cara aan de praat te krijgen en zal de hulp van een dealer van pas komen. Van de aparte Kratos voeding (dezelfde als bij de duurdere Christine!) wordt verbinding gemaakt naar de preamp via een speciale kabel met professionele Neutrik aansluitingen. Een draaisysteem, zo ontdekken we na wat zoeken, zorgt dat de kabel vast blijft zitten.

Wanneer de voeding eenmaal aangesloten is toont het scherm “OFF” om aan te geven dat er verbinding is. Daarna volgt een eerder ingewikkelde opstartprocedure waarbij we twee knoppen van de afstandsbediening (menu en rechts) tegelijk moeten indrukken en daarna in volgorde een vaste reeks handelingen moeten uitvoeren met de apple remote. Het is een keer een beetje een gedoe maar daarna verloopt alles vlekkeloos.

Je kan ontzettend veel aanpassingen doen op de Cara zoals de balans regelen, het scherm dimmen, gain aanpassen en ga zo maar door. Eenmaal je in het menu geraakt wijst alles zichzelf uit. Favoriete feature is de mogelijkheid om het volume van elke input gelijk te schakelen. Op die manier spelen analoge en digitale bronnen netjes even luid. Ook het herinneren van het laatst gekozen volume is een leuke handigheid. Dat volume gaat vlot van 0 naar 99 in stapjes van 0,5 zodat we gemakkelijk een passend geluidsniveau vinden. De bandbreedte van 8Hz tot 200kHz is indrukwekkend en merk je onmiddellijk als je luistert.

Balanced

De Merrill Audio Cara voorversterker sluiten we gebalanceerd aan op een Benchmark AHB2 eindversterker. Een Metrum Acoustics Onyx gaat op zijn beurt gebalanceerd naar de Merrill Audio Cara. Het signaal uit de Nad M50 gaat via de aes/ebu aansluiting de Metrum Acoustics Onyx in. Een volledig gebalanceerde set-up dus! Luidsprekers van dienst zijn onze trouwe Audiovector Qr1 monitors en onze gloednieuwe Atc Scm19 V2 monitors.

Gerelateerde berichten

Kemp SR Plug

Review Kemp SR Plug

Installatie en set-up InhoudEerder heeft collega Dimitri al de SR Plug getest. Die review leest u hier. Aangezien tweaks veelal anders uitpakken in andere systemen heeft redacteur in kwestie de SR Plug van Kemp ook een paar weken – of maanden – in twee systemen gebruikt. De conclusie? Lees verder.

Lindemann Musicbook 25 DSD

Review Lindemann Musicbook 25 DSD en 55

Installatie en set-up InhoudSets worden kleiner en kleiner. Het is nu mogelijk om een streamer, tuner, voor- en eindversterker en een dac in één behuizing te krijgen. En ja: dat kan ook gewoon prima klinken. Setje speakers erbij en klaar. De Lindemann-set die we testen is bijna een all-in-one. Het enige dat extern is, is […]

Geef een reactie