web analytics

Review Merason Frérot d/a converter

Voordelen

 • Verfijnde weergave
 • Uitstekend gemaakt
 • Voldoende aansluitingen
 • Scherpe prijs

Nadelen

 • Beperkte specs
 • Prijs: € 999

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Merason Audio Frérot

  Set-up en installatie

  Inhoud

  De Merason Audio Frérot komt terecht in onderstaande referentieset:

  We wisselen cd’s en high-res files af met Tidal en Qobuz via Roon. De Frérot gaat gebalanceerd naar de HPA4 die op zijn beurt gebalanceerd de AHB2 ingaat. De M50 stuurt het signaal via coax door naar de Frérot. Naast de Atc’s gebruikten we ook een setje Acoustic Energy AE509 vloerstaanders.

  10 reacties

  1. Ik heb de Frerot een week op demo thuis mogen beluisteren in mijn eigen set. Ik heb zelf een Bluesound Node 2i (ben ik erg tevreden over), ik zag het als een mooie kans om te luisteren of ik hiermee de dac kon upgraden. De demo-Frerot zou ingespeeld zijn. Gedurende de dagen dat ik de Frerot in huis had verbeterde het geluid echter wel; misschien een kwestie van wennen in mijn set ? Eerst klonk het nogal aan de softe kant (let wel, niet zacht), later trok dat bij en wordt je enthousiast. Tot het moment dat je rechtstreeks vergelijkt met de Node 2i… dan blijkt toch dat de twee weinig van elkaar afwijken ! Jammer, de Frerot is weer terug gegaan. Mijn set zou dergelijke verschillen (als ze er zijn) toch moeten laten horen. Ik hoor bijvoorbeeld wel verschil tussen een audioquest nrg z3 en de dropveter. Als digitale interlink werd een AQ Hawkeye 72 V gebruikt tussen Node 2i en de Frerot, naar versterker Chord shawline rca.

    1. Dag Jaap,
     De genoemde node 2i gaat naar een Exposure 3010s2d naar een PS audio stellar s300 naar Audio Physic Classic 20. Interlink AQ Colorado rca, luidsprekerkabels Kimber 8tc. De AP’s staan op Gaia iii. Ethernetkabels van AQ en Wireworld cat8. Galv. scheiding tussen router en streamer. Stroomkabels van AQ Y3 en Z3. IFI XPower voor router e.d. Groet Louis.

     1. Hallo,

      U geeft wel degelijk het grootste verschil aan tussen beide dacs en dat is dat de Merason wat zachter maar vooral rustiger speelt. Wat minder nerveus. De Merason trekt je echt in de muziek wat mij betreft.

      Meer zelfs ik heb het demo model aangeschaft net omwille van die reden en ik heb nooit de neiging gehad om hem uit de set te halen. Omdat wij wat meer tijd krijgen kunnen we ook echt ervaren hoe een toestel klinkt. Zeker bij een dac is dit erg belangrijk. Daar is vaak niet onmiddellijk sprake van een wauw effect.

      Mocht ik een nieuwe dac maar een week mogen testen dan zou ik er niets van kunnen zeggen. Daarbij komt dat je dan wellicht uit die week het maximum wil halen en koortsachtig naar verschillen zoekt.

      Een a/b vergelijking is ontzettend lastig met dacs. Zeker als hun prijs niet zoveel verschilt. Ik hoorde pas echt duidelijke verschillen met de veel duurdere Sonnet Morpheus maar om snel te wisselen tussen een node en de Merason lijkt het me heel lastig om onmiddellijk significante verschillen te horen.

      Vriendelijke groeten
      Geoffrey

      1. Dag Geoffrey,
       Een week testen zou toch echt voldoende moeten zijn.
       En nee, de frerot klonk niet zachter en rustiger dan de Node 2i, NA inspelen in mijn set. Ook niet op enig ander gebied veel anders, helaas. Ik wilde wel graag dat ie beter klonk hoor. M.vr.gr. Louis

       1. Dag Louis,

        Het belangrijkste is en blijft idd thuis uitproberen in de eigen set. De mijne blijft in elk geval:-). Vind hem erg organisch en dat hoor ik duidelijk in mijn analytische set.

        Vriendelijke groeten
        Geoffrey

  2. Dat is een interessant apparaat, ik ben dan ook zeer benieuwd geworden. Ik speel nu nog met de Metrum Musette naar volle tevredenheid maar de musette is nu niet meer op het niveau van de rest. Door de vele dac’s zie je door de bomen het bos niet meer maar deze zet ik op mijn lijstje.

  Geef een antwoord