web analytics

Review Meridian Ultra DAC

Prijs: € 19750

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Sound
Setup
Prijs
meridian-ultradac

De setups

Goed: er zijn verbeterpunten op gebied van gebruik. Maar hoe zit het met de klank? We hebben de Ultra DAC op Xfi aan een set gehad die bestaat uit onze Focal Sopra No1, een Pass Labs XP10, een tweetal AVM Ovation MA8.2 mono’s en daarbij nog de NAD M50 en Metrum Acoustics Pavane converter. Op de redactie hebben we nog een setje Kii Three staan. Ook niet onaardig!

Met al die chique filters en dsp’s ingebouwd, moeten we toch wel een aardig resultaat horen? Nou: reken maar! De Meridian Ultra DAC speelt zonder meer schoon, korreloos en groot… heel groot. Is dit nu het ‘Meridian Sausje’ waar mensen het weleens over hebben? Ja…

We hebben op XFi gespeeld met zowel de Meridian Ultra DAC als de Metrum Acoustics Pavane. En zowel redacteur in kwestie als auteur Harro Tillema, als sommige luisteraars waar we wat feedback aan vroegen, waren het eens dat de Pavane wat ‘eerlijker’ presenteerde op gebied van schaal en focussering. De Ultra  DAC maakt dingen soms wat groter. Is dat erg? Nee: het kan zelfs lekker zijn. Muziekweergave moet lekker en leuk zijn. En dat is het wel.

Streamen enzo

De Ultra DAC heeft een Sooloos-input. Dat is een ethernet-ingang die bedoeld is om te streamen via een Sooloos-systeem. Of Roon. Daarmee is ook alles van de Ultra DAC aan te sturen. Hebt u geen zin om een Media Core 200 aan te schaffen: er zijn packages beschikbaar voor Synology en Qnap. Kortom: opties genoeg. Behalve UPnP dan. Wij pakken de Media Core 200 erbij – meegeleverd met de Ultra DAC – en pluggen die in ons netwerk. Net als de Meridian Ultra DAC. En zodra we ingelogd zijn op de Media Core 200 en de Ultra DAC als bron kiezen merken we wel direct hoe goed dit systeem werkt: het is écht plug and play. Klik… play… wow.

Gerelateerde berichten

Guru Junior

Review Guru Junior

De setups InhoudHet is al heel lang bekend dat in deze tijd van geraffineerde luidsprekertechnologie een kleine doos geen kleine prestaties hoeft te betekenen. In tegendeel… We beluisteren de Guru Junior.

Musical Fidelity M1 CDT binnen

Review Musical Fidelity M1-serie

De setups InhoudWe hebben eerder al de M1 Clic getest bij Alpha Audio. Auteur Jan Karssen heeft die onder handen gehad en was er wel over te spreken. Nu testen we een complete Musical Fidelity M1 serie. Dus de M1 Clic, M1 PWR en de M1 CDT. Is het geheel meer dan de som der […]

4 reacties

  1. Hoe de apparatuur er uitziet (mits degelijk gebouwd) is voor mij onbelangrijk. Dat de prijs op dit niveau 3x hoger uitvalt is logisch. Er is heel veel kennis en niet te vergeten gereedschap / meetapparatuur nodig, je staat echt versteld wat dat kost. Mocht ik het ooit kunnen betalen dan wil ik deze graag vergelijken met de concurrentie, maar Jaap heeft goeie oren. En verslaat Meridian MQA niet alleen in prijs (echt ‘n smak geld) maar ook gehoormatig de concurrentie. En dit is tenslotte het belangrijkste.

Geef een reactie