web analytics

Review Meridian Ultra DAC

Prijs: € 19750

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Sound
Setup
Prijs
meridian-ultradac

Meridian MQA

Meridian Ultra DAC

Save the best for last… hoe zit het met MQA? Simpel: dat klinkt net wat lekkerder allemaal. We hebben dat op Xfi goed kunnen laten horen. En ook nu zetten we even wat gewone flacs – zowel CD als High Res – naast MQA. En ja: dat klinkt beter. Ook over de Kii Three die het binnenkomende analoge signaal eerst digitaal moet maken.

Wat MQA gewoonweg beter weet te realiseren, is strakheid en rust. Een soort van ‘stilte’ tussen de instrumenten en lijnen in de muziek. Dat is heel opvallend bij Uprising van Muse die we in MQA hebben. Dat nummer hebben we ook laten horen op Xfi. Het handgeklap is vele malen natuurlijker dan op de cd. Ook is de tweede stem beter te volgen dan op de cd. En hetzelfde geld voor Get Lucky van Daft Punk. En Enter Sandman van Metallica. Keer op keer horen we rust en strakheid die we niet op cd horen.

Gerelateerde berichten

Audioengine HD3

Review Audioengine HD3 desktop luidspreker

Meridian MQA InhoudVeel muziekliefhebbers maken veelvuldig gebruik van de pc of laptop om van muziek te genieten. En veel liefhebbers willen onder het werk gewoon ook fatsoenlijk geluid. Voor die doelgroep heeft Audioengine de HD3 desktop-set. Een (zeer) compact luidsprekersysteem met usb, bluetooth, en lijn-ingangen. Ow… en hoofdtelefoon-uitgang! 

Bang Olufsen Beoplay A9

Review Bang & Olufsen BeoPlay A9

Meridian MQA InhoudWie de BeoPlay A9 in de etalage ziet staan, denkt als eerste te maken te hebben met een strak vormgegeven satellietontvanger. In de Leidse Bang & Olufsenwinkel (avbotermarkt) aan de Botermarkt, midden in de historische binnenstad, is een satellietontvanger niet een voor de hand liggend pronkstuk in de showroom. Wat blijkt? Het is de […]

4 reacties

  1. Hoe de apparatuur er uitziet (mits degelijk gebouwd) is voor mij onbelangrijk. Dat de prijs op dit niveau 3x hoger uitvalt is logisch. Er is heel veel kennis en niet te vergeten gereedschap / meetapparatuur nodig, je staat echt versteld wat dat kost. Mocht ik het ooit kunnen betalen dan wil ik deze graag vergelijken met de concurrentie, maar Jaap heeft goeie oren. En verslaat Meridian MQA niet alleen in prijs (echt ‘n smak geld) maar ook gehoormatig de concurrentie. En dit is tenslotte het belangrijkste.

Geef een reactie