web analytics

Review Master & Dynamic MH40

Voordelen

 • Laag is strak en energiek
 • Ziet er geweldig uit
 • Gemakkelijk aan te sturen

Nadelen

 • Pasvorm en comfort
 • Wellicht tikkie zwaar?
 • Prijs: € 469

  Afwerking
  Comfort
  Sound
  Prijs
  Master & Dynamic MH40

  Inleiding

  Pas geleden hebben we de Master & Dynamic MH30 getest. Klankmatig een erg fraaie on-ear, maar op gebied van comfort niet onze favoriet. Nu is het de beurt aan de iets grotere en chiquere Master & Dynamic MH40. Een over-ear hoofdtelefoon, gemaakt van luxe materialen.

  Wie de Master & Dynamic voor het eerst uitpakt, zal beamen dat het toch wel een beetje een feestje is. Niet zozeer door de hoeveelheid accessoires – dat is vrij minimaal – maar eerder door het exclusieve gevoel. De geur van leer. Het gevoel van aluminium en metaal, in plaats van ‘plastic fantastic’. Kortom: het pure gevoel van kwaliteit. Aandacht voor detail. Respect voor de klant die voor die € 469 simpelweg diep in de buidel moet tasten.

  Bouw Master & Dynamic MH40

  We hebben het al een beetje verklapt. De MH40 is een semi ‘open’ over-ear hoofdtelefoon. Over-ear vinden wij wat prettiger dan on-ear, maar goed: daar speelt smaak een grote rol natuurlijk. De kussens zijn van heerlijk zacht leder.

  De pasvorm is wel wat apart: een ovaal en niet echt in de hoek van het oor, zoals bij bijvoorbeeld de nighthawk van Audioquest. Ook zijn ze wellicht wat smal gehouden. Feit is wel: hij zit een stuk lekkerder dan de MH30. Houdt wel rekening met een beetje warmte. De kussens isoleren bijzonder goed omgevingsgeluid, maar ook ventilatie.

  Het frame is van aluminium en metaal. Lekker stevig en bijzonder strak afgewerkt. Zonder meer een hoofdtelefoon die wat betreft design en afwerking bij de top hoort. Door de gebruikte materialen is hij wellicht wel wat zwaar. Wij hadden er geen last van. De pasvorm en klem is goed genoeg om wat ‘stress’ weg te halen.

  Gerelateerde berichten

  Sennheiser IE800

  Review Sennheiser IE800 in-ear

  Inleiding InhoudWie een ‘bang for the buck’ oplossing voor zijn smartphone zoekt, kan beter wegklikken. De Sennheiser IE800 in-ears zijn een statement van de Duitsers in Wedemark. Een setje in-ears van 699 euro… het hoogst haalbare met de huidige technologie. Nog geïnteresseerd? Leest u verder! 

  1 reactie

  Geef een reactie